Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
14. května 2023 8:28
Čas čtení 0:44
Tereza Šnajdrová

Vítězkou Eurovize se stala Loreen ze Švédska. Vesna skončila desátá

Vítězkou Eurovize se stala Loreen ze Švédska. Vesna skončila desátá
Zdroj: TASR/AP Photo/Martin Meissner
HUDBA EUROVIZE ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Loreen vyhrála Eurovizi již podruhé. Poprvé to bylo v roce 2012 se skladbou Euphoria, tentokrát s písní Tattoo.

V sobotu v noci se v britském Liverpoolu uskutečnilo finále 67. ročníku pěvecké soutěže Eurovision Song Contest. Vítězkou se již podruhé stala zástupkyně Švédska, zpěvačka Loreen. Česká kapela Vesna skončila s písní My Sister's Crown na desátém místě.

Doporučeno
Český hudební trh je přidušený, bojí se dát šanci něčemu novému, říká kapela Vesna reprezentující Česko na Eurovizi (Rozhovor) Český hudební trh je přidušený, bojí se dát šanci něčemu novému, říká kapela Vesna reprezentující Česko na Eurovizi (Rozhovor) 21. února 2023 11:00

Loreen, vlastním jménem Lorine Zeineb Nora Talhaoui, vyhrála Eurovizi již podruhé. Poprvé se tak stalo v roce 2012 s písní Euphoria a nyní na tento úspěch navazuje. Výherní singl Tattoo zpěvačka vydala 25. února, vyhrála s ním švédský národní výběr Melodifestivalen a již od začátku soutěže byla horkým želízkem v ohni. 

Druhou příčku obsadil, přesně jak se očekávalo, finský zpěvák Käärijä s písní Cha Cha Cha. Chytlavý song budil již od začátku kontroverzi, neboť se v něm mísí metal, rave, taneční prvky a choreografie místy připomínala lidskou stonožku. Třetí místo obsadila Noa Kirel z Izraele.

Vesna reprezentující Česko skončila s písní My Sister's Crown na 10. místě. „Můj záměr byl, aby tato píseň vyvolala uvědomění si vlastního potenciálu. Uvědomění si vlastní síly, hodnoty, a to i ve chvíli, kdy nás někdo napadne a bude nás chtít sundat. Nenecháme se zahnat do kouta,“ popsala skladbu Patricie z Vesny pro Refresher.

Anketa:
Jak se ti líbí výherní píseň Tattoo?
Je skvělá!
Moc mě nenadchla.
Nelíbí se mi.
Je skvělá!
32 %
Moc mě nenadchla.
41 %
Nelíbí se mi.
26 %
Domů
Sdílet
Diskuse