Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
1. září 2023 18:30
Čas čtení 1:04
Vincenc Novák

Musk nazval svoji transgender dceru komunistkou. Hádku s ní označil za jeden z nejbolestivějších okamžiků v životě

Musk nazval svoji transgender dceru komunistkou. Hádku s ní označil za jeden z nejbolestivějších okamžiků v životě
Zdroj: TASR/AP/Jae C. Hong
ZAHRANIČÍ ELON MUSK
Uložit Uložené

Miliardář Elon Musk se v připravované biografii rozpovídal o vztahu se svojí dcerou. Podle něj je to komunistka, která si myslí, že každý boháč je zlý.

Autorem nové knihy je americký spisovatel Walter Isaacson, který s jedním z nejbohatších lidí světa strávil celkem tři roky. V nedávném rozhovoru pro deník The Wall Street Journal uvedl, že Muskova nechuť k woke kultuře pramení z jeho vztahu s nejstarším dítětem. 

Změna jména kvůli otci

Muskova 19letá dcera Vivian Jenna Wilson se narodila jako Xavier Alexander Musk. V loňském roce úspěšně prošla tranzicí a následně si nechala změnit i jméno, a to včetně otcova příjmení. Ve své žádosti údajně uvedla, že si v žádném případě nepřeje být spojována se svým otcem, se kterým také přerušila veškerou komunikaci.

Doporučeno
Elon Musk chtěl, aby ho trénoval slavný neporažený MMA zápasník, který porazil i McGregora. Ten jeho nabídku odmítl Elon Musk chtěl, aby ho trénoval slavný neporažený MMA zápasník, který porazil i McGregora. Ten jeho nabídku odmítl 6. srpna 2023 7:00

„Tato roztržka ho bolela víc než cokoli jiného v jeho životě od smrti prvorozeného dítěte Nevady,“ nechal se slyšet Muskův životopisec. Miliardářův první syn zemřel v roce 2002 na syndrom náhlého úmrtí.

Z dceřiných názorů obvinil školu

Musk z roztržky se svou dceru viní soukromou školu Crossroads v Los Angeles, kterou navštěvovala. Již dříve uvedl, že dceřin postoj pochází z toho, co nazývá „úplným komunismem“, který se na školách údajně vyučuje. „Překročila socialismus a stala se plnohodnotnou komunistkou a myslí si, že každý boháč je zlý,“ řekl Elon Musk Isaacsonovi.

V minulosti se Musk vyjadřoval kriticky k tématu transgenderu. Například letos v červnu na sociální síti X uvedl, že bude „aktivně lobbovat za kriminalizaci provádění závažných a nevratných změn u dětí mladších než plnoletých“. Během měsíce hrdosti také trávil čas lajkováním transfobních tweetů.

Domů
Sdílet
Diskuse