Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Čteš poslední stranu článku:
Last minute letní dovolená: Našli jsme 5 nejlevnějších letenek na červenec do 2 tisíc korun

Řím (Itálie)

Místo odletu: z Prahy

Termín: od 12. do 18. července 2023

Cena: 1 509 korun

Letecká společnost: Wizz Air, Ryanair

Itálie, Řím, Španělské schody
Zdroj: Unsplash/Daniel Basso/volně k užití


Všechny cesty vedou do Říma! Hlavní město Itálie tě očaruje svým temperamentním šarmem, monumentálními památkami a samozřejmě dobrým jídlem. Stačí odletět z pražského letiště ve středu v noci (22:20) s tím, že dorazíš do cílové zastávky kolem půlnoci. Výlet po Římě je ideální destinací na objevování a 5 dní ti nejspíš bude bohatě stačit. Zpátky poletíš v 15:35, v Praze tak budeš před večeří – v 17:25. 

Doporučeno
Jedna návštěva Vietnamu změnila můj pohled na svět. Proč jsem nyní v Česku nešťastná? Jedna návštěva Vietnamu změnila můj pohled na svět. Proč jsem nyní v Česku nešťastná? 16. dubna 2024 7:00

Kromě architektonických skvostů, jako jsou Koloseum, fontána di Trevi či Pantheon, si nenech ujít ani vynikající italské dobroty. Sestavili jsme proto přehled nejlepších podniků a bister, které jsme vyzkoušeli a nachází se nedaleko nejvýznamnějších památek. Více se dozvíš v našem samostatném článku.

Dublin (Irsko)

Místo odletu: z Lipska

Termín: od 2. do 11. července 2023

Cena: 1 491 korun

Letecká společnost: Ryanair

dublin
Zdroj: Pixabay/Leonhard_Niederwimmer


Máš čas už tuto neděli? Za skoro 1 500 korun jsme pro tebe našli zpáteční letenky do hlavního města Irska – Dublinu. Dostaneš se sem z Lipska letem v 10:55, který trvá zhruba dvě hodiny. Zpátky se vrátíš opět z Lipska, a to za 9 dní s přistáním v úterý v poledne (12:25).

Hlavní město Irska reprezentuje řada ikonických symbolů, které každý z nás nejspíš zná alespoň z filmů či knih. Jde například o živou čtvrť Temple Bar s typickými irskými hospodami, kde můžeš ochutnat tradiční irskou kávu, pivo nebo whisky. Na příjemné procházky je ideální čtvrť Merrion Square, kde se nachází malebné domy s barevnými gregoriánskými dveřmi.

Zadar (Chorvatsko)

Místo odletu: z Vratislavi

Termín: od 6. do 12. července 2023

Cena: 1 357 korun

Letecká společnost: Ryanair

Zadar, Chorvatsko
Zdroj: Getty Images/Ivan Čoric


Chorvatsko je pro řadu Čechů a Češek oblíbenou destinací. Pokud ale máš naspěch nebo zkrátka dlouhé jízdy autem či vlakem nejsou nic pro tebe, výjimečně zkus zvolit i méně ekologickou variantu, tedy letadlo. Odletíš již ve čtvrteční státní svátek z Vratislavi ve 21:05 a za zhruba 1,5 hodiny už budeš v jednom z nejtypičtějších chorvatských letovisek Zadar. Zpátky poletíš za šest dní přímým letem do Vratislavi, kde přistaneš před polednem (11:35).

Doporučeno
Bára pracuje v kavárně na Novém Zélandu. Čechy tu mají rádi. Nedávají tady dýška, ale cítím se tu jako v Pánovi prstenů Bára pracuje v kavárně na Novém Zélandu. Čechy tu mají rádi. Nedávají tady dýška, ale cítím se tu jako v Pánovi prstenů 2. dubna 2024 13:00

Zadar je ideálním místem na odpočinek a vypnutí od každodenní rutiny. Můžeš se zde těšit na křišťálově průzračnou vodu, množství malých ostrůvků a přírodní pláže. Pokud se rozhodneš vyrazit i někam dál, nenech si ujít pláž Borik, která se nachází asi čtyři kilometry od centra, nebo 16 kilometrů vzdálené starochorvatské město Nin s písečnou pláží.

Stockholm (Švédsko)

Místo odletu: z Vratislavi

Termín: od 16. do 27. července 2023

Cena: 1 105 korun

Letecká společnost: Ryanair

Stockholm
Zdroj: Pexels/Dylan Bueltel


Pro ty, kteří by se tropickým vedrům spíše rádi vyhnuli, máme řešení. Do Arktidy a Antarktidy kvůli tomu opravdu nemusíš, stačí jen vycestovat do Švédska. Do hlavního města Stockholm letí pravidelné lety, přičemž my ti doporučuje nasednout do letadla ve Vratislavi v neděli v noci (22:35) a za 1 hodinu a 45 minut budeš tam. Zpátky pak odletíš za 10 dní ve čtvrtek a do Vratislavi dorazíš v 19:40.

Stockholm je městem muzeí, dokonce se jich zde nachází 80. Nám se třeba líbilo v Muzeu Nobelovy ceny, které je zaměřeno na život Alfreda Nobela a na historii Nobelových cen, nebo ve Skansenu, což je nejstarší muzeum na světě pod širým nebem. Nezapomeň ani na místní gastronomii. Kromě tradičních masových kuliček, skořicových šneků kanelbullar či lékořice neváhej ochutnat méně obvyklé pokrmy typu sušené sobí maso nebo švédský kaviár. Dobrou chuť!

Čti na předchozí straně
Dočetl jsi celý článek
Strana 2 z 2
Domů
Sdílet
Diskuse