Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. července 2023 v 17:00
Čas čtení 1:40
Alena Julie Novotná

Co si pustit o víkendu: Dej si relax s retro snímky, které zahrají na tvou bisexuální strunku

Co si pustit o víkendu: Dej si relax s retro snímky, které zahrají na tvou bisexuální strunku
Zdroj: Lucky Man Film
FILMY A SERIÁLY CO SI PUSTIT O VÍKENDU
Uložit Uložené

Pomalu se chýlí ke konci karlovarský filmový festival a do očekávaných premiér Barbie i Oppenheimera je ještě daleko. Ideální chvíle si od novinek odpočinout a zabrousit do retro pohodovek s parádní chemií mezi postavami.

Je tu pátek a s nimi naše pravidelné tipy na VOD pokoukání. Pokud jsi musel*a i přes svátky do práce, potřebuješ o to více vypnout. Dej si něco studeného, protože tyhle retro tipy jsou hodně hot.

Doporučeno
Co si pustit o víkendu: Russell Crowe je skinhead i bůh. Připomeň si jeho slavné výkony Co si pustit o víkendu: Russell Crowe je skinhead i bůh. Připomeň si jeho slavné výkony 30. června 2023 v 16:00

Mumie (1999)

Námětem bezpočtu memeček se stalo obsazení klasiky z přelomu tisíciletí. Pro mnohé diskutující na internetu znamenal film Mumie „bisexuální probuzení“. „Jen krátce jsem se zamýšlela nad tím, zda mě přitahují ženy stejně jako muži. Pak jsem se šla podívat na tento film se svým přítelem a řekla jsem si: ‚Aha. Tak to je ono.‘ V podstatě jsem byla zamilovaná do poloviny obsazení,“ zavzpomínala si například jedna uživatelka Redditu.

Mumie, meme
Zdroj: Reddit

Ale Mumie není jen slintací podívaná na sexy herce a herečky. Sebevědomě navazuje na dobrodružné snímky z Hollywoodu 20. století. Dobrodruh Rick O'Connell (Brendan Fraser) objeví v Egyptě dávno ztracené Město mrtvých, což vede k archeologickému nálezu století pro půvabnou knihovnici Evelyn (Rachel Weisz) a jejího excentrického bratra Jonathana (John Hannah). Ruiny však střeží mumie staroegyptského kněze jménem Imhotep, který by v případě oživení způsobil katastrofu pro celou zemi. Evelyn, Jonathan a Rick musí překonat děsivá nebezpečí, uniknout smrtícím broukům a bojovat s prastarým kultem, aby zabránili Imhotepovu vzkříšení. Jak to dopadne, se dozvíš na Netflixu.

Samotáři (2000)

Jestli se můžeme pokusit najít bisexuální ekvivalent Mumie v českém prostředí, musíme zabrousit do komediálnějších vod, byť krapet černých. Tahle skvěle obsazená kultovní mozaika osudů lidí mezi dvacítkou a třicítkou nabízí pro každého něco. A to nejen svým castem a chemií mezi hereckými osobnostmi. Skvělé jsou například nadčasové hlášky, které se staly součástí běžné konverzace, nebo fantastický soundtrack.

Samotáři
Zdroj: Lucky Man Films


Příběh zní vlastně docela depresivně: Hanka (Jitka Schneiderová) se rozchází s Petrem (Saša Rašilov), sbližuje se s Jakubem (Jiří Macháček) a stalkuje ji Ondřej (Ivan Trojan), který je hodně cringe. Snad by tohle životní období bylo o dost snesitelnější, kdyby si její okolí za terč neustálých provokací nevybral Robert (Mikuláš Křen), který se snaží zahnat vlastní bolesti tak, že myslí hlavně na svoje dobro, i když tím ublíží například i mladičké Vesně (Labina Mitevska).

Doporučeno
České filmové bizáry přelomu tisíciletí: Co se vyplatí vidět a z čeho ti budou krvácet oči? České filmové bizáry přelomu tisíciletí: Co se vyplatí vidět a z čeho ti budou krvácet oči? 12. prosince 2022 v 11:00

Naštěstí je každá scéna nacpaná absurdním humorem, takže je i ta samota hned o dost snesitelnější. Pokud tuhle klasiku neznáš, možná tě překvapí, jak moc v ní najdeš sebe nebo různé postavičky ze svého okolí, a to nejen díky tomu, že Y2K styl zažívá svůj comeback. Samotáře si nalaď také na Netflixu.


Pokud jsme se ti dnešním výběrem netrefili do vkusu, koukni na další články v rubrice Co si pustit o víkendu, kde pro tebe každý týden vybíráme to nejlepší z VOD platforem.

Domů
Sdílet
Diskuse