Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Čteš poslední stranu článku:
The Mother: Dokázala J-Lo na hranici fyzických superschopností naplnit divácké očekávání?

Jelikož jde jen o past, která ji má vylákat z „nory“, rychle zjišťuje, že se o bezpečí dcery bude muset postarat sama. Buď holýma rukama, nebo s nabitými samopaly a sniperkou. Nemilosrdní zabijáci jsou ale tentokrát v mnohočetné přesile.

Jennifer Lopez
Zdroj: Netflix

Rychle zapadne

Ať už jde o blockbuster, nebo produkci Netflixu, stále platí, že čím více scenáristů pracuje na jednom filmu, tím hůře. Andrea Berloff, Peter Craig a Misha Green chtěli vytvořit silný příběh o husté matce plný emocí, nakonec však napsali nedůvěryhodnou pohádku pro dospělé, ve které přebývá chaos a chybí napětí.

Doporučeno
Iveta: Dva ohromující talenty své generace se spojily a Fialová opět exceluje. Ubrat na sentimentu by ale neškodilo Iveta: Dva ohromující talenty své generace se spojily a Fialová opět exceluje. Ubrat na sentimentu by ale neškodilo 6. května 2023 20:35

I přes spoustu patosu nejspíš ani nejcitlivější osoby během závěrečných titulků neuroní jedinou slzu. Výsledek je podobný jako u dvou let starého sportovního dramatu Bruised v režii Halle Berry (také od Netflixu). Největším (nepříjemným) překvapením The Mother je slabý a nevýrazný výkon Jennifer Lopez, která by mohla film vytáhnout o trochu výše, kdyby měla co hrát.

Nejenže nefunguje budování jejího charakteru a uvěřitelnost jejích fyzických superschopností (za některé z nich by se nemuseli stydět ani ti nejslavnější akční hrdinové), ale chladnost či chladnokrevnost postavy bohužel v podání J-Lo působí spíše apaticky a diváctvo nejspíš mate a irituje zároveň.

Doporučeno
„Ministerstvo zdravotnictví varuje: Filmy tvoří mladé kuřáky.“ I dnešní Hollywood tě učí nebezpečnému zlozvyku „Ministerstvo zdravotnictví varuje: Filmy tvoří mladé kuřáky.“ I dnešní Hollywood tě učí nebezpečnému zlozvyku 27. dubna 2023 18:30

Je to obzvlášť škoda, když už díky filmům jako U-Turn (1997), Out of Sight (1998, česky Zakázané ovoce) nebo An Unfinished Life (2005, česky Žít po svém) víme, co Lopez dokáže. V posledních letech také vznikají strhující akční filmy se ženskými hrdinkami jako Atomic Blonde (2017), Red Sparrow (2018) nebo The Rhythm Section (2020), takže tahle novinka ve výsledku působí spíše jako nechtěná komedie.

Naopak, co v The Mother funguje, jsou efektně natočené a správně dynamické akční scény. Až je škoda, že jich není víc. Za zmínku stojí také výběr lokací. Zejména krásná zasněžená a mrazivá Aljaška se skvěle hodí na drsné, krvavé finále. Kromě toho nemá snímek Niki Caro moc co nabídnout. Je to slabý odvar, který nenaplnil svůj potenciál a rychle zapadne prachem. Pokud ale nemáš na akční filmy příliš vysoké nároky nebo jsi skalní fanda*fanynka Lopez, klidně si The Mother dej, na odreagování tento řemeslně standardní snímek určitě postačí.

Čti na předchozí straně
Dočetl jsi celý článek
Strana 2 z 2
Domů
Sdílet
Diskuse