Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
28. září 2023 12:49
Čas čtení 1:24
Tímea Krauszová

PRŮZKUM: Muži i ženy předstírají orgasmus, jako důvod uvádějí špatný dech a nedostatečné osvětlení

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Podle nedávného průzkumu předstírá orgasmus až 46 procent žen a 38 procent mužů. Nejvíce se to týká mileniálů.

Ačkoli si tímto způsobem nejčastěji chtějí urychlit konec milování, mezi motivačními faktory se objevují i překvapivé odpovědi: pro 40 procent lidí je například důvodem zápach z úst a roli hraje i teplota nebo osvětlení místnosti, vyplývá z průzkumu Innerbody.

Doporučeno
„Dosáhnu orgasmu za minutu.“ Češek a Čechů jsme se zeptali, jaká je jejich nejoblíbenější sexuální pomůcka „Dosáhnu orgasmu za minutu.“ Češek a Čechů jsme se zeptali, jaká je jejich nejoblíbenější sexuální pomůcka 10. září 2023 6:00

Která generace nejvíc předstírá orgasmus?

Z 1119 respondentů předstírali orgasmus nejčastěji mileniálové (přibližně ve 48 procentech případů), podíl „předstíračů“ v nejmladší generaci Z činil přibližně 28 procent a v generaci X téměř 21 procent. Nejčastějším důvodem, proč lidé předstírali orgasmus, bylo, že chtěli urychlit konec milování.

Přibližně pětina žen a 15 procent mužů se k tomu uchýlilo proto, že nechtěli zranit city svého partnera. Dalšími důvody, které lidé uváděli, bylo, že předstírání je sexuálně vzruší nebo jim pomůže dosáhnout skutečného orgasmu.

Jediným sporným bodem mezi muži a ženami byl pátý nejčastější důvod: ženy neměly chuť vysvětlovat, proč nemohou vyvrcholit (9,4 procenta), zatímco muži to předstírali, protože se to druhému líbilo.

Zápach z úst

Zahraniční průzkum se nezabýval pouze předstíranými orgasmy. Šlo o rozsáhlejší studii, která chtěla napříč pohlavími a generacemi zjistit, kdo, jak často a s kým dosahuje orgasmu a jaké techniky lidé používají k urychlení tohoto procesu. Zkoumalo se tedy také to, co lidem podle jejich názoru brání v dosažení pravidelného orgasmu.

Pro 40 procent dotázaných je překážkou zápach z partnerových úst, který jim znepříjemňuje milostný zážitek. Třetině lidí brání v dosažení orgasmu nevhodná sexuální poloha, zhruba třetině vadí teplota nebo osvětlení v místnosti. Tři z deseti lidí přiznávají spíše vnitřní problém, a to přílišné přemýšlení.

prieskum o sexe
Zdroj: Innerbody.com

Další údaje o předstírání orgasmu také ukazují, že se nejedná o čistě ženský problém. Průzkum společnosti Hims & Hers z počátku roku 2023 sledoval odpovědi 3500 lidí ve Velké Británii a odhalil, že čtvrtina mužů se obává, že nevydrží dostatečně dlouho. Kromě toho 31 procent mužů přiznalo, že čas od času orgasmus předstírají.

Čtvrtina mužů dodala, že mají problém dosáhnout orgasmu pouhou penetrací, a 27 procent ho obvykle nedosáhne bez masturbace nebo erotické pomůcky. Předstírání orgasmu není neobvyklé ani u nás. Podle letošního průzkumu agentury Ipsos pro společnost Růžový slon ho několikrát v životě předstíralo asi 21 procent českých mužů a 66 procent českých žen.

Domů
Sdílet
Diskuse