Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
10. března 2023 14:05
Čas čtení 0:37
Radim Šlechta

V Thajsku se narodilo „kyklopské“ kůzle, má jen jedno oko a žádný nos

NEWS THAJSKO ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

V Thajsku se narodilo jednooké kůzle, za jeho mutaci může vzácná genetická vada.

Na začátku března se v Thajsku narodilo vzácné jednooké kůzle. Informuje o tom MSN. Mládě našla majitelka místní farmy Suparat Jitlang, když šla zkontrolovat kozu. Zjistila, že se narodilo jen s jedním okem uprostřed obličeje a bez nosu. 

Doporučeno
KVÍZ: Bizáry Václava Klause. Poznáš redakční kreativitu od hlášek exprezidenta? KVÍZ: Bizáry Václava Klause. Poznáš redakční kreativitu od hlášek exprezidenta? 9. března 2023 8:30

„Byla jsem tak překvapená. Chovám kozy už dlouho, ale s takovou jsem se setkala poprvé,“ řekla Suparat s tím, že mládě až na deformaci obličeje vypadá zdravě a v pořádku. Předpokládá se, že kůzle trpí kyklopií, vzácnou genetickou vadou, při níž se mozek potomka během vývoje nedokáže správně rozdělit na dvě hemisféry. 

Kůzle se narodilo bez nosu a lapalo po dechu. Druhý den bylo ale stále naživu a majitelka o něj začala pečovat a doufala, že kůzle přežije. O jeho současném zdravotním stavu ale nejsou dostupné informace.

Doporučeno
Žena ukradla aligátoří vejce. Zvíře chovala dvacet let na dvorku jako mazlíčka Žena ukradla aligátoří vejce. Zvíře chovala dvacet let na dvorku jako mazlíčka 8. března 2023 12:48

Podobný případ jednookého kůzlete se objevil i v Indii v roce 2017. Tehdy mělo kůzle vyvinuté jen jedno ucho, deformovaný nos a velmi malé čelisti bez zubů, kvůli čemuž mu padal jazyk z úst.

Domů
Sdílet
Diskuse