Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
17. července 2023 12:00
Čas čtení 2:02
Adéla Švehlíková

Jak se stát živou barbie? Tady jsou tipy, jak zazářit na premiéře filmu i irl

Jak se stát živou barbie? Tady jsou tipy, jak zazářit na premiéře filmu i irl
Zdroj: Wiki Commons, Propagační materiál/ Cos, Luisaviaroma, Mytheresa, Lyst, Acne Studios
MÓDA BARBIE MÓDA
Uložit Uložené

Do kin přichází dlouho očekávaný snímek Barbie, v hlavních rolích s Margot Robbie a Ryanem Goslingem. Z trailerů jsme se mohli přesvědčit o tom, že film bude nabitý skvělými kostýmy, kterými se můžeš inspirovat i ty. A vyrazit v nich třeba i na premiéru.

Už ve čtvrtek 21. června se můžeme těšit na záplavu růžové barvy ku příležitosti premiéry dlouho očekávaného filmu režisérky Grety Gerwig Barbie. Film nejenže láká na poutavý scénář a hvězdné obsazení, ale svoji velkou roli tu hraje i móda a kostýmy od Jacqueline Durran. Barbie a móda prostě jdou dohromady, a proto není od věci se outfity této panenky inspirovat. A třeba ve stylu vyrazit i na promítání. 

Doporučeno
Česká stopa u Barbie doma. Jaké růžové doplňky z filmu pochází od nás? Česká stopa u Barbie doma. Jaké růžové doplňky z filmu pochází od nás? 13. července 2023 16:47
Ryan Gosling Ken vo filme Barbie
Zdroj: Warner Bros.


Barbie je ikonou již od konce 50. let minulého století, od té doby si vybudovala titul nejprodávanější panenky světa. Nejrůznější módní provedení z ní činí ikonu, která směle konkuruje i živým ženám, jež se od ní i koneckonců samy v mnoha případech inspirují. Posledních několik měsíců se však pojem barbie skloňuje zejména s filmem režisérky Grety Gerwig, který diváky láká na Margot Robbie a Ryana Goslinga v hlavních rolích. Už z ukázek jsme se mohli přesvědčit o tom, že film bude nabitý skvělými kostýmy, v čemž nás utvrdila i samotná Margot v rámci slavnostních premiér filmu po celém světě. 

Kostýmek se sukní ke kolenům.
Kostýmek se sukní ke kolenům. Zdroj: Getty Images/Han Myung-Gu/WireImage
Barbie, premiéra, móda
Zdroj: TASR (AP Photo/Chris Pizzello)


Její looky se inspirovaly různými outfity, do nichž byla samotná panenka barbie v minulosti oděna. To bylo názornou ukázkou toho, že se šatníkem této slavné představitelky od Mattela nelze šlápnout vedle a čerpat z něj jde téměř donekonečna. Dokonce se nejedná pouze o plejádu růžové barvy, na své si přijdou i zastánci jiných odstínů. Pokud v tom však i tak trochu plaveš, u nás najdeš tipy na to, jak vystylovat svůj barbie outfit. 

Doporučeno
Foto: Airbnb nabízí noc zadarmo v růžovém barbie domečku v Malibu. Hostit tě bude ken Foto: Airbnb nabízí noc zadarmo v růžovém barbie domečku v Malibu. Hostit tě bude ken 27. června 2023 15:18

Disco look

Součástí premiéry filmu Barbie je také drop kolekce panenek v kostýmech, které se v samotném snímku objevují. Jedním z příkladů je i flitrovaný disco overal, který doplňují zlaté doplňky. Tento look si doslova říká o party, a tak je třeba se chopit příležitosti a zazářit. Nemusíš se však striktně držet všeho, co má panenka oblečené. Základem jsou flitry na jakémkoliv typu oděvu a jejich kombinace s výraznými šperky. Jako obuv se osvědčí klasika v podobě loafers nebo Mary Jane siluety. 

Barbie disco look.
Barbie disco look. Zdroj: Propagační materiál/Zara, Simuero, Farfetch

Cottage core

Dalším lookem, který budou mít diváci příležitost ve filmu zhlédnout, je ten s kostkovanými šaty siluety A. Klasický vzor se však objeví v růžovo-bílé variantě spolu s bílými šperky a růžovými lodičkami. Odlehčit jej však můžeš tím, že zkombinuješ košili se sukní. Městský nádech dodají outfitu také sluneční brýle. Pak už jen stačí udělat si kafíčko na terase tvého venkovského sídla.   

Barbie cottage look.
Barbie cottage look. Zdroj: Propagační materiál/Zara, Acne Studios, Mytheresa, Cettire

Ken

Jako módní inspirace může bezesporu sloužit i přítel barbie, ken. Panenka v džínovém kompletu pochází z 80. let a nyní se po čtyřech dekádách opět vrací do filmového zpracování v podání Ryana Goslinga. Součástí džínového fitu je i spodní prádlo značky Ken, které však lze nahradit jakýmikoliv jinými cool boxerkami. 80s vibe také podtrhne přiléhavé tílko, které sice ken nemá, ale minimálně u žen se bude jednat o bezpečnější volbu. 

Ken look.
Ken look. Zdroj: Propagační materiál/Cettire, Supersklep, Zara, Jaded London, Farfetch

OG barbie look

Možná tě překvapí, že první panenka barbie z roku 1959 není ve full pink outfitu, ale má na sobě mnohem nadčasovější kousek –⁠ pruhované body. Tento univerzální piece jde sladit prakticky se vším a vždy bude evokovat old money vibes. My k němu doporučujeme plisované kalhoty, výrazné cat-eye sluneční brýle a robustní šperky na krk.

OG barbie look.
OG barbie look. Zdroj: Wiki Commons, Propagační materiál/ Cos, Luisaviaroma, Mytheresa, Lyst
Domů
Sdílet
Diskuse