Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. května 2023 11:40
Čas čtení 0:34
Tímea Krauszová

Adidas čelí žalobě kvůli ztrátám ze spolupráce s Kanyem. Investoři tvrdí, že o jeho problematickém chování se léta vědělo

NEWS MÓDA SPOLEČNOST
Uložit Uložené

Raper navrhl úspěšnou kolekci tenisek Yeezy. Po ukončení spolupráce ale firmě zůstalo na skladě zboží.

Firmu Adidas žalují její investoři. Tvrdí, že společnost dlouhá léta věděla o problematickém chování rapera Kanyeho Westa, mnohem dříve, než ji jeho chování donutilo přerušit spolupráci, píše BBC.

Podle žaloby tak vedení firmy neudělalo dostatek preventivních opatření, aby minimalizovalo finanční ztráty. Firma Adidas přerušila spolupráci s raperem loni po sérii jeho antisemitských vyjádření.

Doporučeno
Bojkot piva Bud Light a značky Nike kvůli influencerce Dylan Mulvaney trvá už čtvrtý týden. Shrnujeme, co se stalo Bojkot piva Bud Light a značky Nike kvůli influencerce Dylan Mulvaney trvá už čtvrtý týden. Shrnujeme, co se stalo 30. dubna 2023 11:00

Investoři podali žalobu ve Spojených státech a tvrdí, že společnost věděla, a dokonce i debatovala o Westově chování. Vedení firmy prý hledalo způsob, jak předcházet kontaktu zaměstnanců s raperem, hovořilo se údajně také o možnosti přerušení spolupráce.

Firma začátkem roku opravdu avizovala očekávanou ztrátu až 1,2 miliardy eur, přičemž stovky milionů z této částky představují právě ztráty následkem ukončení spolupráce. Na skladě jí totiž zůstaly produkty Yeezy. V reakci na žalobu však firma odmítá „nepodložená tvrzení“ a říká, že „podstoupí jakékoli potřebné kroky“ při obhajobě.

Raper v žalobě není zmiňován.

Domů
Sdílet
Diskuse