Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
14. září 2023 15:00
Čas čtení 4:03
Jakub Paulík

Skončili bez očí a jazyka. Toto jsou poslední momenty před smrtí a jejich příběh

ZAJÍMAVOSTI FOTOGRAFIE Z HISTORIE
Uložit Uložené
Citlivý obsah
Článek může obsahovat:
  • produkty a služby určené pro osoby starší 18 let
  • sex, nahotu a jiný nevhodný obsah
  • násilí, krev nebo obsah nevhodný pro citlivé povahy
mám nad 18 let (zobrazit obsah)
zpět na hlavní stránkuZpět

Dodnes se spekuluje o tom, co se jim stalo.

Sériový vrah s přezdívkou Truck Stop Killer mohl zabít až 50 lidí. Jednu teenagerku, které v roce 1990 propichoval kůži háčky na rybaření, si těsně před zavražděním vyfotil. O několik desítek let dříve se v Rusku ztratila skupina turistů, jejíž členy našli pátrači ve sněhu polonahé a bez očí či jazyka. Takto vypadaly momenty před smrtí, které lidmi otřásly.

Na tygra házeli kameny, to ho zřejmě ještě více rozzuřilo (2014)

Tiger
Zdroj: Delhi Police

Návštěvníci zoologické zahrady v Novém Dillí házeli po 200kilogramovém tygrovi jménem Vijay kameny. Ani to ho ale neodradilo od toho, aby se koncem září 2014 nezakousl do lidské kořisti. Právě naopak. Útok návštěvníků jej mohl ještě více vyprovokovat.

Jak píše NDTV, podle tvrzení některých svědků spadl 20letý indický mladík Maksood do výběhu nechtěně, poté co ztratil rovnováhu. Ředitel zoo Amitabh Agnihotri si ale myslí, že vědomě překročil zábrany.

Zanedlouho po pádu se Ind ocitl doslova tváří v tvář divoké šelmě. Tygr Vijay však nezaútočil hned. Člověka, který se najednou objevil v jeho teritoriu, zpočátku jen sledoval. „Jakmile mladík spadl do vodního příkopu, tygr se k němu přiblížil a téměř 15 minut ho tiše pozoroval,“ řekl jeden ze svědků útoku.

Doporučeno
Příběh mysteriózní chůvy. Až po její smrti se zjistilo, že byla jednou z nejlepších street fotografek minulého století Příběh mysteriózní chůvy. Až po její smrti se zjistilo, že byla jednou z nejlepších street fotografek minulého století 15. října 2023 11:00

Jelikož u sebe zaměstnanci zoo neměli zbraně, kterými by zvíře uspali, nemohli nic dělat. Podle videozáznamu z místa tygr po přibližně 15 minutách zaútočil na Inda svojí tlapou. Následně se mu zakousl do krku a muže táhl po výběhu.

Svědci tvrdí, že se Ind svíjel bolestí ještě dalších deset až patnáct minut, píše ABC. Tělo 20letého mladíka zaměstnanci vytáhli z místa tři hodiny po útoku.

Tygr Vijay se stal po tragickém incidentu jednou z největších hvězd zoo v Novém Dillí. Ve výběhu prožil dalších osm let a zahynul až v roce 2022, kdy mu bylo patnáct let, uvádí Times of India.

„Pozdě... už není čas“ (2000)

Air France flight 4590
Zdroj: Wikimedia/Toshihiko Sato

Koncem července 2000 se sto turistů usadilo do nadzvukového letadla určeného pro civilní lety. Právě katastrofický pád letu Air France 4590 je jedním z hlavních důvodů, proč byla letadla Concorde vyřazena z provozu.

Concorde odletěl 25. července 2000 z Paříže směrem do New Yorku. Ihned při startu však letadlo začalo po poškození palivové nádrže hořet. Minutu poté, co se Concorde odlepil od země, dostala posádka informaci z kontrolní letové věže o požáru. Následkem požáru zanedlouho selhalo jedno křídlo i motor.

Let nadzvukového Concordu trval jen něco přes minutu. Piloti se v omezeném režimu pokusili doletět na letiště v Le Bourget. „Pozdě... už není čas,“ řekl kapitán Christian Marty 16 sekund předtím, než se letadlo zřítilo na hotel ve francouzském Gonessu, píše The Mirror.

Doporučeno
Fotografka zachytila natáčení porna z „krásnějšího úhlu pohledu“, který běžně neuvidíš Fotografka zachytila natáčení porna z „krásnějšího úhlu pohledu“, který běžně neuvidíš 22. srpna 2023 11:00

Všech sto pasažérů a devět členů posádky na místě zemřelo. Pád letadla kromě toho zabil další čtyři lidi v hotelu a šest zranil. Vyšetřovatelé nehody odhalili několik kritických chyb týkajících se konstrukce palivových nádrží, píše India Times. Firma provoz nadzvukových letadel v civilním sektoru znovu spustila v roce 2001, o dva roky poté byl ale oficiálně ukončen.

Mučil ji a před vraždou jí udělal sérii fotek (1990)

Robert Ben Rhoades
Zdroj: Robert Ben Rhoades

Na snímku můžeš vidět jeden z posledních momentů v životě 14leté Reginy Kay Walters, kterou unesl a zavraždil sériový vrah Robert Ben Rhoades. Ještě předtím jí ale pořídil několik fotek.

Vrah přezdívaný jako Truck Stop Killer byl známý tím, že vraždil stopaře. Před únosem Reginy Kay Walters v únoru 1990 zavraždil jejího přítele Rickyho Leeho Jonese, kterého nabral společně s Walters do svého auta, píše GQ.

Teenagerku dlouhé týdny mučil, přičemž její kůži propichoval háčky na rybaření. Aby ji ještě více ponížil, těsně před vraždou jí oholil hlavu i ochlupení na genitáliích. Sadista si ji krátce před zavražděním vyfotil a následně zavolal jejímu otci a řekl, co dívce udělal, uvádí St. Louis Post-Dispatch.

Podobný modus operandi opakoval už předtím, když po svezení jistého páru nejprve zavraždil muže a následně mučil jeho partnerku. Prokuratura předpokládá, že dohromady mohl zavraždit až 50 lidí. V listopadu 2023 bude doživotně odsouzenému Robertu Benu Rhoadesovi 78 let.

Sestra držela se sériovým vrahem až do konce (1994)

Gacy
Zdroj: Karen Kuzma

Radostně působící fotografie vznikla jen několik dní předtím, než usměvavý muž napravo zemřel po aplikování smrtící injekce. Soud tak nechvalně známého sériového vraha Johna Waynea Gacyho potrestal za znásilnění a vraždu desítek chlapců.

Doporučeno
Focení medvěda ze 30 metrů či konzumace kamarádů. I takto vypadají poslední snímky před smrtí Focení medvěda ze 30 metrů či konzumace kamarádů. I takto vypadají poslední snímky před smrtí 21. srpna 2023 11:00

Žena na fotce jménem Karen Kuzma byla Gacyho sestrou a podle interview pro Oprah zároveň od dětství jeho nejlepší přítelkyní. V dokumentu Evil Lives Here řekla, že o vraždách bratra neměla žádné tušení. I když v Gacyho domě cítila od začátku podivný zápach, nenapadlo ji, že šlo o pach rozkládajících se těl.

Karen byla přesvědčena o tom, že její bratr nikdy neudělal cokoliv „zlověstného“ a „miloval děti“. To, že je ve skutečnosti vraždil, ji mimořádně šokovalo. „Ani jedna z nás (sestra ani matka – pozn. red.) tomu nemohla uvěřit, protože toto nebyla osoba, kterou jsme znali. Stále byl dobrý, milý a vždy se o nás staral,“ popisovala Karen své pocity po Gacyho zatčení.

I když s bratrem držela až do jeho konce a velice ho milovala, zároveň se zapřísáhla, že pokud by se dostal z vězení, postarala by se o to, aby už „nechodil po zemském povrchu“. Těsně před popravou se Gacy sestře přiznal k tomu, že zabil jednoho či dva chlapce. Většinu vražd však popřel.

Našli je bez očí a jazyka (1959)

Dyatlov Pass
Zdroj: dyatlovpass.com/trek-photos

Skupina mladých dobrodruhů se začátkem února roku 1959 přesouvala pohořím Ural v Rusku. Výše přiložený snímek je jedním z posledních, na kterých jsou vidět členové skupiny naživu. O několik týdnů později našli pátrači v horském terénu devět mrtvých lidí. Některé z mrtvol neměly oblečení, dalším chyběly dokonce oči či jazyk. Stany, ve kterých ruští turisté spali, pátrači objevili rozřezané.

Doporučeno
GALERIE: Barevná historie Pride pochodů na fotografiích s jedinečnou atmosférou GALERIE: Barevná historie Pride pochodů na fotografiích s jedinečnou atmosférou 13. srpna 2023 11:00

Podle vyšetřování vyběhli někteří z členů skupiny ze stanu ve spěchu a na nohou měli jen ponožky nebo jednu botu. Kvůli několika podivným skutečnostem začali lidé o osudu takzvané Ďatlovovy výpravy vytvářet konspirační teorie. Někteří tvrdili, že je zabil yetti, jiní smrt turistů svalovali na vězně, kteří utekli z nedalekého gulagu.

Podle racionální verze, na kterou odkazuje vědecký časopis Nature, spadla na skupinu ve stanech lavina. Rozhodli se proto rozříznout stany, aby rychleji uprchli. Venku však museli čelit teplotám několika desítek stupňů pod nulou a silnému orkánu. Jelikož se skupina rozdělila, členové zemřeli na jiných místech. Části z jejich těl mohla následně sníst divoká zvěř.

Domů
Sdílet
Diskuse