Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
20. července 2023 13:30
Čas čtení 6:13
Kuni Nguyenová

Výlet do Londýna: Toto jsou nejlepší low-cost tipy na jídlo a zážitky

Výlet do Londýna: Toto jsou nejlepší low-cost tipy na jídlo a zážitky
Zdroj: Unsplash/Eva Dang/volně k užití
REFRESHER CESTOVÁNÍ DOPRAVA VÝLET DO ZAHRANIČÍ
Uložit Uložené

Chystáš se vycestovat do Londýna, ale nevíš, co podniknout? Mrkni na pár výletních tipů, které stojí za to.

Ikonické červené autobusy, telefonní budky, auta jezdící v levém pruhu nebo procházky po břehu Temže, při kterých narazíš na neznámější památky jako London Bridge, London Eye nebo Big Ben. Hlavní město Velké Británie se skutečně může pyšnit svou kulturní rozmanitostí. Letíš do Londýna poprvé nebo jen hledáš tipy na nová autentická místa, která v běžných příručkách nejspíš neobjevíš? Tak to jsi na správném místě.

Na základě našich zkušeností jsme pro tebe sepsali průvodce, díky kterému se ve městě snadno zorientuješ. V našem přehledu se dočteš o tipech na nejlepší jídla a atrakce, které stihneš i za víkend. Neopomenuli jsme ani praktické rady o tom, jak zde funguje městská hromadná doprava, přes které stránky seženeš výhodné ubytování nebo na co si dát pozor.

Londýn
Zdroj: Refresher/Kuni Nguyenová
Chystáš se na dovolenou i do jiných evropských měst? Sleduj naši rubriku Výlet do zahraničí, kde ti z vlastních zkušeností sepisujeme, co v metropoli zažít a neminout. Dosud jsme ti přinesli tipy na výlet v sousedním Berlíně, neopomenuli jsme ani nizozemský Amsterdam nebo jihoevropský Řím

Jak se do Londýna dostat? 

Do Londýna lze nejjednodušeji vycestovat letecky. Při vstupu do Velké Británie si však na rozdíl od většiny zemí Evropy nevystačíš jen s občanským průkazem – budeš potřebovat platný cestovní pas. Samozřejmě si také nezapomeň vyřídit cestovní připojištění, kdyby se náhodou cokoli stalo. Spoje do Londýna letí i několikrát denně a dobrou zprávou je, že zpáteční letenky se celoročně pohybují již od pár stovek korun. Sleduj naši pravidelnou rubriku Tipy na letenky, ať ti výhodné akce neuniknou. 

Doporučeno
Jedna návštěva Vietnamu změnila můj pohled na svět. Proč jsem nyní v Česku nešťastná? Jedna návštěva Vietnamu změnila můj pohled na svět. Proč jsem nyní v Česku nešťastná? 16. dubna 2024 7:00

Po zhruba dvou hodinách letu nejspíš přistaneš na jednom ze čtyř letišť: jsou jimi Heathrow, Gatwick, Stansted a Luton. Jako transport z letiště doporučujeme využít autobusy National Express. Jsou levnější než jiné, častokrát mnohem silněji promované společnosti, a hlavně spolehlivé. Cesta z každého letiště do centra většinou trvá něco přes hodinu a jednosměrná jízdenka začíná od 250 korun.

Ubytování

Čti na další straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 1 z 3
Domů
Sdílet
Diskuse