Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
28. června 2023 6:00
Čas čtení 3:17
Radim Šlechta

Nová Futurama, Jamie Foxx, klonování a sci-fi, kam se podíváš. Tyhle červencové premiéry tě přikovají ke gauči

Nová Futurama, Jamie Foxx, klonování a sci-fi, kam se podíváš. Tyhle červencové premiéry tě přikovají ke gauči
Zdroj: Hulu/20th Century Fox
FILMY A SERIÁLY NETFLIX NOVÉ FILMY NOVÉ SERIÁLY PROGRAM APPLE TV+ PROGRAM DISNEY+
Uložit Uložené

Shrnujeme očekávané premiéry na streamovacích platformách.

Nový měsíc přichází a s ním pochopitelně také náš přehled potenciálně zajímavých děl na streamovacích platformách. Vybrali jsme pro tebe filmy, seriály nebo reality show, které nás zaujaly svou premisou, tvůrčím týmem, obsazením nebo prvními reakcemi diváctva i kritické obce. 

Doporučeno
Kvíz: Jaký film si pustit? Odpověz na otázky a ihned můžeš koukat Kvíz: Jaký film si pustit? Odpověz na otázky a ihned můžeš koukat 23. června 2023 16:30

Do výběru jsme zařadili pouze ta díla, která na dané platformě mají premiéru, případně nové řady již existujících seriálů. Pokud chceš mít přehled o tom, co si pustit na Netflixu, HBO Max, SkyShowtime, Disney+ a dalších službách, sleduj naši rubriku Co si pustit o víkendu. Dozvíš se v ní, jaké zajímavé filmy a seriály VOD platformy nově zařadily do videotéky.

Wham!

Hity George Michaela a Andrewa Ridgeleyho známe snad všichni, i když jsme jejich zlatou éru třeba nikdy nezažili. Nový dokument na Netflixu ti představí příběh legendární dvojice už od dob jejich dospívání. Podíváš se na cestu za úspěšnou kariérou i do zákulisí na samotném vrcholu. Dokument Chrise Smithe ti ukáže doposud nezveřejněné rozhovory s oběma členy i jejich blízkým okolím. Pro fanoušky Wham! a osmdesátkové hudby je tento dokument must watch.

Délka filmu: Neuvedeno
Premiéra: 5. července 2023
Kde si film pustit: Netflix
Režie: Chris Smith
Hrají: George Michael, Andrew Ridgeley 

V ráji

V nepříliš vzdálené budoucnosti se díky metodě převodu odžitých let z jedné osoby na druhou svět zásadně změnil. Německý akční sci-fi thriller režiséra Borise Kunze na Netflixu odvypráví příběh ženy, kterou osud donutí vzdát se života, na nějž byla zvyklá posledních čtyřicet let. Klasickou motivaci zaprodání se a výměny života za peníze zasazuje režisér úspěšného seriálu Vítejte v Hindafingu do prostředí technologické dystopie.

Doporučeno
Přehledně: Letní kina v Praze bojují o diváky nabitými programy. Kde se promítá zadarmo? Přehledně: Letní kina v Praze bojují o diváky nabitými programy. Kde se promítá zadarmo? 20. června 2023 15:00

Délka filmu: 1 hodina 56 minut
Premiéra: 27. července 2023
Kde si film pustit: Netflix
Režie: Boris Kunz
Scénář: Boris Kunz, Simon Amberger, Peter Kocyla
Hrají: Numan Acar, Lucas Lynggaard Tønnesen, Iris Berben, Kostja Ullmann, Matthias Ziesing, Donatas Šimukauskas 

Oni naklonovali Tyrona

U sci-fi ještě na chvíli zůstaneme. Kromě V ráji uvede Netflix také novou vědecko-fantastickou komedii s Jamiem Foxxem. Série „děsivých událostí“ přivede zdánlivě nesourodou trojici z okraje společnosti na stopu obrovskému vládnímu spiknutí. 

Jamie Foxx je skvělý herec, který má za sebou dlouhou řadu pestrých rolí, scenárista Juel Taylor se podílel například na povedeném snímku Creed II. Kombinace těchto dvou lidí společně s Teyonou Parris a Johnem Boyegou naznačuje, že se máme opravdu na co těšit.

Délka filmu: 2 hodiny 2 minut
Premiéra: 21. července 2023
Kde si film pustit: Netflix
Režie: Juel Taylor
Scénář: Juel Taylor, Tony Rettenmaier
Hrají: Jamie Foxx, John Boyega, Teyonah Parris, J. Alphonse Nicholson, Robert Tinsley, Kiefer Sutherland

Nepoznané

Čtyřdílná dokumentární série odstartuje na Netflixu už 3. července. Uznávaná produkční společnost Story Syndicate Liz Garbus a Dana Cogana bude na VOD platformě uvádět nový film každý týden.

Doporučeno
Největší české vynálezy: Zachraňují životy i tvoje zuby a vyrábí vodu v poušti Největší české vynálezy: Zachraňují životy i tvoje zuby a vyrábí vodu v poušti 16. června 2023 6:00

Řada Nepoznané podle Netflixu vypráví dechberoucí příběhy a dobrodružství z nepříliš probádaných, ale fascinujících oblastí. Těšit se můžeš třeba na záhadné výpravy do egyptských pyramid, středověkých hrobek nebo na výzkum, jak umělá inteligence a technologie pronikají do ozbrojených složek na všech úrovních.

Délka filmu: Různé délky
Premiéra: 3. července 2023
Kde si film pustit: Netflix
Produkce: Daniel Cogan, Liz Garbus, Jon Bardin, Mala Chapple, Malvina Martin and Jonathan Halperin.

Futurama

Futurama je snad jeden z nejoblíbenějších seriálů vůbec a lidé se často nemohou shodnout, zda jsou lepší Simpsonovi, nebo tahle nesourodá partička z budoucnosti. Nyní se seriál vrací po desetileté pauze, a to s původním obsazením a podle distributora také „stejným satirickým duchem“. 

Na Disney+ od 24. července najdeš novou epizodu každé pondělí po celých deset týdnů. Platforma láká na rozuzlení vztahu mezi Fryem a Leelou, tajemného obsahu Diblíkova záchodku, minulosti Robo Santy i osudu dětí Kifa a Amy. Na novou Futuramu se hodně těšíme a držíme jí palce, aby přeskočila laťku předchozích sérií.

Délka seriálu: 7 hodin 20 minut (Délka epizody: 22 minut)
Premiéra: 24. července 2023
Kde si film pustit: Disney+
Tvůrci: Matt Groening, David X. Cohen
Hrají: John DiMaggio, Billy West, Katey Sagal, Tress MacNeille, Maurice LaMarche, Lauren Tom, Phil LaMarr, David Herman

Nadace

Druhou řadu oblíbeného seriálu Nadace (Foundation) najdeš na Apple TV+ od 14. července. Navazující série se odehrává více než sto let po událostech z konce první sezóny. Zatímco se Cleoni rozpadají, královna plánuje „zničit Impérium zevnitř“.

Doporučeno
10 extrémně kontroverzních filmů: Při promítání měli lidé infarkt i potrat a házeli kameny, katolická církev je chtěla zakázat 10 extrémně kontroverzních filmů: Při promítání měli lidé infarkt i potrat a házeli kameny, katolická církev je chtěla zakázat 15. června 2023 11:00

V první sérii se Nadace zabývala příběhy čtyř klíčových osobností, které překračují hranice prostoru a času. Nyní se musí v čele s Harim Seldonem vydat napříč galaxií, aby obnovili civilizaci a zajistili jí budoucnost v prosperitě. Nyní musí Hari, Gaal a Salvor začít šířit učení Seldonské církve po celém Vnějším dosahu a přežít nastupující „plnohodnotnou válku proti Impériu“. Očekávej dávku napětí i propracované vztahy mezi postavami.

Délka seriálu: 10 hodin (Délka epizody: 1 hodina)
Premiéra: 14. července 2023
Kde si film pustit: Apple TV+
Tvůrci: David S. Goyer, Josh Friedman
Předloha: Isaac Asimov
Hrají: Lee Pace, Laura Birn, Leah Harvey, Terrence Mann, Jared Harris, Isabella Laughland, Kulvinder Ghir, Sandra Yi Sencindiver, Ella-Rae Smith 

19/20

Na závěr si dovolíme nový snímek Netflixu, který stojí na pomezí dokumentu a reality show. Korejský 19/20 pojednává o skupině mladých lidí, kteří společně tráví své poslední dny jako náctiletí, aby se následně vydali vstříc svému novému dospělému životu.

Délka filmu: Neuvedeno
Premiéra: 11. července 2023
Kde si film pustit: Netflix
Režie: Jung-Hyun Kim
Domů
Sdílet
Diskuse