Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. září 2023 v 10:52
Čas čtení 1:04
Tereza Šnajdrová

VIDEO: Divočina v letadle. Cestující nemohli spát kvůli dítěti s blikající čepicí, letuška kritizuje rodiče

VIDEO: Divočina v letadle. Cestující nemohli spát kvůli dítěti s blikající čepicí, letuška kritizuje rodiče
Zdroj: Unsplash/Kevin Woblick/volně k užití (ilustrační foto)
ZAJÍMAVOSTI CESTOVÁNÍ ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Tak na tenhle let cestující pravděpodobně nezapomenou.

Poklidnou cestu, během které si mnozí cestující chtěli především odpočinout a někteří třeba i schrupnout, narušilo jedno malé dítě. To mělo podle videa, jež se na TikToku stalo virálním, na hlavě obrovskou blikající čepici, která palubu letadla proměnila v rave. Počínání rodičů odsoudila i letuška. 

Doporučeno
Cestujícího překvapil průjem. Letadlo muselo přistát kvůli biologické hrozbě Cestujícího překvapil průjem. Letadlo muselo přistát kvůli biologické hrozbě 5. září 2023 v 16:57

Video k dnešnímu dni zhlédlo téměř osm milionu lidí. Kamera nejprve zabírá cestující na palubě, a když se přesune doleva, uvidíš ostré blikající světlo. A pak i jeho zdroj. Tím není nikdo jiný než jedno malé dítě, které si na palubu letadla vzalo blikající čepici s králičími oušky. Cestující jako by se tak kvůli jednomu „škodíkovi“ ocitli na raveu, což neocenili především ti, kteří se chtěli cestou vyspat. 

Lidé teď vyzývají aerolinky k tomu, aby letecké společnosti přistoupily pouze k „adult only“ letům. „Představte si, že se snažíte spát a najednou se letadlo změní v rave,“ napsal jeden z komentujících. „Doufám, že to nebylo zapnuté celý let. Nikdo nechce hodiny v kuse sledovat blikání a někdo by i třeba mohl mít epilepsii,“ přidali se další. Právě na zdravotní rizika způsobená nepřetržitým blikáním pak lidé v komentářích upozorňovali nejčastěji. 

K celé situaci se vyjádřila také letuška. Souhlasila s tím, že takové věci by lidé na palubě letadla nosit neměli. „Jako letuška bych rodiče požádala, aby čepici uklidili. Na palubě letadla jsou lidé, kteří se snaží odpočívat, číst si, dívat se na film a tak dále. Také jsou tam lidé se zdravotními komplikacemi a takové blikání pro ně může být neuvěřitelně obtěžující a dráždivé. Takové věci si nechte na doma nebo do zábavních parků. (...) Prosím, berte ohled na ostatní kolem sebe,“ napsala. 

Anketa:
Vadilo by ti, kdyby s tebou v letadle cestovalo takové dítě s blikající čepicí?
Jo, je to nesnesitelné.
Celkově mi vadí děti na palubě letadla.
Ne, jsou to děti.
Asi by mi to bylo jedno.
Jo, je to nesnesitelné.
80 %
4085 Hlasů
Celkově mi vadí děti na palubě letadla.
17 %
880 Hlasů
Ne, jsou to děti.
1 %
45 Hlasů
Asi by mi to bylo jedno.
2 %
101 Hlasů
Domů
Sdílet
Diskuse