Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. června 2023 11:00
Čas čtení 1:44
Adéla Švehlíková

Tipy na nejlepší plavky. S těmito kousky letos zazáříš u moře i na zahradním lehátku

Tipy na nejlepší plavky. S těmito kousky letos zazáříš u moře i na zahradním lehátku
Zdroj: Propagační materiál/ Jaded London, Skims, Zara, Zalando
MÓDA MÓDA
Uložit Uložené

Prázdniny jsou za rohem, stejně jako letní dovolená u moře, bazénu nebo klidně na lehátku na zahradě. K tomu jsou však nezbytným vybavením plavky. Nevíš si rady, po jakých letos sáhnout? Pak jsi tu správně.

Plavková sezóna pomalu, ale jistě nabírá tempo a s ní i starosti, po jakém kousku letos sáhnout. Uklidníme tě –⁠⁠ nosit se může vše. Co je však trendy? To ti přiblížíme v následujících odstavcích. 

Tipy na plavky.
Tipy na plavky. Zdroj: Propagační materiál/Jaded London, Skims, Zara, Zalando


Jak už tomu bývá zvykem, každý z nás se snaží u bazénu či u moře v létě zazářit. Někteří maskují své „nedostatky”, jiní volí úsporné kousky, aby se lépe opálili. Všechny nás však spojuje to, že se chceme cítit sebevědomě a komfortně. Trendy jako takové jsou sice pomíjivé, avšak téměř každý se jim nakonec podrobí.

Na druhou stranu, dobrou zprávou je, že v současnosti prakticky nejde šlápnout vedle s téměř žádnou siluetou, barvou ani potiskem. Z toho plyne i to, že pokud máš ve skříni piece, který ti tam už nějaký ten pátek leží, neboj se s ním vyjít ven. Spousta věcí z minulosti se vrací, a ačkoliv nepředstavují hot must have, ostudu s nimi rozhodně neuděláš.

Doporučeno
Dřeváky, nazouváky, pantofle... Máme pro tebe tipy na letní obuv, se kterou rozhodně nešlápneš vedle Dřeváky, nazouváky, pantofle... Máme pro tebe tipy na letní obuv, se kterou rozhodně nešlápneš vedle 23. května 2023 16:00

Minimalismus 

Nadčasovou klasiku v každém šatníku tvoří minimalistické jednobarevné kousky. Stejně tak je tomu i u plavek. Jednoduché linie, ať už u trojúhelníkových podprsenek a kalhotek, nebo jednodílných plavek, budou vždy prim. I přesto, že léto evokuje barvy, vzory a struktury, s monochromaticky černými, bílými nebo zemitými odstíny rovněž zaboduješ.

Minimalistické plavky.
Minimalistické plavky. Zdroj: propagační materiál/Skims,H&M, Zalando, COS

Asymetrie

V případě, že chceš minimalismus lehce povznést, ideálním řešením jsou asymetrické střihy. Plavky na jedno rameno jsou doslova momentem, který vytváří efektivní hru na těle, a svým líbivým vizuálem upoutají pozornost téměř každého. To samé platí i pro průstřihy na plavkách, které odhalují nějaký ten kousek kůže navíc. Nehrozí však, že by některá z intimních partií vykoukla ven. 

Asymetrické plavky.
Asymetrické plavky. Zdroj: propagační materiál/Skims, Revolve, Luisaviaroma, H&M,

Vrstvy

V případě, že řešíš dilema a nevíš, které plavky na sebe, nestyď se vzít si oboje. Vrstvení u plavek je aktuálně velmi oblíbeným prostředkem, jak docílit originálního designu. Nepotřebuješ k tomu navíc žádné speciální dovednosti ani náčiní. Stačí jen sladit dvě barvy, které mohou být kontrastní či příbuzné, a nový look je na světě. 

Doporučeno
Seniorský drip: letní edice. Takto skvěle vypadá styl, který prověřil čas Seniorský drip: letní edice. Takto skvěle vypadá styl, který prověřil čas 15. června 2023 12:00
Vrstvení plavek.
Vrstvení plavek. Zdroj: propagační materiál/Same Los Angeles, Nautica, Mytheresa

Vzory, třpyt a volánky

Na závěr se přece jenom dostaneme ke vzorům, třpytu nebo volánkům, což jsou prvky, které k létu neodmyslitelně patří. Kdy jindy tyto divoké kombinace vynést, když ne k rozpálenému slunci. Gepardí nebo tropické patterns v nejrůznějších barevných a střihových kombinacích najdeš snad u všech prodejců oblečení, stejně tak i lesklý povrch, třpytky a volánky evokující Y2K estetiku.

Vzory, třpytky, volánky.
Vzory, třpytky, volánky. Zdroj: Propagační materiál/NET-A-PORTER, Jaded London, Zara, Skims

Sportovní 

Samotnou kategorií, kterou by mnozí označili za nelíbivou, je sportovní typ plavek připomínající tvarovací overaly. Sice se nejedná o kousek, ve kterém se dá opálit dozlatova, kůži však naopak chrání a v neposlední řadě dokáže skvěle zformovat postavu. Stejně jako všechny ostatní druhy plavek se i tento dá kombinovat s jakýmkoliv jiným oděvem a zvládne tak dotvořit letní outfit. 

Sportovní plavky.
Sportovní plavky. Zdroj: Propagační materiál/Skims, NET-A-PORTER, Farfetch
Doporučeno
Summer must have alert: Jorts aka taťkovské kraťasy nesmí o prázdninách chybět ve tvém šatníku Summer must have alert: Jorts aka taťkovské kraťasy nesmí o prázdninách chybět ve tvém šatníku 12. června 2023 11:00
Domů
Sdílet
Diskuse