Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. července 2023 11:30
Čas čtení 8:02
Ondřej Jarůšek

Karlos Vémola je po krvavé prohře zpět. Nejkrásnější MMA turnaj roku přinese plno hvězd i válku šampionů

Karlos Vémola je po krvavé prohře zpět. Nejkrásnější MMA turnaj roku přinese plno hvězd i válku šampionů
Zdroj: OKTAGON MMA
SPORT BOJOVÉ SPORTY KARLOS VÉMOLA MMA OKTAGON MMA PREDIKCE ZÁPASŮ
Uložit Uložené

Bojová organizace Oktagon MMA míří na pražskou Štvanici. Naposled. Připravili jsme pro tebe predikce všech zápasů, které o víkendu uvidíme.

Z MMA turnajů na pražské Štvanici se během let stala už událost. Letní atmosféra a zápasy pod širým nebem z akce vždy dělaly nejkrásnější turnaj roku a ani letos tomu nebude jinak. Tentokrát nás nečeká jeden, ale rovnou dva eventy. V předchozím článku jsme se podívali na všechny zápasy z pátečního turnaje a teď ti přiblížíme ty, které uvidíme v sobotu. 

Doporučeno
Shem Rock exkluzivně: Byl jsem 10 let na útěku. Vězení bych nepřál nejhoršímu nepříteli Shem Rock exkluzivně: Byl jsem 10 let na útěku. Vězení bych nepřál nejhoršímu nepříteli 20. července 2023 15:00

Oktagon 45 nabídne bitvy mladých talentů i nestárnoucích veteránů, těšit se můžeš na domácí i zahraniční hvězdy a chybět nebude ani titulová bitva mezi šampionem pérové váhy Matem Sanikidzem a šampionem lehké váhy Losenem Keitou. Jedním z vrcholů večera bude souboj Karlose Vémoly a v neposlední řadě také očekávaný návrat Ivana Buchingera. 

Základní informace o turnaji Oktagon 45
Kdy: Sobota 29. července
Kde: Praha, Štvanice, živě na Oktagon.tv
Hlavní hvězdy turnaje: Karlos Vémola, Losene Keita, Ivan Buchinger
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Ivan Klevets vs. Nikolaos Serbezis

Zápasovou kartu v rámci Free Prelims otevře duel Ivana Klevetse z Ukrajiny a Nikolaose Serbezise z Německa. Pro oba borce se bude jednat o premiéru na půdě Oktagonu a pro ukrajinského bojovníka navíc půjde o debut mezi profesionály. Mezi amatéry má však bezmála 90 výher a je mistrem Evropy v sambu. Klevets patří k nadějným talentům na evropské scéně a nebezpečný je jak v postoji, tak i na zemi.

Oproti tomu jeho soupeř Nikolaos Serbezis má za sebou dle údajů na Sherdogu již 10 profesionálních MMA zápasů, z toho sedm výher a tři porážky. Jeho poslední evidovaný zápas se však datuje do roku 2019. Do klece se tak vrátí po čtyřech letech, což je ve světě bojových sportů ohromně dlouhá doba. Zkušenosti z profi zápasů jsou logicky na jeho straně, nedá se však odhadnout, v jaké formě se po tolika letech dokáže vrátit.

Doporučeno
Šílené knock-outy i nový šampion! Turnaj Oktagon 56 přinesl divoké přestřelky i překvapivé výsledky Šílené knock-outy i nový šampion! Turnaj Oktagon 56 přinesl divoké přestřelky i překvapivé výsledky 21. dubna 2024 7:47

Navázat na předchozí sérii výher bude pro delší dobu neaktivního Němce nesmírně těžké. Oproti tomu Klevets je skvěle rozjetý a má všechny předpoklady k tomu, aby svůj první profesionální zápas zvládl úspěšně.

Tip na vítěze: Klevets

Doporučeno
Krvavý a nemilosrdný souboj o Patrika Kincla, návrat dominantního šampiona i napínavé přestřelky. Kdo vyhraje zápasy na Štvanici? Krvavý a nemilosrdný souboj o Patrika Kincla, návrat dominantního šampiona i napínavé přestřelky. Kdo vyhraje zápasy na Štvanici? 25. července 2023 14:00

James Lewis vs. Vladislav Kanchev

Oba se v Oktagonu představili poprvé v loňském roce, ovšem s rozdílnými výsledky. Zatímco bulharský silák Vladislav Kanchev po třech kolech prohrál s maďarským veteránem Mátém Kertészem, Angličan James Lewis slavil vítězství v prvním kole proti šampionovi německé reality show Oktagon Challenge Selimu Topuzovi.

Dominantou Lewise jsou rychlé nástupy, kdy dokáže hned v úvodu na soupeře vyvinout maximální tlak. Právě díky tomu většinu svých výher oslavil hned v prvním kole. Začínal s thajským boxem, ale během let se z něj stal i nebezpečný zemař. Jen jednou ve své kariéře bojoval všechna tři kola, což svědčí o tom, že jeho bitvy mají spád a ostré tempo.

To stejné by se však dalo říct i o jeho soupeři. Ten všechny ze svých 12 výher ukončil před limitem, většinu z nich na KO nebo TKO. A i když se vrací po porážce, ustál všechna kola s bývalým vyzývatelem o titul Kertészem, což je svým způsobem úspěch sám o sobě. Mírným favoritem by měl být Bulhar, Lewise však není radno podceňovat.

Ať už to ale dopadne jakkoliv, vše napovídá tomu, že uvidíme ukončení buď na jedné, nebo druhé straně.

Tip na vítěze: Kanchev

kanchev
Zdroj: OKTAGON MMA
Čti na další straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 1 z 4
Domů
Sdílet
Diskuse