Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
3. listopadu 2023 17:00
Čas čtení 2:04
Radim Šlechta

Co si pustit o víkendu: Pohádka na dobrou noc od Stallona, druhá světová a oscarový snímek na podzim

Co si pustit o víkendu: Pohádka na dobrou noc od Stallona, druhá světová a oscarový snímek na podzim
Zdroj: Orion Pictures
FILMY A SERIÁLY CO SI PUSTIT O VÍKENDU
Uložit Uložené

Vybrali jsme pro tebe filmy na víkend pro každou situaci a náladu.

Je první listopadový pátek, před námi podzimní víkend, který kromě procházek v barevném listí přímo vybízí k ospalému odpočinku u pěkného filmu nebo seriálu. Jako každý týden jsme si pro tebe vybrali to nejlepší ze streamovacích platforem, které ti pomohou přes víkend načerpat sociální baterky.

A protože Halloween už je za námi, zase si na chvíli odpočineme od hororů. Tento týden potěšíme fanoušky a fanynky historických seriálů, osmdesátkových ikon i dobrých road movies. 

Pokud jsme se ti ale tento týden netrefili do vkusu, můžeš si projít některé z našich starších tipů. Všechny je najdeš v rubrice Co si pustit o víkendu.


Mám celý den, chci bingnout minisérii

Pokud se o víkendu nikam nechystáš a chceš jeden den strávit pod dekou a se seriálem na obrazovce, potěší tě novinka na Netflixu Jsou světla, která nevidíme. Za čtyřdílnou řadou stojí Shawn Levy, který se podílel na několika epizodách populárních Stranger Things, a hlavní tvůrce Peaky Blinders Steven Knight. Herecky se můžeš těšit na Marka Ruffala, Hugha Laurieho nebo debutující Arii Miu Loberti.

Doporučeno
Co si pustit o víkendu: Jeden z nejlepších českých filmů roku je konečně online Co si pustit o víkendu: Jeden z nejlepších českých filmů roku je konečně online 22. prosince 2023 11:00

Jsou světla, která nevidíme tě přenese do válkou zasažené Francie. Nevidomá Marie-Laure společně se svým otcem Danielem prchají z Paříže a snaží se uchránit vzácný diamant. Svoji skrýš najdou u strýce, který realizuje tajné rozhlasové vysílání. To se ale snaží sledovat Hitlerem vedený Werner, velice chytrý teenager a Mariin soulmate. 

Minisérie vypráví o mezilidských vztazích, citech a problémech mladých lidí i o všeobecné naději v lidskou dobrotu. Pokud máš čtyři hodiny času, tahle série ti je pomůže zaplnit a rozhodně nebudeš litovat.


Mám hodinu a půl času a náladu na dokument

Jestli volný čas rád*a využíváš k rozšiřování obzorů a miluješ dokumenty, především o slavných lidech, neměla by ti uniknout netflixová novinka Sly o slavném Rockym Balboovi a Johnu Rambovi. 

Sylvester Stallone, hvězda akčních filmů z 80. let a největší konkurent Arnolda Schwarzeneggera, ti v něm odvypráví svůj životní příběh. Mluví o svém dětství, o tom, jak se vždy chtěl stát hercem, i o tom, jak být ve správný čas na správném místě. Pokud patříš mezi Slyovy obdivovatele nebo obdivovatelky, bude se ti dokument líbit. Kromě Stallonova vyprávění se můžeš těšit i na svědectví jeho rodiny, filmových kritiků nebo slavných osobností, s nimiž herec v minulosti pracoval.

A pokud se ti nechce na film dívat s titulky, můžeš si ho pustit i v češtině. Radost ti udělá, že hlas filmové legendě propůjčil Pavel Rímský, jehož dobře znáš ze Stallonových nejslavnějších filmů.


Chci si užít film a mám podzimní melancholii

Posledním dnešním filmem je Země nomádů, oscarový snímek, ze kterého na tebe podzim přímo dýchne. Spíš než barvami, svařákem a odpočinkem ale jakousi melancholií, osamělostí a izolací. 

Doporučeno
Co si pustit o víkendu: Barbie je konečně online. Kde si ji pustíš? Co si pustit o víkendu: Barbie je konečně online. Kde si ji pustíš? 15. prosince 2023 11:00

Země nomádů vypráví o vdově Fern, která o všechno přišla a rozhodla se cestovat po Spojených státech a najít sebe sama. Popisuje, jak těžké, ale svým způsobem osvobozující může být ignorování tvrdých pravidel kapitalismu a hledání alternativních způsobů života na zemi. Poukazuje na řadu sociálních témat, o kterých se zas až tolik nemluví, což ale neznamená, že by nebyla důležitá.

Film z roku 2020 je subtilní, něžný a na pohled krásný. Pokud se rád*a porochníš v podzimní letargii, tuhle skvělou kulisu najdeš na Disney+.

Domů
Sdílet
Diskuse