Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Čteš poslední stranu článku:
Toužíš po špercích jako z rapových videoklipů? Tohle je pět ikonických klenotníků celebrit, na jejichž kousky se vyplatí šetřit

Jacob Arabo a.k.a. „Jacob the Jeweler“

Jacob Arabo známý také pod jménem „Jakob the Jeweler“ je klenotnická ikona, jejíž modely šperků a hodinek nejlépe definují slova jako unikátní design a luxus. Více než tři dekády spolupracuje s největšími světovými hvězdami, které nedají na práci zkušeného mistra dopustit.

Hnací silou společnosti Jacob & Co. je kreativita. Od svých začátků v oblasti šperků a hodinek navrhuje Arabo krásné a inovativní produkty. Šířka nabídky Jacob & Co. ukazuje neukojitelnou potřebu značky vyrábět úžasné kousky, jaké svět ještě neviděl.

Jacob & Co.
Zdroj: Jacob & Co.

Arabo (občanským jménem Yakov Arabov, pozn. red.) pochází z Uzbekistánu, ale od čtrnácti let žije v New Yorku. Už jako velmi mladý pomáhal starším sestrám opravovat šperky. Kvůli rodinným problémům s financemi přerušil v šestnácti letech studium na střední škole a zapsal se na šestiměsíční kurz výroby šperků. O rok později už navrhoval své vlastní kousky po nocích v ložnici, zatímco ve dne pracoval v továrně.

V roce 1986 Arabo založil svou první maloobchodní společnost Diamond Quasar, která podnikala pod značkou Jacob & Co. a vyráběla jeho vlastní návrhy pro soukromé klienty. Začátkem devadesátých let založil vlastní obchod v legendární newyorské Diamantově čtvrti. Jeho inovativní kousky upoutaly pozornost zesnulého rapera Notoriouse B.I.G., který mu dal přezdívku Jakob the Jeweler a představil ho svým přátelům ze zábavního průmyslu.

Doporučeno
Stylista českých hvězd, hot model i sekáčový maniak. Top 5 mužských profilů na Instagramu, které nesmíš minout, pokud žiješ módou Stylista českých hvězd, hot model i sekáčový maniak. Top 5 mužských profilů na Instagramu, které nesmíš minout, pokud žiješ módou 17. srpna 2023 v 16:00

Od tohoto okamžiku patří mezi oblíbené klenotníky celebrit a na svém kontě má nejen ikonický náhrdelník s přívěsky pro Pharrella Williamse (viz fotografie), ale také desítky zlatých a diamantových doplňků pro Madonnu, Eltona Johna, Victorii a Davida Beckhamovy, Michaela Jordana, Big Seana, Diddyho, 50 Centa a tak dále.

P.S. Jacoba Araba možná znáš také jako výrobce luxusních hodinek, které prodává pod značkou Jacob & Co. a jejich cena se pohybuje řádově v desítkách milionů korun. Ve sbírce je mají například Cristiano Ronaldo, A$AP Rocky a Rihanna nebo Jay-Z.

Jacob & Co.
Zdroj: Jacob & Co.
Čestné uznání si kromě výše uvedených klenotníků zaslouží Johnny Dang známý jako King of Bling, u kterého nakupují například Rick Ross nebo Travis Scott. Dále také Joe (Avianne) Aranbayev z newyorské společnosti Avianne & Co. či prémiový prodejce šperků a hodinek Icebox z Atlanty, u kterého nakupuje rapová smetánka v čele se jmény, jako jsou Future, Lil Baby, Lil Yachty, Central Cee, Offset, Gunna a další.
Doporučeno
Módní inspirace na léto: Takto se oblékají ženy, které ovládají všechny fashion trendy a triky Módní inspirace na léto: Takto se oblékají ženy, které ovládají všechny fashion trendy a triky 10. července 2023 v 6:00
 
Čti na předchozí straně
Dočetl jsi celý článek
Strana 3 z 3
Domů
Sdílet
Diskuse