Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. dubna 2023 17:19
Čas čtení 1:06
Tereza Šnajdrová

Životu nebezpečné počítačové hry? Muž zkolaboval během hraní, zachránil ho online spoluhráč z Německa

Životu nebezpečné počítačové hry? Muž zkolaboval během hraní, zachránil ho online spoluhráč z Německa
Zdroj: Policie ČR
NEWS POLICIE ČR ZPRÁVY Z DOMOVA
Uložit Uložené

Plzeňští policisté ve čtvrtek 13. dubna zasahovali u poněkud neobvyklého případu. Na jejich stálou služebnu obvodního oddělení v Plzni-Slovany zavolal anglicky hovořící muž a chtěl nahlásit zkolabování svého kamaráda, se kterým zrovna hrál online hru.

Policistům sdělil, co o muži ví, a strážcům zákona se jej na základě těchto poznatků podařilo vypátrat. Když vešli k muži do bytu, skutečně ho našli, jak leží v bezvědomí u herního počítače, informuje Policie ČR.

Doporučeno
Útočník v Boňkově zastřelil seniorský pár a mladého hocha. Zbraní ze stejné série jako teroristé v Paříži Útočník v Boňkově zastřelil seniorský pár a mladého hocha. Zbraní ze stejné série jako teroristé v Paříži 17. dubna 2023 15:14

„Ve čtvrtek 13. dubna krátce před půl devátou večer zavolal na stálou službu obvodního oddělení Plzeň-Slovany anglicky hovořící cizinec, který nahlásil zkolabování svého kamaráda během jejich společného online hraní. Oba byli během hry na jiném místě a oznamovatel věděl, že se jedná o Čecha, a znal jeho jméno a příjmení. Dále uvedl, že by měl bydlet ve Starém Plzenci,“ uvedl policejní mluvčí Ondřej Hodan. 

Policistovi se na základě uvedených údajů podařilo zjistit mužovu adresu a nasměroval na ni policejní hlídky. Spojil se také se sestrou zkolabovaného, která mu sdělila, že muž je diabetik a pravděpodobně prodělal diabetický záchvat. Kromě toho také strážníka upozornila, že muž nebydlí ve Starém Plzenci, nýbrž v Plzni na Borech. 

„Na místo tedy vyrazila hlídka speciální pořádkové jednotky společně se slovanskými policisty. Muž však kvůli záchvatu nebyl schopen otevřít dveře, a proto museli policisté provést násilný vstup. V pokoji pak skutečně na židli u počítače nalezli třiatřicetiletého muže, jenž byl v bezvědomí. Zajistili mu první pomoc a předali do péče záchranářů, kteří na místo přijeli jen několik málo minut po nich,“ dodal Hodan.

O šťastném konci byl vyrozuměn také německý milovník počítačových her, který muži z Plzně zachránil život. 

Domů
Sdílet
Diskuse