Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. května 2023 13:02
Čas čtení 1:05
Ondřej Jarůšek

Nádherné gesto! Šampion Kincl po výhře nad Vémolou vyzval fanoušky, aby pomohli nemocné Jasmínce

Nádherné gesto! Šampion Kincl po výhře nad Vémolou vyzval fanoušky, aby pomohli nemocné Jasmínce
Zdroj: OKTAGON MMA
SPORT BOJOVÉ SPORTY MMA OKTAGON MMA PATRIK KINCL
Uložit Uložené

Šampion střední váhy Oktagonu Patrik Kincl po zdolání svého rivala Karlose Vémoly využil sílu sociálních sítí a obrátil se na fanoušky s prosbou o pomoc pro nemocnou dívenku.

Patrik Kincl se před nedávnem spojil s dobročinným projektem MMA Pomáhá, v rámci kterého se stal ambasadorem sbírky pro malou Jasmínku z Kolína. Ta se narodila o šest týdnů dříve. Poté se zjistilo, že má srdeční vadu, musela podstoupit sérii operací, má poškozenou centrální nervovou soustavu, nemůže chodit a od rodičů potřebuje pomoct i s vylučováním. Kincl proto své fanoušky poprosil, aby dívce a její rodině pomohli.

Doporučeno
Zbitý Vémola musel jet do nemocnice, Kincl zůstal králem. Oktagon 43 přinesl obrovskou show Zbitý Vémola musel jet do nemocnice, Kincl zůstal králem. Oktagon 43 přinesl obrovskou show 21. května 2023 1:11

Stačí malý příspěvek

„Chtěl bych využít sociální sítě, které mi tu teď explodují, pro dobrou věc,“ říká v novém videu přemožitel Karlose Vémoly, kterého na ostře sledovaném turnaji Oktagon 43 o víkendu porazil na body a obhájil tak pás šampiona. Kincl říká, že na zápas, kde byl kurzovním outsiderem, zaznamenal rekordní sázky, a proto prosí ty, kteří vyhráli, aby malou část peněz věnovali právě nemocné dívce.

„Nežádám, abyste si kvůli tomu museli něco odepřít, jen popřemýšlejte, jestli třeba neposlat tu radost z výhry v podobě 510 % dál. Budu rád,“ uvedl Kincl v příspěvku na Instagramu. „Vám to nic neudělá a Jasmínce to moc pomůže,“ říká ve videu šampion.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Patrik Kincl (@patrik_kincl)

Rodiče nemocné Jasmínky, které letos budou čtyři roky, chtějí vybrané prostředky ze sbírky využít na fyzioterapie, neurorehabilitace a rehabilitační pobyty, na nákup rehabilitačních pomůcek a vozíčku. Do budoucna také na bezbariérovou úpravu bydlení. 

Doporučeno
Foto: Takto vypadal obličej Karlose Vémoly po bitvě se šampionem Kinclem Foto: Takto vypadal obličej Karlose Vémoly po bitvě se šampionem Kinclem 21. května 2023 10:09

Kincl a Vémola se střetli v dlouho očekávané odvetě v naplněné pražské O2 areně. Vémola se sice na šampiona snažil vyvinout tlak, ale Kincl prokázal perfektní obranu a Terminátora opakovaně trefoval lokty a údery. Na konci zápasu byla tvář Vémoly skoro k nepoznání a musel zamířit do nemocnice. Více o celém turnaji si můžeš přečíst zde.  

kincl vémola
Zdroj: OKTAGON MMA
Domů
Sdílet
Diskuse