Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. září 2023 15:00
Čas čtení 1:04
Martin Mičuda

Škoda odhaluje nový Superb a Kodiaq, v jejich interiérech nabídne revoluční řešení

Škoda odhaluje nový Superb a Kodiaq, v jejich interiérech nabídne revoluční řešení
Zdroj: Škoda Auto
TECH
Uložit Uložené

Interiér vlajkové lodi Superb bude vybaven velkými displeji a řadou udržitelných materiálů.

Letošní podzim bude bohatý na automobilové novinky koncernu Volkswagen. Dočkáme se například nového Tiguanu, Passatu nebo sourozeneckých modelů Kodiaq a Superb.

Právě poslední dva modely začíná Škoda pomalu odhalovat na prvních oficiálních fotografiích interiéru, který přinese několik revolučních řešení. Oba vozy dostanou zcela nové palubní desky, kterým budou dominovat velké displeje, ale na rozdíl od většiny konkurentů nechce česká automobilka vše stavět pouze na dotykovém ovládání.

Doporučeno
Nová Bentayga EWB Mulliner zastupuje vlajkovou loď značky Bentley. Má nejpokročilejší systém sedadel v autě na světě Nová Bentayga EWB Mulliner zastupuje vlajkovou loď značky Bentley. Má nejpokročilejší systém sedadel v autě na světě 24. srpna 2023 10:00

Škoda tak upíná pozornost na interaktivní kruhové ovladače na středové konzoli – tři otočné ovladače budou primárně sloužit k nastavení teploty nebo intenzity ventilace, ale jejich konfigurace umožní nastavit i sekundární funkce. Řidič pak může prostřednictvím středového displeje měnit funkce kruhového ovladače, což mu umožní měnit jízdní režimy, navigovat na mapě nebo nastavovat vyhřívání/větrání sedadel. Toto řešení dostanou jak Superb, tak Kodiaq, protože jejich přístrojové desky mají identickou architekturu. Co se však liší, je jejich design, v obou případech budou horizontální.

Škoda, Superb, Kodiaq,Škoda, Superb, Kodiaq,Škoda, Superb, Kodiaq,Škoda, Superb, Kodiaq,
Zobrazit galerii
(4)

Další významnou novinkou značky Škoda je změna umístění řadicí páky automatické převodovky DSG, která se přesunula ze středového tunelu za volant na pravé straně. Tato změna souvisí také s tím, že modely Superb i Kodiaq budou nyní k dispozici výhradně s automatickou převodovkou a manuální převodovka z nabídky zcela vypadne. Absence voliče převodovky znamená, že na středovém tunelu bude více odkládacího prostoru. Novinkou jsou také až dva sloty s bezdrátovým nabíjením, které jsou navíc chlazené, aby se telefony nepřehřívaly.

Oba modely budou mít desetipalcové digitální budíky, které mají u modelu Superb také tradiční kapličku nad displejem, zatímco volně stojící displej infotainmentu uprostřed palubní desky je třináctipalcový. Na přání bude k dispozici také head-up displej s funkcemi rozšířené reality. Interiér je posetý recyklovanými a udržitelnými materiály.

Škoda, Superb, Kodiaq,
Zdroj: Škoda Auto,
Domů
Sdílet
Diskuse