Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
17. srpna 2023 16:00
Čas čtení 3:20
Richard Balog

Stylista českých hvězd, hot model i sekáčový maniak. Top 5 mužských profilů na Instagramu, které nesmíš minout, pokud žiješ módou

Stylista českých hvězd, hot model i sekáčový maniak. Top 5 mužských profilů na Instagramu, které nesmíš minout, pokud žiješ módou
MÓDA INSTAGRAM MÓDA
Uložit Uložené

Cenné módní rady získáš od zahraničních influencerů, ale také od nejpovolanějšího českého stylisty.

Máš nudu v šatníku, hledáš inspiraci anebo tě po dlouhém dni zaručeně vypne scrollování na Instagramu? Ukážeme ti 5 mužských profilů, které se vyplatí sledovat. V článku najdeš mimo jiné modela, návrháře i tuzemského stylistu, jehož styl obdivujeme dlouhou dobu.

Doporučeno
Paradox módního průmyslu. Proč se návrháři a návrhářky oblékají „nestylově“? Paradox módního průmyslu. Proč se návrháři a návrhářky oblékají „nestylově“? 14. srpna 2023 11:00

Můžeš nám věřit, že ve všech případech najdeš fresh módní kombinace, jejichž inspirací neuděláš krok vedle. 

Monsieur Coupet
Zdroj: Instagram/@monsieurcoupet

Monsieur Coupet    @monsieurcoupet

Monsieur Coupet spolupracuje s více módními domy, jako například Fendi, Chanel, Berluti, Ferragamo nebo Tod's, a kromě módy miluje cestování a interiérový design. Jeho outfity jsou oslavou nadčasového stylu, elegance a sofistikovanosti. Příležitostně odbočí od tohoto rukopisu a předvede lehké městské kombinace. 

Monsieur Coupet
Zdroj: Instagram/@monsieurcoupet

Právě v tomto směru nás baví model Monsieur Coupet nejvíc. Na první fotografii skvěle sladil široké světle modré džíny s ikonickým modelem tenisek Adidas Originals Samba, lehkou bílou košilí a baseballovou kšiltovkou, zatímco druhý outfit je na vlnách moderního kancelářského vzhledu, vůči kterému nemáme výhrady. Elegantní kabát a uvolněný střih kalhot společně s bílými teniskami fungují na jedničku s hvězdičkou.

Eric Brain
Zdroj: Instagram/@ericbrain_

Eric Brain    @ericbrain_

Přehled v oděvním průmyslu má také Eric Brain – editor magazínu Hypebeast, který je součástí každého týdne módy, kde před fotografy pózuje v outfitech v pouličním stylu s nádechem luxusu i vintage.

Brit se zálibou v nakupování z druhé ruky má na Instagramu přibližně 20 tisíc followers. Zejména ty mladší dokáže nadchnout díky nekonvenčním kombinacím. Nevyhýbá se oblečení z ženských ready-to-wear kolekcí ani občasným bizárkovým kouskům. 

Eric Brain
Zdroj: Instagram/@ericbrain_

Na dvou příkladech, které jsme vybrali, můžeš vidět, že Brain se nebojí barev, vzorů ani kombinace naprosto protikladných materiálů. Oběma outfitům dominují růžové tenisky Adidas Originals Gazelle v úpravě od módního domu Gucci. A také svrchní vrstvy – na první fotografii vidíš pracovní bundu ze spolupráce značek Carhartt WIP a Marni a na druhé dlouhý kabát se čtverečkovaným vzorem od Balenciagy.

Doporučeno
Vše za 5 korun aneb navštívili jsme nejlepší sekáče na severu Čech Vše za 5 korun aneb navštívili jsme nejlepší sekáče na severu Čech 6. srpna 2023 11:00

Pokud nechceš splývat s davem nudných spolužáků nebo kolegů, v módním stylu Erica Braina najdeš dostatek zajímavých kombinací pro každý den.

Willy Iffland
Zdroj: Instagram/@willy

Willy Iffland    @willy

Pokud hledáš výjimečné módní nápady, určitě bys měl poznat Willyho Ifflanda. Je inspirativním módním nadšencem, ale i zakladatelem vlastní značky s názvem Prozess a géniem streetwearu.

Willy patří mezi největší sběratele tenisek v Evropě a ve svém šatníku má desítky limitovaných modelů včetně všech provedení siluety Air Jordan 1 od Travise Scotta nebo modely Nike s rukopisem návrháře Virgila Abloha a značky Off-White™. Právě sbírka obuvi vynesla rodáka z Lipska mezi nejlepší módní influencery mezi muži.

Willy Iffland
Zdroj: Instagram/@willy

Jako příklad Willyho neobyčejného citu pro streetwear jsme vybrali dvojici outfitů s odlišným charakterem. Na první fotografii má 33letý influencer oblečenou černou plisovanou soupravu od nové oděvní značky Pure Intention®, kterou sladil s vintage teniskami Adidas Originals v modrém provedení a nylonovou cestovní taškou Prada.

Doporučeno
Sneakers, boots, a dokonce i baleríny. Toto jsou momentálně ty nejvíc hot boty Sneakers, boots, a dokonce i baleríny. Toto jsou momentálně ty nejvíc hot boty 8. srpna 2023 12:00

Druhému outfitu dominuje speciálně upravená letecká MA-1 bunda z rukou návrháře Rafa Simonse pro Pradu, přičemž celkový vzhled dotváří textilní šortky v béžové barvě a tenisky Nike Air Penny II SP x Stussy.

Deon Hinton
Zdroj: Instagram/@okdeon

Deon Hinton    @okdeon

Umělec tělem a duší, dvacetiletý Deon Hinton, si za krátký čas vybudoval velmi slušné renomé v oděvním průmyslu. Když spolupracoval s módními domy Dior, Gucci, Prada, Margiela nebo Dior, pokaždé přinesl svůj jedinečný pohled na jednotlivé produkty.

Hinton má velice jemnou estetiku s dokonalým citem pro detaily. S lehkostí kombinuje high fashion modely s klasickými siluetami tenisek a základními kousky, které najdeš v obchodech jako COS, Massimo Dutti apod. za výhodné ceny. Podle jeho Instagramu usuzujeme, že blízko má také k elegantnímu stylu s vintage nádechem.

Deon Hinton
Zdroj: Instagram/@okdeon

Na vlně klasické mužské elegance z období šedesátých a sedmdesátých let minulého století se nesou i oba outfity, které jsme vybrali jako ukázku Hintonova vkusu. První je vyskládaný z modelů ze společné kolekce módního domu Dior a návrháře Eliho Russella Linnetze. Nejvíce nás zaujaly úzké sluneční brýle ve světle modrém odstínu, které vytvořily skvělý kontrast k saku s dvouřadým zapínáním i pletenému svetru.

Doporučeno
Queer móda: Balenciaga od hlavy až k patě i celý outfit ze sekáče. Jak se obléklo návštěvnictvo Prague Pridu a co vzkazuje hejtrům Queer móda: Balenciaga od hlavy až k patě i celý outfit ze sekáče. Jak se obléklo návštěvnictvo Prague Pridu a co vzkazuje hejtrům 8. srpna 2023 13:00

Druhá fotografie pochází z přehlídky kolekce Gucci Cruise 2023. Hinton vypadal jako rocková hvězda v černých kovbojských botách, které sladil se zvonovými kalhotami a sakem.

Filip Vaněk
Zdroj: Instagram/@filipvanek

Filip Vaněk    @filipvanek

V domácím prostředí chceme vidět víc mužů, jako je Filip Vaněk, který neustále zkouší nové věci, střihy, materiály, struktury a jejich vzájemné kombinace. Nejvyhledávanější český stylista, jenž spolupracuje mimo jiné s Monikou Marešovou, Leošem Marešem, Simonou Krainovou, Darou Rolins a dalšími známými osobnostmi, má vytříbený vkus a skvělý cit pro moderní městský styl.

Filip Vaněk je člověk, který neobléká dobře jen své klienty, ale i sebe, a patří mu náš velký obdiv.

Filip Vaněk
Zdroj: Instagram/@filipvanek


Zkušený český stylista na první fotografii zkombinoval široké džíny s tmavě modrým textilním kabátem s ikonickou čtverečkovanou podšívkou Burberry a s šedou mikinou stejného módního domu s výrazným logem.

Doporučeno
Fotbalový dres a streetwear? „Match“ made in heaven Fotbalový dres a streetwear? „Match“ made in heaven 15. srpna 2023 13:00

V druhém outfitu nás oslovil pohodlnou kombinací, když sladil široké kalhoty s armádním vzorem s koženými mokasíny Dr. Martens, se vzorovaným svetrem a s kloboukem značky Kangol. Ten proslavili rapeři v období osmdesátých a devadesátých let. Všechno spolu hraje navzdory tomu, že každý kousek je jiný. Skvělá práce, kterou se můžeš inspirovat.

S/O si zaslouží i další muži, kteří se nevešli do nejužšího výběru, ale jejich styl stojí za tvou pozornost, respektive inspiraci, a to jmenovitě Jean-Claude Mpassy, Allen Onyia, Luka Sabbata, Jordan Hames nebo Nickelson Wooster.
Domů
Sdílet
Diskuse