Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. března 2023 v 15:00
Čas čtení 2:25
Tereza Šnajdrová

5 nejlepších akcí v Praze: Vystoupí Sergei Barracuda, temný rapper Sxmpra nebo rockeři The Subways

5 nejlepších akcí v Praze: Vystoupí Sergei Barracuda, temný rapper Sxmpra nebo rockeři The Subways
Zdroj: se svolením Sergeie Barracudy
KULTURA ČESKO POJĎ VEN! PRAHA
Uložit Uložené

I tento týden je nadupaný skvělými akcemi, tak neseď doma a vyraz za kulturou.

Pondělí je tu a s ním i náš tradiční přehled těch nejlepších kulturních akcí, které se tento týden uskuteční v Praze. Vyraz na rapovou nálož Sergeie Barracudy, britské rockery The Subways nebo temného rappera Sxmpru. Pokud tě koncerty nelákají, navštiv filmový festival o lidských právech Jeden svět nebo Art Brunch v Kunsthalle.

Doporučeno
„Totální darda.“ Drsní rappeři $uicideboy$ si podmanili Prahu, jejich show připomínala skupinovou terapii (Reportáž) „Totální darda.“ Drsní rappeři $uicideboy$ si podmanili Prahu, jejich show připomínala skupinovou terapii (Reportáž) 19. března 2023 v 11:22

Festival Jeden svět, od 22. března v Praze

Ve středu 22. března startuje 25. ročník mezinárodního festivalu dokumentárních filmů o lidských právech Jeden svět. Letošním tématem festivalu je Cena bezpečí, které se ukáže na 75 celovečerních dokumentech, 10 snímcích ve virtuální realitě, ale také v rámci nejrůznějších debatních programů s hosty a hostkami z celého světa.
 
Festival Jeden svět se neuskuteční pouze v Praze, ale také v dalších 28 českých městech, a to od 22. března do 2. dubna. Co se Prahy týče, dokumentární filmy se budou promítat v Galerii Lucerna, v kinech Světozor, Atlas, Evald, Oko a na dalších místech. Kompletní program nalezneš na webu Jeden svět a vstupenky na promítání dokumentárních filmů stojí kolem stovky.

Sxmpra, 23. března v Chapeau Rouge

Hudební nadšence potěší čtvrtek 23. března. V pražském Chapeau Rouge totiž vystoupí novozélandský temný rapper Sxmpra, který až donedávna skrýval svou identitu. Sxmpra původně nahrával své tracky na Soundcloud, a ačkoli své debutové album teprve chystá, již nyní ho zná téměř celý svět. A ve čtvrtek jej pozná i Praha.
 
Sxmpra osloví především fanoušky rapového dua $uicideboy$, neboť i on sám hraje undergroundový surový rap, který kombinuje s epickými anime scénami. Využij příležitost vidět tohoto talentovaného rappera v malém klubu, protože příště už můžeš očekávat vyprodané haly. Koncert začíná ve 20:00 hodin a vstupenky koupíš za 350 korun.

Sergei Barracuda, 23. března v Lucerna Music Baru

Ve čtvrtek 23. března si pak na své přijde také posluchačstvo českého rapu. V Lucerna Music Baru totiž vystoupí Sergei Barracuda, který se již delší dobu neobjevil na velkém pódiu v Praze. Na čtvrteční koncert si navíc přizval DJe Snowa Snipera a svého kolegu z branže Dollara Prynce. Už teď je tedy jasné, že je rozhodně na co se těšit.
 
Sergei Barracuda startuje svou show ve 21:00 hodin a vstupenky jsou v prodeji za 299 korun. A ještě předtím, než vyrazíš na tuhle rapovou nálož, mrkni na náš rozhovor se Sergeiem. Určitě tě pobaví a třeba se v něm dozvíš i něco nového.

Art Brunch v Kunsthalle, 26. března v Kunsthalle

Spojení umění a dobré snídaně se stalo skutečností! V neděli 26. března můžeš vyrazit do výstavního prostoru Kunsthalle, kde se od 10:00 do 14:00 hodin uskuteční Art Brunch, který navíc probíhá formou all you can eat & drink. Příchozí se mohou těšit na čerstvé pochoutky, pestrost chutí, vegetariánské i masové varianty, lahodné drinky i luxusní dezerty.
 
Brunch bude vznikat pod rukama šéfkuchaře Martina Jandíka, který bude přímo před lidmi tvořit díla experimentální gastronomie současnosti, od Středomoří až po Asii. A až budeš plný*plná jídla, můžeš zhlédnout výstavy, které Kunsthalle nabízí. Vstupenky na tuto jedinečnou akci stojí 1 400 korun.

Kunsthalle
Zdroj: Kunsthalle/propagační materiál

The Subways, 26. března v Lucerna Music Baru

V neděli 26. března se do Česka vrátí rockeři The Subways, kteří vystoupí v Lucerna Music Baru. The Subways asi tuzemským fanouškům a fanynkám netřeba představovat. Rockeři už v Česku odehráli nespočet koncertů, za sebou mají také vystupování na festivale Rock for People, a nelze se proto divit, že jejich fanouškovská základna čítá tisíce členů a členek.
 
The Subways přivezou do Prahy své nejnovější album Uncertain Joys, ale také ostřílené hity jako Rock & Roll Queen, Oh Yeah nebo I Want To Hear What You Have Got To Say. Vstupenky na tuhle rockovou show koupíš za 733 korun a prostory Lucerna Music Baru se ti otevřou v 19:00 hodin.

Anketa:
Na které akci se potkáme?
Festival Jeden svět
Sxmpra
Sergei Barracuda
Art Brunch v Kunsthalle
The Subways
Festival Jeden svět
50 %
Sxmpra
25 %
Sergei Barracuda
25 %
Art Brunch v Kunsthalle
0 %
The Subways
0 %
Domů
Sdílet
Diskuse