Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Tento článek je PR zpráva společnosti Metronome.
27. dubna 2023 v 13:00
Čas čtení 2:12
Sponzorovaný obsah

Festival Metronome zveřejnil kompletní line-up. Praha přivítá více než 300 účinkujících

Festival Metronome zveřejnil kompletní line-up. Praha přivítá více než 300 účinkujících
Zdroj: Metronome Prague
KULTURA FESTIVALY KONCERTY
Uložit Uložené

Program obsahuje jména jako J.I.D, Aurora nebo Jamiroquai.

Největší metropolitní hudební událost roku se nezadržitelně blíží. Výstaviště Praha ovládnou v termínu od 22. do 24. června J.I.D, Aurora, Jamiroquai, Biig Pigg, David Penn a mnoho dalších. Letošní Metronome Prague nabídne více hudebního programu než doposud a otevírá se i novým hudebním žánrům. Návštěvníci se mohou těšit na čtyři venkovní a tři vnitřní scény, 80 vystoupení a více než 300 účinkujících – suma sumárum přes 100 hodin hudby. Festival spouští prodej předposlední edice vstupenek, které jsou k dostání na oficiálním webu www.metronome.cz.

Program až do ranních hodin

Areál se ve čtvrtek otevře v 16 hodin, v pátek v 15:30 a v sobotu ve 13 hodin. Ve vnitřních prostorách Křižíkových pavilonů bude po skončení hlavních koncertů program pokračovat každý večer až do rána. Návštěvníci se mohou těšit také na rozšířený nehudební program, který sjednocuje heslo „odvaha“, a dvě nové scény: Rap stage a Beats for Metronome Powered by Evropa 2.

Již první pohled na program signalizuje, že letošní Metronome bude neuvěřitelná jízda. Jako první začíná vždy hrát Tree stage s nejnovějšími hudebními jmény, k níž se postupně přidávají další scény. Největší festivalové hvězdy představí hlavní venkovní scény Metronome a Park. Venkovní unikátní amfiteátr s názvem ČT Fontána nabídne každý den několik koncertních speciálů, které pořadatelé akce připravili společně s českými a slovenskými hudebníky. Hrát se bude také na tradiční Moon stagi a na dvou nových scénách. Končit se na nich bude mezi třetí a pátou hodinou ranní.

nakupuj vstupenky
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený METRONOME PRAGUE (@metronomeprague)

Festivalové dny si můžeš dopředu naplánovat

Díky podrobné timeline na webu si můžeš naplánovat návštěvu festivalu tak, aby ti neunikl žádný oblíbený interpret. Například první festivalový den si můžeš užít už od půl páté a poslechnout si na Tree stagi české projekty Elly, Island Mint a Něco něco. Na hlavních scénách si od 17:30 zaslouží pozornost česko-slovenský projekt Midi lidi a Laco Lučenič, který přehraje své úpravy skladeb z alb Mekyho Žbirky „Nemoderný chalan“, „Chlapec z ulice“ a „Zlomky poznania“. Diváky dále potěší koncerty zpěvaček Aurora, Biig Piig a Aiko. Absolutním vrcholem večera budou za setmění funkoví Jamiroquai, po kterých budou ve vnitřní Moon stagi pokračovat Monkey Business s hosty ze skupiny J.A.R. a následně Bratři. Elektro a rapové scény ožijí po šesté hodině večer s DJem Priestem a žít budou až do čtyř do rána, kdy se na nich vystřídají jména jako PSH Live Band, Kelvyn Colt nebo David Penn. 

„Na webu zveřejňujeme celý program po scénách včetně časů jednotlivých koncertů, ať si mimopražští i pražští návštěvníci festivalu mohou naplánovat třeba i jednodenní či dvoudenní dovolenou, aby si to pořádně užili. Programem se prolíná několik dramaturgických směrů. Uspokojí jak příznivce kultovních hvězdných jmen, tak ty, kteří si rádi užijí novější jména. Pro letošní ročník jsme pak nově zařadili i rap a taneční muziku pro naše nejmladší publikum. Pokračujeme také ve spolupráci s českými i slovenskými účinkujícími na takzvaných koncertních speciálech,“ říká spoluorganizátor Metronome Prague David Gaydečka.

PSH Live Band.
PSH Live Band. Zdroj: Metronome Prague

Součástí festivalu jsou podcasty i filmové produkce

Mezi jednotlivými hudebními sety můžeš navštívit některou část doprovodného programu, který je koncipován pro všechny věkové kategorie. Obsahuje živé podcasty, venkovní instalace, filmové produkce, speciální programy pro děti, divadla, workshopy a mnohé další. K největším tahákům bude patřit unikátní realizace ikonického „Vetřelce“ umělce H. R. Gigera, kterou připravila ve spolupráci s Metronome Prague Alšova jihočeská galerie.

Kompletní informace o vstupenkách a programu najdeš na www.metronome.cz, kde také můžeš sledovat aktuální festivalové dění.

Domů
Sdílet
Diskuse