Sjíždí se za ní do Plzně klidně z druhého konce republiky. Proč? Protože se říká, že pizza z pizzerie Da Pietro je jedna z nejlepších v zemi. Milovníci italského pokrmu z východu to nyní budou mít ještě blíž, jelikož se otevře nová pobočka v Praze.
Pizzerie Da Pietro seznamuje Česko s neapolskou kuchyní skoro dekádu. Tuzemské milovníky a milovnice Itálie a jejích pokrmů totiž dostala zejména unikátní pecí, která se nedaleko Neapole vyrábí. Vznikají v ní jedny z nejlepších pizz v republice. Tvrdí to i známý italský restauratér Emanuele Ridi.
Dobrou zprávou je, že si na nich nebudou moci pochutnávat pouze lidé z Plzně a okolí, nově se, jak informuje CzechCrunch, totiž otevře pobočka na ulici Bělehradská v Praze. Kýžené datum je 1. prosince.
Zasvěcení vědí, že Da Pietro je nejen pizzerie, ale v Plzni má i podnik zaměřený na burgery a steaky. Na ně si však Pražané budou muset ještě počkat. Nyní jim bude muset stačit pizza světových rozměrů. Nebo ne?
Podle vyjádření spolumajitele Petra Soukala je prostor na Vinohradech ještě větší než v Plzni, tudíž je zde ještě prostor pro něco dalšího. A tím, že vždy chtěli zákazníkům a zákaznicím nabídnout neapolský street food v plné parádě, zde bude v nabídce také plejáda fritovaných pokrmů jako rýžové arancini, frittatina z těstovin nebo bramborové krokety, které se budou dělat v otevřené kuchyni.
Postupem času by se ale na lístku mohly objevit i autentické uzeniny, které se sice budou vyrábět z českého masa, ale na italský způsob, kterému se bude tým Da Pietro učit v jihoitalské Kalábrii.