Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
22. září 2023 16:00
Čas čtení 1:36
Tereza Šnajdrová

Doja Cat vydala propadák týdne: Sorry not sorry, ale jeden banger desku nezachrání

Doja Cat vydala propadák týdne: Sorry not sorry, ale jeden banger desku nezachrání
Zdroj: se souhlasem Sony Music
HUDBA DOJA CAT HUDBA RAP
Uložit Uložené

Co si o nové desce rapperky Doji Cat myslíš ty? Dej nám vědět v anketě na konci článku.

Držitelka Grammy Doja Cat v pátek 22. září vydala své čtvrté studiové album Scarlet. Na něm najdeš i veleúspěšný song Paint The Town Red, který se stal virálním na TikToku a během pár dnů na Spofity sesbíral více než 250 milionů přehrání. Díky němu jsme se na desku Scarlet dost těšili a o to větší bylo naše zklamání. Proč Doja Cat neuspokojila naše očekávání?

Doporučeno
Jejich vztah je komplikovanější než tvůj situationship, přesto se stali legendami. Toto jsou Blink-182 Jejich vztah je komplikovanější než tvůj situationship, přesto se stali legendami. Toto jsou Blink-182 16. září 2023 6:00

Milionový banger Paint The Town Red, který se ihned dostal na první místo v žebříčcích Billboard Hot 100 Chart a Global 200 Chart, vypustila Doja Cat minulý měsíc. Letos se tak jedná o vůbec první rapovou píseň, která se dostala na první místo žebříčku Hot 100. Velká očekávání jsme měli také díky úvodní skladbě Paint The Tower, která je úderná, tvrdá a pro posluchače má jasnou message – Doja Cat je tu a bude si dělat, co se jí zlíbí.


Novinka Scarlet tak začíná velmi slibně a po virálním bangeru Paint The Tower tvé sluchové ústrojí potěší song Demons, ve kterém se Doja Cat vychloubá svým rapovým talentem i úspěchem na sociálních sítích. „Jsem nejrychleji rostoucí bitch na tvých appkách,“ chlubí se rapperka, která jen před pár měsíci přišla kvůli kauze s fanoušky o půl milionu followerů na Instagramu.

Uspávačka hadů

Její drsný přístup podtrhuje také třetí skladba Wet Vagina, ale pak už to jde z kopce. Následuje několik mdlých písní, ve kterých vyniká maximálně tak devadesátkový hip-hopový beat nebo styl à la Missy Elliott, který můžeš slyšet v tracku Ouchies. U poslechu ostatních písní ale budeš mít pocit, jako bys viděl*a své vlasy šednout. Jsou dlouhé, utahané a nebaví nás. 

Doporučeno
Obavy vystřídalo nadšení. Blink-182 do Česka přivezli nostalgii, neomalené vtípky i létající spermie Obavy vystřídalo nadšení. Blink-182 do Česka přivezli nostalgii, neomalené vtípky i létající spermie 20. září 2023 13:00

Ze spánku nás probrala až nostalgická Agora Hills, ale pak jako bychom upadli do kómatu, ze kterého nás bohužel nedostala ani Attention. Ta by nás sice za normálních okolností pravděpodobně bavila, ale kvůli předchozím písním jsme bohužel přišli o chuť tuhle desku poslouchat i o vůli žít. Doja Cat z nás vysála duši. 

Doja Cat.
Doja Cat. Zdroj: Getty Images/Doja Cat


Sorry not sorry, ale čekali jsme víc. Doja Cat se pasovala do role uspávačky hadů a zítra už si ani nebudeme pamatovat, že jsme tuhle desku poslouchali. A to je dost možná největší noční můra každého umělce a umělkyně. Scarlet má sice odpich, ale její tempo pak už jen upadá. Není svižná, při jejím poslechu budeš mít pocit, že slyšíš jen jednu vatu pořád dokola, a nezachrání ji ani více elektrické tóny, které sem tam na desce uslyšíš. Bohužel, za nás je to palec dolů.

Anketa:
Jak se Scarlet líbí tobě?
Souhlas, je to nuda. 
Taková nijaká, ale ne úplně špatná.
Jste přišli o sluch? Je skvělá!
Souhlas, je to nuda. 
28 %
Taková nijaká, ale ne úplně špatná.
35 %
Jste přišli o sluch? Je skvělá!
38 %
 
Domů
Sdílet
Diskuse