Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. května 2023 16:00
Čas čtení 2:29
Adéla Švehlíková

Dřeváky, nazouváky, pantofle... Máme pro tebe tipy na letní obuv, se kterou rozhodně nešlápneš vedle

Dřeváky, nazouváky, pantofle... Máme pro tebe tipy na letní obuv, se kterou rozhodně nešlápneš vedle
Zdroj: propagační materiál/Farfetch, eobuv.cz, Farfetch, Freshlabels
MÓDA MÓDA
Uložit Uložené

Léto se v posledních dnech přiblížilo a s ním i obměna šatníku včetně vhodné obuvi. Časy, kdy jsme kvůli stylu museli nosit tenisky, jsou naštěstí pryč, a tak můžeme vybírat z množství designových a kvalitních kousků, a to i za adekvátní ceny.

Teplé letní dny už jsou tu a spolu s nimi i obměňování šatníku za lehčí alternativy. Kromě oblečení ale hraje důležitou roli i správný výběr obuvi. Musí být praktická, ale zároveň je možné vybrat i super designové kousky. Připravili jsme pro tebe tipy na nejlepší letní obuv, která by ti tohle léto neměla chybět. 

Tipy na letní obuv.
Tipy na letní obuv. Zdroj: propagační materiál/SneakerStore,Farfetch,Freshlabels,eobuv.cz


Ať už se jedná o pantofle, nebo sandály, obě varianty neodmyslitelně patří k létu. Provedení je ale takové množství, že výběr může být zahlcující a člověk často neví, kde a jak začít. Naším osvědčeným tipem je vsadit na klasiku, která má jednoduchý a nadčasový design, a kvalitu, jež vydrží několik sezón. V takových případech je však lepší si připlatit. Abychom ti ale vybírání ještě víc usnadnili, připravili jsme pro tebe tipy na ty nejlepší kousky v poměru kvality, ceny a designu. 

Birkenstock

Obuv německé značky Birkenstock představuje hit, který již několik sezón ovládá žebříčky oblíbenosti. Není se čemu divit, v poměru kvality a ceny bez pochyby nemá konkurenci. Její tradice sahá až do 18. století a důraz na zdravotní dopady v podobě ortopedické vložky si podmanil miliony lidí na celém světě. Podle mnohých je však kvalita na úkor designu a kvůli tomu bývají birkenstocky často označovány jako ugly shoes. S tím však nemůžeme souhlasit. Filozofie méně je více je v tomto případě uplatněna na sto procent. Právě díky tomu tato společnost dominuje na trhu již více než tři století. Modely pantoflů, které doporučujeme, jsou Boston a Arizona. Vybírat však můžeš z nejrůznějších variant, které nabízejí různá materiálová a barevná provedení, stejně jako zajímavé spolupráce s předními módními domy. 

Birkenstock Arizona BF.
Birkenstock Arizona BF. Zdroj: propagační materiál/Freshlabels
Birkenstock Boston NU.
Birkenstock Boston NU. Zdroj: propagační materiál/Freshlabels

Yeezy Slide

Když protentokrát pomineme kontroverzní osobnost Kanyeho Westa, jeho smysl pro design a estetiku nelze zpochybnit. Jeho již ukončená spolupráce se značkou Adidas za sebou zanechala i ikonické pantofle z jednoho kusu pěny, Yeezy Slide. I u tohoto modelu můžeš vybírat z několika druhů a barev, spojuje je však komfort, v němž se tvá noha bude cítit jako na obláčku. Minimalistická silueta s drážkami na podešvi tvoří univerzální doplněk pro každou příležitost, se kterým nikdy nešlápneš vedle. 

YEEZY Slide „BONE“.
YEEZY Slide „BONE“. Zdroj: propagační materiál/SneakerStore

Crocs

Crocsy budí rozhořčení u nemalého množství lidí. Tato bota, původně určena pro vodáky, však na trhu působí více než 20 let a za tu dobu se jí podařilo proniknout i do streetwearové a high fashion kultury. Především v létě tak nemůže chybět v žádném botníku, jelikož je pro letní dny jako stvořená. Ikonická perforace a gumový materiál umožňují prodyšnost a pohodlí v jednom, nemusíš se tak potit v teniskách. Naším tipem jsou Crocs Classic Platform, které si můžeš ozdobit odznáčky Jibbitz a vytvořit si tak svůj autentický design. 

Crocs Classic Platform Clog.
Crocs Classic Platform Clog. Zdroj: propagační materiál/eobuv.cz

Dr. Martens

Dříve pracovní obuv anglického původu je v současnosti považována za kultovní záležitost a je nezbytnou součástí starter packu každého stylového člověka. Kromě signature modelu 1460 nalezneš v nabídce i skvělé sandály, kterými vyšperkuješ svůj outfit do posledního detailu. Sáhnout však můžeš i po nazouvácích, které taktéž nesou původní odkaz martensek, jen v trochu odlehčenějším provedení.

Sandály Dr. Martens.
Sandály Dr. Martens. Zdroj: propagační materiál/eobuv.cz
Nazouváky Dr. Martens.
Nazouváky Dr. Martens. Zdroj: propagační materiál/eobuv.cz

Vagabond

Pro milovníky skandinávského minimalistického designu je obuv Vagabond jako stvořená. Jednoduché linie, kvalitní řemeslo a udržitelnost. To jsou pilíře, jimiž se tato švédská značka řídí a následně je reflektuje do svých produktů. Kromě konvenčních sandálů a pantoflů, jak je všichni známe, Vagabond nabízí i progresivnější formu tohoto klasického designu. Tím, že se však značka vymezuje na čisté tvary, není třeba mít obavy z toho, že by za pár let nebyla aktuální. S každým produktem této společnosti se tak zákazník trefí přímo do černého. 

Sandály Vagabond BLENDA.
Sandály Vagabond BLENDA. Zdroj: propagační materiál/Vagabond
Sandály Vagabond ERIN.
Sandály Vagabond ERIN. Zdroj: propagační materiál/eobuv.cz

Ganni

Pro opravdové fajnšmekry, kteří rádi investují do dražších kousků, jsou za nás nejvíc hot volbou tohoto léta dřeváky Ganni. S výraznou sponou a stříbrnými cvočky tak bude každý jejich nositel nepřehlédnutelný. To stejné platí i u sandálků punkového charakteru, které dotáhnou každý look k dokonalosti. Na tohle se prostě vyplatí našetřit. 

GANNI studded buckled clogs.
GANNI studded buckled clogs. Zdroj: propagační materiál/Farfetch
GANNI leather ballerinas.
GANNI leather ballerinas. Zdroj: propagační materiál/Farfetch
Domů
Sdílet
Diskuse