Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. května 2023 19:21
Čas čtení 0:46
Kuni Nguyenová

„Ztráta Yeezy nás bolí.“ Šéf adidasu řekl, o kolik peněz firma přišla po ukončení spolupráce s Kanyem Westem

„Ztráta Yeezy nás bolí.“ Šéf adidasu řekl, o kolik peněz firma přišla po ukončení spolupráce s Kanyem Westem
Zdroj: TASR/AP/Michael Wyke
NEWS ADIDAS EKONOMIKA KANYE WEST MÓDA PODNIKÁNÍ
Uložit Uložené

Sportovní gigant adidas se kvůli ukončení spolupráce s Kanyem Westem a jeho značkou Yeezy potýká s klesajícími tržbami.

Německý výrobce obuvi a sportovních doplňků adidas loni přerušil své vazby s americkým rapperem Kanyem Westem a jeho značkou bot Yeezy po sérii jeho antisemitských vyjádření. Nyní se ukazuje, že tohle rozhodnutí „poškozuje“ adidasu podnikání. Alespoň co se týče finančních výsledků za první čtvrtletí letošního roku.

Značky Yeezy a adidas uvedly, že v důsledku ukončení spolupráce jim za poslední tři měsíce klesly tržby o 400 milionů eur. V přepočtu na českou měnu jde o 9,3 miliardy korun. Celkové tržby se obuvnické firmě snížily o jedno procento. Informuje o tom stanice BBC

Doporučeno
Adidas má můj respekt. Konec spolupráce s Kanyem Westem dopadá i na nás, říká šéf Footshopu Adidas má můj respekt. Konec spolupráce s Kanyem Westem dopadá i na nás, říká šéf Footshopu 21. listopadu 2022 6:00

„Ztráta Yeezy nás samozřejmě bolí,“ uvedl k finančním výsledkům generální ředitel adidasu Bjorn Gulden. Navzdory propadu byla ale čísla údajně lepší, než analytici očekávali. Pokles tržeb mimo jiné představuje i neprodané produkty, které dodnes zůstaly na skladě. Adidas se ještě musí rozhodnout, co udělá se zbývajícími produkty a zda je prodá, nebo sešrotuje.

Společnost kvůli ukončené dohodě s Kanyem Westem čelí také žalobě. Investoři tvrdí, že společnost dlouhá léta věděla o problematickém chování rappera Kanyeho Westa, mnohem dříve, než ji jeho chování donutilo přerušit spolupráci. Podle žaloby tak vedení firmy neudělalo dostatek preventivních opatření, aby minimalizovalo finanční ztráty. Adidas tohle nařčení odmítá. 

Domů
Sdílet
Diskuse