Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. září 2023 9:47
Čas čtení 1:53
Martin Adam Pavlík

Dojmy z nového seriálu Vítěz: Natočil Jan Hřebejk pořádnou politickou satiru, nebo další nevýrazný propadák?

Dojmy z nového seriálu Vítěz: Natočil Jan Hřebejk pořádnou politickou satiru, nebo další nevýrazný propadák?
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Zatím si netroufáme soudit, protože na to je ještě brzy, ale na streamovací platformě SkyShowtime najdete od pondělí 4. září první díl nového seriálu s názvem Vítěz.

Režisér oblíbených filmů jako Pelíšky, Pupendo nebo Musíme si pomáhat se pustil do dalšího citlivého tématu. Zatímco v předchozím, slovenském seriálu Iveta hrály hlavní roli menšiny, tentokrát sledujeme příběh bývalého slovenského premiéra v demisi.

Je jím Viktor Hudák (Vladimír Hajdu), který musel opustit svůj úřad poté, co se mu nepodařilo vysvětlit několik skandálů. Nahradil ho jeho stranický kolega Michal Mráz (Milan Ondrík). Když Viktor přijde o svého poslušného šoféra s bavorákem a bodyguarda a zmizí před kamerami, musí si najednou dávat pozor na „nasrané lidi“ na ulici, jak mu radí jeho „milá“ sousedka.

Víťaz
Zdroj: SkyShowtime

Neumí si ani uvařit kafe

Kromě toho je expremiér tak neschopný, že si doma neumí ani uvařit kávu, natož aby zvládl výchovu svých dvou dospívajících dcer. Třetí, nejstarší (Natalia Germani) se vydala v jeho stopách a stala se poslankyní Národního shromáždění Slovenské republiky, ale k dobrému vztahu s otcem má daleko.

A co jeho manželka Alexandra (Ivana Chýlková)? Od ní potřebuje jen to, aby mu buď upekla kachnu, nebo uvařila nudle. Nezapomene jí také připomenout, že zatímco on se postaral o stát, ona ve výchově jeho dcer žalostně selhala. Jeho bývalí spolupracovníci ho považují za šovinistu a polovičatého věřícího, on si však myslí, že jeho rezignace je dočasná a brzy se opět ujme kormidla.


Jeho snaha o návrat do zajetých kolejí však zatím selhává, stejně jako jeho začlenění do „normálního života“, a on se ocitá na jakési pomyslné křižovatce a vůbec netuší, kudy se vydat. Horší však je, že si neuvědomuje, že je vlastně úplně ztracený. Kdo mu to připomene a co se musí stát, aby se vzpamatoval?

Víťaz
Zdroj: SkyShowtime
Čti na další straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 1 z 2
Domů
Sdílet
Diskuse