Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. března 2023 19:35
Čas čtení 0:34
Kristýna Dobiášová

Tiktokeři bojují proti ropnému projektu. Heslo #stopwillow se na síti šíří rychlostí klimatické změny

Tiktokeři bojují proti ropnému projektu. Heslo #stopwillow se na síti šíří rychlostí klimatické změny
Zdroj: TASR/AP
ZAJÍMAVOSTI SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ (USA) TIKTOK ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

V blízké době by měla americká vláda rozhodnout o projektu Willow oil. TikTokem se však proti němu šíří protesty. Lidé se obávají možných dopadů na životní prostředí.

Představitelé americké vlády by měli tento týden rozhodnout o jednom z největších ropných projektů USA za poslední desetiletí, píší BBC a CBS. Ekologické skupiny a někteří původní obyvatelé se proti tomu dlouhodobě staví. Bojí se možného dopadu na klima a ničení přírody. Odpor vzrostl zejména v uplynulých týdnech. Na TikToku je virální kampaň #stopwillow.

Pokud vláda schválí projekt Willow oil, mohl by denně vyprodukovat až 180 000 barelů ropy denně. Americký Úřad pro správu půdy odhadl, že by vyprodukoval až 278 milionů tun CO2. 

Společnost ConocoPhillips chce projekt zavést na Aljašce. Protesty proti tomu nejsou pouze na sociálních sítích. V prosinci minulého roku ukazovaly svůj nesouhlas i skupinky lidí před Bílým domem.

Zpět
Sdílet
Diskuse