Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. března 2023 18:35
Čas čtení 0:38
Veronika Dlesková ČTK

V Zoo Hodonín utekli šimpanzi. Samec vylomil dvířka, měl sílu jako 300kilový člověk

V Zoo Hodonín utekli šimpanzi. Samec vylomil dvířka, měl sílu jako 300kilový člověk
Zdroj: Unsplash/Margaux Ansel/volně k užití
ZAJÍMAVOSTI ZVÍŘATA
Uložit Uložené

V Zoo Hodonín utekli v neděli tři šimpanzi poté, co se jim podařilo vylomit dvířka do chodby. Vedení zoo se rozhodlo celý areál z bezpečnostních důvodů uzavřít. Všechna tři zvířata se nakonec podařilo uspat a v pořádku vrátit zpět do výběhu.

„Šimpanzi se dostali do služebních prostor v zázemí, situaci jsme vyhodnotili tak, že by mohlo dojít k ohrožení na životech jak zaměstnanců, tak i návštěvníků, proto jsme se rozhodli zahradu uzavřít,“ uvedl pro ČTK ředitel zoo Martin Krug.

Zoologická zahrada nakonec zůstane zavřená celou neděli. Vedení zoo to oznámilo na svých facebookových stránkách

Doporučeno
KVÍZ: Poznáš sportovní hvězdy na fotkách z dětství? KVÍZ: Poznáš sportovní hvězdy na fotkách z dětství? 18. března 2023 14:00

Jeden ze šimpanzů vylomil kolem poledne jisticí kolík od dvířek do chodby. Šlo o samce, který váží 90 kilogramů, síla takového se podle ředitele zoo přirovnává k člověku o váze 300 kilogramů. Krug navíc dodal, že lidoopi mohou být dost agresivní, když se takzvaně dostanou do ráže.

Doporučeno
Kvíz: Jak dobře znáš Prahu? Kvíz: Jak dobře znáš Prahu? 17. března 2023 14:30

Hrozilo, že by se šimpanzi mohli dostat z prostor pro zaměstnance do pavilonu nebo do areálu zoo, proto byla zvířata nakonec uspána. „Personál reagoval velmi dobře, rychle jsme vyklidili celou zoologickou zahradu. Povolali jsme našeho veterinárního technika i dvě veterinářky, které namíchaly ty správné směsi k uspání všech tří zvířat, povedlo se nám je pak bezpečně uspat,“ uvedl ředitel pro ČTK.

Domů
Sdílet
Diskuse