Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Tento článek je PR zpráva společnosti FNC.
14. dubna 2023 v 10:00
Čas čtení 3:35
Daniel Mikolášik

Na tiskovce Fight Night Challenge létaly urážky, strkanice, ale také bizarní sázky. Zápasníky musela oddělovat ochranka

Na tiskovce Fight Night Challenge létaly urážky, strkanice, ale také bizarní sázky. Zápasníky musela oddělovat ochranka
Zdroj: Refresher/Daniel Mikolášik
SPORT FIGHT NIGHT CHALLENGE (FNC)
Uložit Uložené

Rytmus uvedl, že prochází nejtěžší přípravou na zápas, jakou kdy měl. Jak vypadaly jednotlivé staredowny?

V pořadí čtvrtý turnaj organizace Fight Night Challenge (FNC) se pomalu blíží a jeho účastníci se ve středu 12. dubna setkali na tiskové konferenci v prostorách Konn Food Baru v bratislavských Nivách, kde někteří z nich kromě otázek novinářů čelili i štiplavým trash talkům či vyostřeným staredownům.

V několika situacích se napjatá atmosféra dala krájet a my jsme u toho nemohli chybět. Promotéři na tiskovce představili fanouškům atraktivní zápasy, které si diváci budou moci vychutnat 13. května během turnaje, na němž se představí Attila Végh, Rytmus, Monika Haklová či z prostředí MMA Karel Ryšavý a Marek Bartl. 

Zraněného Barona nahradí fighter, který měl v minulosti nacistické tetování

V původním rozpisu zápasů nastala jedna významnější změna, kterou organizace odhalila právě na tiskové konferenci. Do souboje proti Adamu Bergerovi, který je známý jako influencer Bergino, kvůli zranění nenastoupí exfarmář Imrich „Baron“ Štefaník. Jeho nástupcem je výrazné jméno lokální MMA scény, kterým je Radek „Ruchy“ Roušal. Šampion organizace DFN bude pro Bergera rozhodně odlišným soupeřem.

Doporučeno
Na tiskovce Fight Night Challenge létaly pěsti i kopance, musela zasahovat ochranka. Moderovali Végh s Vémolou Na tiskovce Fight Night Challenge létaly pěsti i kopance, musela zasahovat ochranka. Moderovali Végh s Vémolou 13. října 2022 v 21:30

„Bergi“ na tiskovce uvedl, že kvůli novému soupeři rozhodně nezměnil svůj přístup a „nepřepnul hlavu“. „Jediná přepnutá hlava byl Baron, který šel naštěstí do p**e. Rado je legit fighter a profík. Baron je jen postavička. On nikdy nepochopí box,“ odvětil Berger na otázku Refresheru.

FNC 4 Fight night challenge
Zdroj: Refresher/Daniel Mikolášik

„Je to tvrdý fighter, zápas s Markem Bartlem to potvrdil. Porvat se s takovým borcem nemáš šanci každý den. Jeho dravý styl mi vyhovuje a mám před ním zdravý respekt. Jsem zvědavý, jaký bude, a brutálně se na to těším, určitě to bude zajímavější, než kdybych se měl tahat v ringu s Imrem. Před zápasem by stejně mohl mít Baron průjem, takže teď se nemusím bát toho, jestli mi soupeř do zápasu nastoupí, nebo ne,“ konstatoval Adam Berger pro FNC.

Radek ohromil fanoušky MMA v souboji s Markem Bartlem, ve kterém se oba dostali do významnějších přestřelek na turnaji Oktagon 35. „Ruchy“ má za sebou i několik boxerských zápasů, stejně jako Adam Berger, který se kromě tvorby videí živí trénováním lidí.

Roušal, reprezentant gymu Muay Thai Brno, je všeobecně známý jako jeden z nejtvrdších zápasníků. V minulosti byl však spojován s aférou vytetovaného Hitlera na pravé ruce, kvůli čemuž mu Oktagon zrušil zápas. Nakonec nacistické tetování překryl novým tetováním a od té doby se v Oktagonu několikrát představil a dokázal, že patří mezi fighterskou špičku.

Takto vypadal jejich staredown, při kterém Bergi do Ruchyho strčil, ale nakonec si podali ruce:

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa REFRESHER Slovensko (@refreshersk)

Farkaš nabídl svůj honorář a tetování protivníka, pokud ho Gondžala vypne

Konfliktu se nevyhnuli ani zápasníci Denis Farkaš a Denis Gondžala, mezi nimiž to vře už delší dobu. Padaly mezi nimi pořádně ostré nadávky a urážky, hlavně tedy ze strany Farkaše, který dokonce navrhl bizarní sázku. Gondžala uvedl, že má v plánu Farkaše knockoutovat, na což Farkaš reagoval, že když si je tak jistý výhrou v boxu, tak se mohou vsadit o svůj honorář.

FNC 4 Fight night challenge
Zdroj: Refresher/Daniel Mikolášik

„A k tomu ještě, když prohraju, tak si nechám na ruku vytetovat nápis Gondžala velkým písmem. Dáme to na Jakea Paula,“ vyzval soupeře Farkaš. Nabídku však Gondžala nakonec nepřijal, ale zápasníci se dohodli na tom, že ten, kdo prohraje, si bude muset vytetovat na ruku iniciály svého soupeře. Necháme se tedy překvapit, jestli fighteři dohodu dodrží.

Mezi oběma došlo vůbec k nejvyhrocenějšímu staredownu večera, během kterého si borci nic nedarovali. Strkali se, přičemž Farkaš Gondžalovi roztrhl řetízek na krku. „Když máš spoustu peněz, tak si koupíš nový,“ vzkázal mu. Takhle to vypadalo:

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa REFRESHER Slovensko (@refreshersk)

Rytmus: Je to nejtěžší příprava, jakou jsem doposud měl

Na FNC 4 se představí i Rytmus, jenž přijal obrovskou výzvu a v ringu nastoupí proti česko-slovenské legendě MMA, kterou je Petr „Monster“ Kníže. Rodák z Prahy v kleci absolvoval patnáct profi zápasů, ve kterých si připsal třináct vítězství.

Jeho posledním zápasem byl odvetný střet s Davidem Kozmou, proti kterému si to rozdal v titulovém boji welterové divize Oktagonu. V zápase nakonec triumfoval na body Kozma a jejich vzájemné skóre tak vyrovnal na jedna jedna.

„Monster“ nebyl na tiskovce přítomen, ale Rytmus se na jeho adresu vyjádřil, že si proti němu bude více věřit v boxerském postoji, protože dominantní parketou Knížete je díky MMA hlavně zem. „Samozřejmě, je to bojovník, který má extrémní zkušenosti, ale když už se v tom 5 let pohybuješ, víš, co znamená boj,“ uvedl Rytmus.

FNC 4 Fight night challenge
Zdroj: Refresher/Daniel Mikolášik

„Připravím se na to tak, abych ze sebe vydal to nejlepší, a když ucítím, že můžu vyhrát, tak půjdu po výhře. Připravuji se na něj jako na zkušeného bojovníka a legendu, která tam nechá cokoli. Je to pan sportovec a adekvátně se na to připravuji. Nyní jsem svá nejlepší verze, co se týká boxerských dovedností, a je to i nejtěžší příprava, jakou jsem kdy měl,“ uzavřel raper.

Rytmus má v boxu na kontě tři zápasy, ve kterých nastoupil proti Marpovi, Molochovi a zápasníku Borárosovi. Jeho box je na vyspělé úrovni, nyní jej ale prověří borec, který patří mezi průkopníky MMA v Česku. První profi zápas si „Monster“ připsal již v roce 1999 a známý je i příběh o jeho souboji, který se konal v provizorních podmínkách a trval neskutečných 55 minut. I takové byly začátky kariéry známého bojovníka.

Atraktivní zápasy celebrit, ale i profesionálních zápasníků se uskuteční 13. května 2023 v Městské sportovní hale v Trnavě. Přímý přenos a vysílání z místa konání samotného eventu bude zajišťovat platforma Oktagon.tv, aby organizátoři předešli problémům s PPV streamem jako naposledy.

Domů
Sdílet
Diskuse