Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. května 2023 11:33
Čas čtení 1:14
Adéla Ježková

Unesenou dívku nalezli po šesti letech díky seriálu na Netflixu

Unesenou dívku nalezli po šesti letech díky seriálu na Netflixu
Zdroj: Netflix
NEWS NETFLIX SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ (USA) ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Kayla Unbehaun z amerického státu Illinois se pohřešovala od 4. července 2017. Seriál společnosti Netflix se nyní zasloužil o její nalezení.

Dívku měla podle deníku Independent před šesti lety unést její matka, která ji neměla v péči. Přes všechny oficiální snahy i zapojení dobrovolníků dvojici nebylo možné vypátrat.

Její fotografie se následně před půl rokem objevily v epizodě pořadu Unsolved Mysteries (Nevyřešené záhady) o rodičovských únosech na Netflixu. Kromě fotografie devítileté Kayly se v seriálu objevil i grafický návrh toho, jak by měla vypadat nyní.

Dívku poznali v obchodě tisíc kilometrů od Illinois

Medializace příběhu přinesla ovoce. Nyní patnáctiletá dívka byla totiž letos v květnu nalezena téměř tisíc kilometrů daleko od místa únosu, ve státě Severní Karolína. Kaylu v obchodě spatřil někdo, kdo ji poznal právě díky zmíněnému seriálu, píše CNN. Zaměstnanec obchodu následně zavolal policii.

Doporučeno
Jak prorazit ve vysoké diplomacii? Zeptali jsme se české velvyslankyně na Islandu Samcové-Hall Allen. Poradí ti, co studovat Jak prorazit ve vysoké diplomacii? Zeptali jsme se české velvyslankyně na Islandu Samcové-Hall Allen. Poradí ti, co studovat 27. března 2023 11:00

Kayla se tak po dlouhých šesti letech setkala se svým otcem. Ten po setkání poděkoval Národnímu centru pro pohřešované a zneužívané děti a orgánům činným v trestním řízení za šíření informací o pátrání po jeho dceři. „Chtěl bych také poděkovat všem z facebookové stránky ‚Přiveďte Kaylu domů‘, kteří pomohli udržet její příběh při životě a byli nápomocni při šíření povědomí,“ uvedl. 

Žena, která svou dceru unesla, byla zatčena a soud s ní má začít 11. července.

Doporučeno
KVÍZ: Ick, bussin, fruity. Rozumíš slangu gen Z? KVÍZ: Ick, bussin, fruity. Rozumíš slangu gen Z? 18. května 2023 9:00

„Jde o ojedinělý případ. Je to neobvyklé, není to případ, se kterým se setkáváme běžně nebo často,“ řekl poručík tamní policie Jonathan Brown. Dodal, že je neuvěřitelné, jak dlouho dokázala zůstat Kaylina matka skrytá. „Nejneobvyklejší je schopnost zůstat po takovou dobu mimo síť. Obvykle po sobě zanecháváme ‚technologické drobečky‘ a ty se obvykle dají velmi snadno a rychle vystopovat. V tomto případě tomu tak nebylo,“ dodal.  

Domů
Sdílet
Diskuse