Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. června 2023 12:00
Čas čtení 3:55
Kuni Nguyenová

Last minute letní dovolená: Našli jsme 5 nejlevnějších letenek na červenec do 2 tisíc korun

Last minute letní dovolená: Našli jsme 5 nejlevnějších letenek na červenec do 2 tisíc korun
Zdroj: Wikimedia/volně k užití
ZAJÍMAVOSTI CESTOVÁNÍ TIPY NA LETENKY
Uložit Uložené

Brouzdali jsme po vyhledávačích letenek a našli jsme pro tebe dovolenkové trasy, kde si užiješ léto i s pár tisícovkami v kapse.

Nejsi zrovna ten typ člověka, který plánuje dovolené půl roku dopředu, ale zároveň nechceš za výlety do zahraničí dát celou svoji výplatu? Jako každý měsíc ti i nyní v naší rubrice o tipech na letenky pomůžeme. Na své si přijdou ti, kteří se rádi povalují u moře, ale i jiní, kteří upřednostňují spíše aktivní dovolenou při poznávání historických památek nebo rádi zkouší nové sporty a turistické trasy.

I když je sezóna v plném proudu a letenky bývají v létě obecně dražší, stále lze narazit na pár skrytých pokladů. S letenkami tam a zpátky se díky našemu přehledu vejdeš zhruba do 2 tisíc korun. Cenové nabídky jsme ti seřadili od nejdražších po nejlevnější. Tak létu a dovoleným zdar!

Než začneš rezervovat letenky, připomeneme ti pár věcí:

Letenky jsme vyhledávali skrze standardní vyhledávače typu Google Letenky, Zaleť si nebo Skyscanner. Nicméně doporučujeme je kupovat přímo u konkrétního dopravce. A to kvůli ceně, neboť si vyhledávače většinou berou určité provize za poskytování svých služeb i při odbavení na letišti.

Startovací pozice se nachází buď v Praze, nebo v jiných městech, která jsou od Prahy vzdálená do 250 kilometrů. Obecně se ale dá říct, že autobusem, vlakem či autem se sem většinou dostaneš za méně než pět hodin a že jde o příplatek, který se pohybuje v řádech pár stokorun.

Levné cestování nabízejí většinou nízkonákladové letecké společnosti. Předem ale počítej s některými omezeními, neboť si často účtují dodatečné poplatky za velká zavazadla či pojištění. Proto vždy nejprve navštiv webovou stránku letecké společnosti a přečti si její podmínky.

Uvedené ceny letenek byly k dispozici ke 28. červnu 2023, přehled ale slouží spíše pro lepší orientaci. Je třeba počítat s tím, že se jejich cena může měnit a časem budou dražší. Pokud tedy chceš opravdu levně cestovat, s kupováním letenek dlouho neotálej.

Mallorca (Španělsko)

Místo odletu: z Lipska

Termín: od 5. do 14. července 2023

Cena: 2 012 korun

Letecká společnost: Condor, Eurowings

Mallorca
Zdroj: Wikimedia

Nenech si ujít letenky na ostrov Mallorca španělského souostroví Baleáry, který leží ve Středozemním moři. Jeho hlavní město Palma de Mallorca poslouží výborně jako výchozí bod pro výlety po okolí. Je libo dobrodružné výpravy po podzemních jezerech, útesech, zátazích a horských masivech? Nebo potřebuješ naopak vypnout a nasát španělské slunce na úchvatných plážích s knihou či letním drinkem v ruce? To vše a mnohem víc ti tento ostrov nabídne jak na dlani.

 
Stačí první středu v červenci nasednout do letadla z Lipska a za 2,5 hodiny se ocitneš v hlavním městě ostrova Palma de Mallorca. Zpátky pak poletíš v 7:30 ráno a do Lipska dorazíš v 10:05.

Čti na další straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 1 z 2
Domů
Sdílet
Diskuse