Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
8. března 2023 12:48
Čas čtení 0:52
Ilona Hobzová

Žena ukradla aligátoří vejce. Zvíře chovala dvacet let na dvorku jako mazlíčka

Žena ukradla aligátoří vejce. Zvíře chovala dvacet let na dvorku jako mazlíčka
Zdroj: Pexels/Mulemwa Lubinda/volně k užití
ZAHRANIČÍ SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ (USA) ZPRÁVY ZE SVĚTA ZVÍŘATA
Uložit Uložené

Nejmenovaná žena zřejmě kdysi v zoo pracovala jako dobrovolnice.

Texaská zoologická zahrada Animal World & Snake Farm nedaleko Austinu oznámila, že si vzala zpět téměř 2,5metrového aligátora, který jí byl před více než dvaceti lety ukraden ještě jako vejce a poté chován jako domácí zvíře na dvorku. Ke krádeži vejce se přiznala žena, která ani neměla povolení aligátory chovat. 

Doporučeno
KVÍZ: Jak moc (ne)rozumíš své kočce? Otestuj se KVÍZ: Jak moc (ne)rozumíš své kočce? Otestuj se 7. března 2023 8:30

Náhodné zjištění

„Aligátoři nejsou vhodnými domácími mazlíčky.“ Přesně to napsala zoologická zahrada v Texasu k videu na Instagramu, které zachycuje odchyt a transport téměř dva a půl metru dlouhého aligátora zpět do venkovního výběhu zoo. „Zavolali nám z Texas Parks & Wildlife kvůli aligátorovi, kterého měl někdo zřejmě v držení více než 20 let,“ potvrdil na Facebooku jeden ze zaměstnanců zoo.

Před více než dvaceti lety si ho odtud coby vejce odnesla nejmenovaná žena. Mluvčí Texas Parks & Wildlife uvedl, že jeden ze strážníků našel zvíře jménem Tewa minulý měsíc během nesouvisejícího vyšetřování v okrese Caldwell. Žena se k odcizení vejce přiznala.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Texas Parks and Wildlife (@texasparkswildlife)

Podle informací zaměstnance zoo žena kdysi dávno na zvířecí farmě pracovala jako dobrovolnice. Jednoho dne si prostě dala aligátoří vejce do kapsy a odjela. Zaměstnanci zoo ve spolupráci s tamními lesníky zvíře převezli, přidalo se k dalším aligátorům. Žena, která vejce vzala, čelí obvinění z přestupku za nelegální držení vejce a chov aligátora bez povolení.

Domů
Sdílet
Diskuse