Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Čteš článek:
Nejhorší hry a propadáky roku 2023. Tyto hry jsou velkým zklamáním, je mezi nimi i jedna česká

Crime Boss: Rockay City

(uživatelské skóre – 5,4/10)

crime boss
Zdroj: Ingame Studios/propagační materiál

Z českých luhů a hájů vzešla během let spousta špičkových her, které sbíraly úspěchy i daleko za hranicemi. Střílečka Crime Boss: Rockay City však jednou z nich není. Zprvu se přitom zdálo, že by mohlo jít o nový hit a opravdu skvělý kousek. Hra se totiž mimo jiné pyšnila ansámblem hollywoodských hvězd od Chucka Norrise až po Dannyho Glovera, které však ve finální hře zůstaly trestuhodně nevyužity. V recenzích hra sbírala často podprůměrná hodnocení.

Za špatnou kvalitou hry stála zejména neoriginální a repetitivní náplň misí v kombinaci s tristní umělou inteligencí. Přitom to mohlo dopadnout o poznání lépe. Hra měla totiž dobře nakročeno k tomu být zábavnou střílečkou s roguelite prvky a adrenalinovými vloupačkami, tento zajímavý koncept se však v realitu přetavit nepodařilo. Škoda je to hlavně kvůli tomu, že hráč vidí, čím hra mohla být. Ale není. Takové zklamání pak bolí víc než Norrisův kop z otočky na bradu.

Doporučeno
KVÍZ: Poznáš slavnou českou hru jen podle emoji? Prokaž svoje znalosti KVÍZ: Poznáš slavnou českou hru jen podle emoji? Prokaž svoje znalosti 24. října 2023 v 8:00

Skull Island: Rise of Kong

(uživatelské skóre – 3,6/10)

rise of kong
Zdroj: IguanaBee/propagační materiál

Kdo sleduje dění ve světě her, tomu dozajista neunikla nová hra s King Kongem od GameMill Entertainment. Když společnost hru Skull Island: Rise of Kong v říjnu vydala, lidé na internetu se podivovali, jak je možné v roce 2023 prodávat hru, která by působila strašně i před 20 lety, a to ještě navíc za ne zrovna nízkou cenu (edice s bonusy stojí téměř 1400 korun).

Tvůrci lákali na dobrodružnou výpravu na tajuplný Ostrov lebek, kde se King Kong vydává pomstít smrt rodičů, kteří padli za oběť zdejšímu predátorovi. Kromě četných soubojů se zdejšími bestiemi na hráče čekalo i řešení různých tajemství. Tou největší záhadou při pohledu na samotnou hru však zůstává, jak takový titul mohl vůbec vzniknout.

Směšné animace či bizarní grafika udělaly ze hry na chvíli hit sociálních sítí, i když asi ale nešlo o takový typ pozornosti, jaký by si tvůrci přáli. Hra se stala terčem posměchu a ostré kritiky. Nejžalostnější na celé situaci je možná ale to, že šlo o první novou licencovanou hru s King Kongem po 18 letech.

Čti na další straněČti na předchozí straně
Článek končí na další straně
Strana 2 z 3
Domů
Sdílet
Diskuse