Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
28. června 2023 17:04
Čas čtení 0:48
Vojtěch Vanda

VIDEO: Zopakuj si super akci českých fotbalistů do 21 let proti Německu. O postup na mistrovství Evropy večer zabojují s Izraelem

VIDEO: Zopakuj si super akci českých fotbalistů do 21 let proti Německu. O postup na mistrovství Evropy večer zabojují s Izraelem
Zdroj: ČTK/imago sportfotodienst/BEAUTIFUL SPORTS/Meusel
SPORT ČESKO FOTBAL NĚMECKO
Uložit Uložené

Vynikající průnik po půlhodině zápasu v základní skupině mistrovství Evropy do 21 let v Gruzii s obhájci titulu z Německa jen tak neomrzí.

Česká fotbalová reprezentace do 21 let má na evropském turnaji postup ve vlastních rukou, v což nejspíš na jeho začátku úplně nedoufala. Svěřenci trenéra Suchopárka si svou šanci vybojovali senzační výhrou nad silným Německem, k němuž vedl nejen vcelku povedený výkon proti Anglii, ale i tato parádní akce. 

Ve 33. minutě se po ubráněném rohu soupeře rozběhl český protiútok na pár přihrávek, jejž zatáhl po dlouhém sprintu ve formě hrající Vasil Kušej. Tomu se povedlo naservírovat v pokutovém území míč Václavu Sejkovi, jenž odkrytou bránu Atubola neminul. Němci poté sice zvládli reagovat gólem na Stillera, ale dobře ubráněné utkání nakonec dovedl do vítězného konce obránce Sparty Martin Vitík.

Lvíčata si proto mohou sama uzmout postup ze skupiny poprvé po 12 letech, když se jim dnes od 18:00 podaří minimálně remizovat v posledním skupinovém klání s ambiciózním Izraelem. O poslední postupové místo, jelikož Angličané mají již postup jistý, může zabojovat i soupeř v případě, že vyhraje a Němci porazí Angličany. Pro západního souseda už není postup kvůli vzájemnému zápasu možný. 

Česká reprezentace U21 dokázala mistrovství Evropy dokonce vyhrát. Zlato získala v roce 2002. Poslední velký úspěch bylo semifinále v roce 2011.

Domů
Sdílet
Diskuse