Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Čteš poslední stranu článku:
Met Gala v číslech: Kolik vážily nejtěžší šaty, stály nejdražší šperky a co je na Met Gala zakázáno?

Jedna celebrita se na Met Gala nachystá přibližně za 3 hodiny

Je to málo? Je to hodně? S ohledem na tým stylistů, kteří se o vše postarají, bychom řekli, že je to docela ideál. Výroba jednoho Met Gala „glamu“ trvá podle modelky Belly Hadid přibližně 3 hodiny. Přímo na červeném koberci to prozradila pro Vogue v roce 2016.

Blake Lively, Met Gala 2022
Zdroj: GWR/Star Max/GC Images

3,45 milionu lajků za hříšnou fotku

„Používání telefonů pro účely fotografování fotografií na sociální sítě nebude během gala dovoleno,“ zněla zpráva, kterou v roce 2015 dostali všichni z guest listu Met Gala. Hádej, kdo ale tento zákaz okamžitě porušil selfie ze záchodů? Nebudeme tě napínat, byla to Kendall Jenner se svými sedmi spolupachatelkami: Behati Prinsloo, Bellou Hadid, Emily Ratajkowski, Zoe Kravitz, Carou Delevingne, Jourdan Dunn a Lily Donaldson.

Dva roky nato tento výstřelek zopakovala sestra Kendall Kylie, jejíž selfie fotka vyvolala poprask a vysloužila si 3,45 milionu lajků. Z důvodu „nemístného“ chování kolovaly před letošním ročníkem zprávy, že Kardashianky na seznamu hostů vůbec nebudou.

kyliejenner, metgala
Zdroj: Instagram/Kylie Jenner

Hvězdy pod 18 si neškrtnou

Portál StyleCaster v minulosti zažertoval, že Met Gala kdysi bývala akce pro děti, aby se bavily jako dospělí. Dnes je ale všechno jinak. Organizátoři akce vydali po eventu v roce 2017 oficiální prohlášení, že „hvězdy pod 18“ nemají více povolenou účast. „Není to vhodná událost pro lidi mladší 18 let,“ vysvětlil jeden z členů týmu.

Katy Perry
Zdroj: Karwai Tang/Getty Images

Přestože pravý důvod tohoto radikálního rozhodnutí není znám, v hollywoodských kruzích se šeptalo, že Kostýmní institut zakročil těsně poté, co fotografové zachytili, jak si Elle Fanning připíjí s něčím, co vypadá jako bílé víno. V té době bylo herečce 19 let, oficiálně můžeš v USA pít alkohol až po dovršení 21 let.

V minulosti se této akce například zúčastnily děti Willa Smithe Jaden (v té době ve věku 17 let), o dva roky mladší Willow anebo 18letá dcera Sylvestera Stallona Sistine. Po novém zákazu, který vešel v platnost v roce 2018, se tak eventu nemohla zúčastnit Kaia Gerber či Millie Bobby Brown.

Beyoncé musel tým na Met Gala připravit za 24 hodin

Beyoncé se takhle jednou vyspala do růžova a jen den před samotnou akcí v roce 2012 se vzbudila s myšlenkou „Jdu na Met Gala“. Její tým tehdy musel dát ve směšně krátkém časovém úseku dohromady celý její look včetně šatů, hairstylu i make-upu. „Bylo to Met Gala a Beyoncé se rozhodla, že chce jít. Řekla, že jestli může jít, půjde. Pokud ne, nepůjde,“ vzpomíná stylista Ty Hunter, přestože legenda říká, že se mu o tomto momentu bude zdát až do konce života.

Ashley Olsen, Mary-Kate Olsen, Met Gala 2014
Zdroj: Dimitrios Kambouris/Getty Images

Queen Bee byla v té době ve stresu kvůli připravovanému turné a od doby, kdy se stala mámou Blue Ivy, se na veřejnosti neukázala. Hunter prozradil, že všechno zachránil Givenchy, který pro Beyoncé připravil šaty na jiný event, kterého se však nezúčastnila. V průsvitných šatech s krajkou a fialovou vlečkou s peřím vypadala úchvatně. Šaty doplnila o jemný make-up a vysoký culík.

275 tisíc růží i 60tunová váza

Výzdoba interiérů a okolních prostor je stejně důležitá jako samotné róby celebrit. V předchozích ročnících jsme mohli zahlédnout luxusní zrcadlové lustry či zebrové židle. Na místě nechyběly ani skvostné květinové dekorace. V roce 2015 se na Met Gala objevila váza s růžemi, která vážila neuvěřitelných šest tun. O čtyři roky později zdobilo akci 275 tisíc růží, jež pro změnu lemovaly schody Metropolitního muzea, zkrášlovaly lobby nebo jen doplňovaly pozadí červeného koberce.

Harry Styles, Met Gala 2019
Zdroj: Matt Winkelmeyer/MG19/Getty Images for The Met Museum/Vogue

Nejtěžší šaty vážily 25 kilogramů

Zarytí fanoušci módy nemohou zapomenout na moment, kdy se Katy Perry v roce 2019 ukázala na červeném koberci „Met“ v obrovském stříbrném lustru. Tento počin od značky Moschino vážil dobrých 18 kilo.

První místo na našem seznamu však suverénně vyhrává Rihanna, a to se svou žlutou saténovou róbou s kožešinovým lemem od čínské návrhářky Guo Pei, kterou si zpěvačka oblékla v roce 2015. Šaty Yellow Empress Dress vážily neskutečných 25 kilogramů. Rihanna na sebe strhla veškerou pozornost také na internetu, který se postaral o vtipná memečka a její vlečku přirovnal k pizze.

metgala
Zdroj: Getty Images/Mike Coppola

Vynechat však nesmíme ani Gigi Hadid a její opulentní burgundy róbu s „michelin efektem“ od Donatelly Versace či Cardi B se šaty od Thoma Browna, jež zdobily rubíny a ptačí peří. Přestože není známo, kolik šaty těchto hvězd přesně vážily, zahraniční média je taktéž označila za „extrémně těžké“.

Ušití Rihanniných šatů trvalo 2 roky

U Cardi B ještě chvíli zůstaneme, jelikož během minulého ročníku na sebe strhla veškerou pozornost a hned na první pohled bylo jasné, že dosadit všechny ty rubíny na správné místo (a především na bradavky), nemohlo být vůbec snadné. Na raperčině róbě se měl podílet tým 35 lidí, který na finálním produktu pracoval přibližně 2000 hodin.

A$AP Rocky, Met Gala 2021
Zdroj: Mike Coppola/Getty Images

Nedá nám nevzpomenout také herečku Blake Lively, patrně jednu z nejvýraznějších tváří eventu, která si v roce 2018 oblékla luxusní červenou róbu od Versace s korálkovým korzetem a zlatým vyšíváním podél vlečky. Tvorba tohoto modelu měla zabrat téměř 600 hodin. V kategorii „nejnáročnější šaty na výrobu“ však opět vyhrává RiRi. Výše zmíněné žluté šaty totiž vyžadovaly více než 2 roky ruční práce (přesně 20 měsíců).

Čínská designérka je vytvořila už v roce 2010 a ke zpěvačce se měly dostat neplánovaně, jen pár týdnů před zahájením Met Gala. Podle designérky byly dané šaty pro Rihannu jako stvořené. Obléknout si je totiž může pouze žena se sebevědomím královny.

Gigi HadidMet Gala 2022
Zdroj: Getty Images/Taylor Hill

Nejméně se platí za hotel, vyjde kolem tisíce

Po červeném koberci, výstavě a divoké párty na Met Gala musí celebrity pochopitelně někde i složit hlavu. Jak uvádí E! News, okolní hotely jsou v převážně dostupných relacích. Tedy alespoň v porovnání s tím, o jakých částkách jsme se dosud bavili. Průměrná cena za pokoj na noc je kolem 1000 dolarů (máme-li být přesnější, v blízkém hotelu Carlyle se cena za pokoj pohybuje od 820 do 910 dolarů), přičemž hotel The Mark je o trochu dražší (v závislosti na pokoji naše hollywoodské hvězdičky zaplatí přibližně mezi 1200 a 1300 dolary). No, nekup to.

Čti na předchozí straně
Dočetl jsi celý článek
Strana 2 z 2
Domů
Sdílet
Diskuse