Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. prosince 2023 11:00
Čas čtení 3:53
Radim Šlechta

Karel Roden ukazuje, proč je hereckou špičkou. Tancuj, Matyldo se povedlo, Češi konečně natočili pořádné drama

Karel Roden ukazuje, proč je hereckou špičkou. Tancuj, Matyldo se povedlo, Češi konečně natočili pořádné drama
Zdroj: Bontonfilm
FILMY A SERIÁLY ČESKÉ FILMY
Uložit Uložené

Tancuj, Matyldo ve čtvrtek vstoupilo do českých kin. Těšit se můžeš na emoce i silné herecké výkony.

Když někdo z rodiny onemocní, často je to zásah do života všech jeho blízkých. O to spíš, když nemoc zaviní, že se všechno, co jsme na něm milovali i nesnášeli, postupně vytrácí. Do českých kin ve čtvrtek vstoupil nový snímek Tancuj, Matyldo, který podobně jako Otec s Anthonym Hopkinsem vypráví o péči o blízké s Alzheimerovou chorobou.

Nataša Slavíková a Petr Slavík napsali Tancuj, Matyldo jako určitou formu umělecké terapie, vypořádání se s vlastním osudem. Zároveň má sloužit i coby určité poselství pro všechny, kteří prochází náročným obdobím starání se o stárnoucího člena rodiny, jehož tělo se postupně rozpadá a duše se vzdaluje od člověka, kterého jeho okolí znalo a milovalo.

V tiskových materiálech se film promuje jako drama i komedie, případně přímo komediální drama a na začátek se vyplatí říct, že na začátku film působí jako nedávno uvedená komedie Přišla v noci. Díváme se na energickou matku, která se najednou objevila v životě svého syna, oznámila mu, že u něj bude bydlet, a zvedá mu každým slovem svého nekonečného monologu tlak. 

Doporučeno
V květnu v kině dostaneš akční nářez desetiletí i Jacoba Elordiho. Přijde Furiosa, hvězda Zaklínače nebo české provokativní drama V květnu v kině dostaneš akční nářez desetiletí i Jacoba Elordiho. Přijde Furiosa, hvězda Zaklínače nebo české provokativní drama 7. května 2024 14:00

Komediální složka ale poměrně rychle vyprchává a velmi brzy si uvědomíme, že půjde daleko víc o drama. Pokud tedy čekáš hlášky a vtipné scénky, vyprav se právě třeba na Přišla v noci.

Tancuj Matyldo
Zdroj: Bontonfilm


Přišla z Bratislavy

Film totiž sleduje nepříliš sladký život exekutora Karla (Karel Roden). Zabezpečený padesátník na začátku nekompromisně zabavuje majetek dlužníkům s tím, že pravidla se musí dodržovat a na „lidský faktor“ v jeho práci prostě není místo. Přesněji nejen v práci, ale i v osobním životě.

Domů
Sdílet
Diskuse