Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. listopadu 2023 14:42
Čas čtení 0:53
Vojtěch Vanda

„Nejlepší pizza v Česku“ míří do Prahy. Kde kromě hlavního města vyhlášený podnik najdeš?

„Nejlepší pizza v Česku“ míří do Prahy. Kde kromě hlavního města vyhlášený podnik najdeš?
Zdroj: Unsplash/Louis Hansel/volně k užití
GASTRO ČESKO PIZZA PRAHA
Uložit Uložené

Sjíždí se za ní do Plzně klidně z druhého konce republiky. Proč? Protože se říká, že pizza z pizzerie Da Pietro je jedna z nejlepších v zemi. Milovníci italského pokrmu z východu to nyní budou mít ještě blíž, jelikož se otevře nová pobočka v Praze.

Pizzerie Da Pietro seznamuje Česko s neapolskou kuchyní skoro dekádu. Tuzemské milovníky a milovnice Itálie a jejích pokrmů totiž dostala zejména unikátní pecí, která se nedaleko Neapole vyrábí. Vznikají v ní jedny z nejlepších pizz v republice. Tvrdí to i známý italský restauratér Emanuele Ridi.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Pizzeria Da Pietro Praha (@dapietropraha)

Dobrou zprávou je, že si na nich nebudou moci pochutnávat pouze lidé z Plzně a okolí, nově se, jak informuje CzechCrunch, totiž otevře pobočka na ulici Bělehradská v Praze. Kýžené datum je 1. prosince. 

Zasvěcení vědí, že Da Pietro je nejen pizzerie, ale v Plzni má i podnik zaměřený na burgery a steaky. Na ně si však Pražané budou muset ještě počkat. Nyní jim bude muset stačit pizza světových rozměrů. Nebo ne?

Doporučeno
Nová romská restaurace láká na tradiční halušky a holubky. Koukni, kde ji najdeš Nová romská restaurace láká na tradiční halušky a holubky. Koukni, kde ji najdeš 22. listopadu 2023 11:46

Podle vyjádření spolumajitele Petra Soukala je prostor na Vinohradech ještě větší než v Plzni, tudíž je zde ještě prostor pro něco dalšího. A tím, že vždy chtěli zákazníkům a zákaznicím nabídnout neapolský street food v plné parádě, zde bude v nabídce také plejáda fritovaných pokrmů jako rýžové arancini, frittatina z těstovin nebo bramborové krokety, které se budou dělat v otevřené kuchyni.

Postupem času by se ale na lístku mohly objevit i autentické uzeniny, které se sice budou vyrábět z českého masa, ale na italský způsob, kterému se bude tým Da Pietro učit v jihoitalské Kalábrii.

Doporučeno
Top 10 italských podniků v Praze: Vyzkoušej ty nejautentičtější, nejen pro fanoušky pizzy a těstovin Top 10 italských podniků v Praze: Vyzkoušej ty nejautentičtější, nejen pro fanoušky pizzy a těstovin 14. listopadu 2023 14:00
Domů
Sdílet
Diskuse