Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Tento článek je PR zpráva společnosti FixServis.
7. července 2023 v 12:30
Čas čtení 2:07
Sponzorovaný obsah

Nový iPhone 14 versus repasovaný iPhone 13 Pro. Co se ti vyplatí?

Nový iPhone 14 versus repasovaný iPhone 13 Pro. Co se ti vyplatí?
Zdroj: Unsplash
TECH
Uložit Uložené

Přemýšlíš nad koupí „jablíčkového“ produktu, ale nemůžeš se rozhodnout, zda vzít nový iPhone 14, nebo zkusit jeho repasovaného předchůdce iPhone 13 ve verzi Pro?

V době, kdy technologie postupují nezastavitelnou rychlostí, je každá nová generace chytrých telefonů doprovázena vlnou nadšení a očekávání. Máš zálusk na nový iPhone a přemýšlíš nad tím, jestli koupíš nejnovější iPhone 14, nebo se spíše porozhlédneš po repasovaném iPhone 13 Pro? Jaké jsou hlavní rozdíly, vylepšení a možné nedostatky? Odborníci společnosti FixServis ti pomohou s rozhodnutím.

Téměř identický displej

Nový iPhone 14 má stejný 6,1palcový OLED displej jako iPhone 13 Pro. Jsou velmi podobné, ale ne totožné. iPhone 13 Pro je jasnější na 1 000 nýtů v režimu vysokého jasu (HBM). Oproti tomu iPhone 14 dokáže dosáhnout pouhých 800 nýtů. Oba jsou schopny dosáhnout maximálního jasu 1 200 nýtů.

Procesor a RAM

iPhone 13 Pro i 14 běží na stejném čipu A15 Bionic, 6jádrovém procesoru se 6GB RAM. Úložiště začíná na 128 GB. Výhodou iPhone 13 Pro je možnost maximálního interního úložiště 1 TB, zatímco iPhone 14 poskytuje nejvýše 512 GB.

Jaké zařízení má lepší fotoaparát?

iPhone 14 má stejnou 12megapixelovou kameru jako iPhone 13 Pro. Avšak „třináctka“ má nejvýše tři možnosti optického přiblížení ve variantách 1x, 3x a 5x. Kromě toho obsahuje další funkce, jako je makrofotografie nebo podpora pro Apple ProRAW.

Jednou z důležitých výhod staršího, ale prémiovějšího iPhone 13 Pro je, že obsahuje speciální 3x teleobjektiv. To znamená, že dokážeš zachytit mnohem detailněji přiblížené záběry než iPhone 14, který spoléhá na oříznutí.

iphone
Zdroj: FixServis

Výdrž baterie

Co se týče výdrže baterie, iPhone 14 ti vydrží přehrávat videa 20 hodin, přičemž iPhone 13 Pro až 22 hodin. Přehrávání videí představuje jednu z nejnáročnějších funkcí pro telefon. Pokud bys náhodou chtěl přejít z iPhone 13 Pro na 14, budeš se muset přizpůsobit poklesu obnovovací frekvence displeje ze 120 Hz na 60 Hz.

Komunikace přes satelit a detekce nehody

Novinkou, kterou přinesl iPhone 14 v porovnání s iPhonem 13 Pro, je komunikace formou satelitu. To znamená, že pokud by ses ocitl někde, kde není dostupná mobilní síť, můžeš odeslat SOS zprávu a sdílet polohu právě díky této funkci. Mimo jiné umí iPhone 14 rozeznat autonehodu a automaticky kontaktovat záchranné složky.

Který mobil je finálním vítězem?

Přestože mít nejnovější model iPhone zní opravdu lákavě, nemusí to být nejlepší volba. Dobře si prohlédni cenu, porovnej ho i se staršími telefony a promysli si, jestli to stojí za to.

fixservis, apple, iphone
Zdroj: FixServis

Pokud se tedy rozhoduješ mezi iPhonem 14 a iPhonem 13 Pro, nejlepší poměr ceny a hodnoty získáš, když si koupíš právě repasovaný iPhone 13 Pro. Jak jsme již výše psali, má podobný displej, stejný procesor a RAM jako iPhone 14. Navíc má fotoaparát s teleobjektivem a režim supermakro. Jediné, co ti může chybět, je akční režim při záznamu videa, který má iPhone 14.

Kup si repasovaný iPhone 13 z FixBazaru

Přesvědčil tě článek o výhodách repasovaného iPhone 13 Pro? Tento telefon si můžeš koupit na FixBazaru ve vynikajícím vizuálním stavu se 100% funkčností a baterií, která má minimálně 85 % ze své původní kapacity. Kromě toho budeš mít 12měsíční záruku a 0% DPH. Odpočet DPH u těchto zařízení není možný.

Tip: Pokud ti nestačí stav baterie na zakoupeném iPhone, máš možnost si pořídit zcela novou baterii za zvýhodněnou cenu.

Tak jdi na FixBazar a získej svůj iPhone 13 Pro. Koupí repasovaného telefonu nejen ušetříš peníze, ale přispíváš také k ochraně přírody. 

Domů
Sdílet
Diskuse