Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
Tento článek je sponzorovaný obsah společnosti Asseco Central Europe.
4. prosince 2023 18:00
Čas čtení 3:28
Sponzorovaný obsah

Tato firma pomáhá začínajícím podnikatelům budovat úspěšný byznys. Díky ní máš nyní šanci rozjet svůj startup

Tato firma pomáhá začínajícím podnikatelům budovat úspěšný byznys. Díky ní máš nyní šanci rozjet svůj startup
ZAJÍMAVOSTI INVESTICE PODNIKÁNÍ STARTUP
Uložit Uložené

Máš nápad, ale nevíš, kde začít?

„Nevzdávat se, být vytrvalý, věřit ve své schopnosti a schopnosti týmu a v neposlední řadě poslouchat zpětnou vazbu,“ vyjmenovává CEO celé skupiny Asseco Josef Klein předpoklady úspěšného podnikání.

Aby skvělé nápady nezůstávaly jen vzdušnými zámky, ale proměnily se v úspěšný projekt, je důležité vědět, jak začít a kam směřovat. S tím ti pomohou zkušení experti a mentoři, kteří tě v rámci inkubačního programu UpSteer provedou celým procesem budování startupu.

„Klíčem k úspěchu pro začínající startupy je schopnost přetavit jejich myšlenky a nápady do ekonomicky úspěšného byznys modelu atraktivního pro zákazníky. To znamená mít jasnou vizi, strategii a propracovaný podnikatelský plán. Naše brány jsou otevřeny pro každého, kdo má zájem na sobě pracovat. Kdo má plán, který chce posunout o úroveň výš,“ vyzývá k účasti v inkubátoru zkušený mentor Jozef Klein.

Inkubátor UpSteer vznikl pod taktovkou mezinárodní IT společnosti Asseco CE, která se rozhodla své know-how posunout mladým začínajícím podnikatelům. Za jeho vznikem stojí myšlenka naučit mladé perspektivní podnikatele porozumět komplexním principům podnikání.

„Naší inspirací byla několikaletá zkušenost s mentorováním proaktivních a talentovaných studentů a začínajících podnikatelů se zajímavými nápady, která ve výrazné míře přispěla k vytvoření inkubátoru UpSteer,“ vysvětluje Country Manager společnosti Asseco Central Europe pro Českou republiku Vladimír Dzurilla.

zjisti víc

Úspěšná společnost se proto rozhodla, že se o dlouholeté zkušenosti budování byznysu podělí i se začínajícími podnikateli. „O toto know-how a podporu se chceme podělit s mladými talentovanými lidmi. Chceme jim podat pomocnou ruku a otevřít jim dveře do světa díky naší expertize, vzdělávání, poskytnutému zázemí a kontaktům,“ popsal Vladimír Dzurilla.

UpSteer je jedinečný nejen tím, že propojuje teorii a praxi, ale také svým zaměřením na konkrétní oblasti. V programu potkáš IT experty na oblasti bankovnictví, pojišťovnictví, zdravotnictví, Utility & Industry 4.0 a specializovaná IT řešení.

Své dlouholeté zkušenosti ti předá Richard Hrabovský, generální ředitel společnosti exe, a. s. Pokud tě zajímá oblast bankovnictví, věnovat se ti bude Martin Chripko, odborník na bankovnictví a IT s více než 20 lety zkušeností. Tvým byznys mentorem bude i Vladimír Dzurilla, který má 17 let zkušeností v oblasti IT.

workshop, inkubátor, asseco
Zdroj: Asseco

Inovativními řešeními a digitalizací pojišťovnictví tě provede Lenka Hritzová, která se v této sféře pohybuje již 19 let. Ve svém podnikání jistě oceníš rady byznysového konzultanta Rastislava Bajtoše, odborníka na IT řešení Davida Šindeláře či CEO Asseco Solutions Renáty Rybanské.

Jak projekt hodnotí jiní účastníci?

Loňský UpSteer pomohl hned několika chytrým Čechům a Slovákům proměnit jejich nápady ve skutečnost. Největší pokroky se však podařily dvěma Slovákům a jejich startupu Unalanu.

Tento startup vytvořil platformu, která ti pomůže najít zájmovou či rozvojovou aktivitu, kterou bys mohl*a uskutečnit a díky které poznáš nové lidi. V současné době se Unalanu soustředí na český trh, ale v následujících letech by se chtěla prosadit také v Rakousku, Německu a na Slovensku.

„Myšlenka UpSteeru je super v tom, že se etablovaná firma rozhodla pomáhat začínajícím podnikatelům, aby se rozjeli. Mohli jsme problémy, které jsme jako začátečníci měli, řešit s odborníky,“ popisuje svou zkušenost Patrik Biňovský, loňský účastník a zakladatel startupu Unalanu. Pozitivně hodnotí zejména možnost konzultovat své nápady a problémy s experty, kteří si podobnou cestou už jednou prošli.

asseco, workshop, inkubátor
Zdroj: Asseco

„Měli jsme nápad a zkoušeli jsme, jestli bude náš produkt fungovat. Hledali jsme jakoukoli cestu k relevantnímu posluchačstvu, kde bychom si mohli ověřit ten nápad, jestli to funguje tak, jak jsme si to vymysleli,“ dodává jeho kolega a další z účastníků loňského programu Jakub Stuchlik.

I on hodnotí UpSteer mimořádně pozitivně. Zpětně chválí zejména lidský přístup, flexibilitu a také možnost využít kancelářské prostory, které měli k dispozici. Účastníci loňského ročníku se shodovali, že silnou stránkou inkubátoru UpSteer je právě jeho lidská stránka. Kromě byznysového vzdělávání je pro účastníky připraven bohatý mentoringový a seberozvojový program.

Od nápadu po prvního klienta

Pokud se rozhodneš zapojit do programu, prvním krokem je vyplnění přihlášky. Na konci února 2024 dostanou vybraní účastníci možnost přijít se osobně odprezentovat se svým nápadem a po důkladném zvážení získají účastníci s top nápady vstupenku do inkubačního programu UpSteer. Důležitější než vyšperkovaný plán je ale ambice učit se a posouvat se kupředu.

Po zařazení do programu tě bude čekat sedm intenzivních a nabitých měsíců. Během nich dostaneš možnost pracovat na svém byznysovém i osobním rozvoji. A to vše pod dohledem zkušených expertů, kteří tě provedou celým procesem.

asseco, workshop, inkubátor
Zdroj: Asseco

Od prvotní myšlenky přes sestavení zdravého finančního plánu, vybudování vlastní značky, tvorby stabilního týmu, založení společnosti až po jednání s prvními potenciálními klienty. „Samotná cesta spolupráce, mentoringu, vzdělávání a ladění nápadu začíná v březnu a končí v září 2024,“ objasňuje Simona Vaculová, marketingová a PR ředitelka společnosti.

V rámci programu se můžeš těšit nejen na mentoring či workshopy, ale také na stylové kancelářské prostory v Praze, Brně či Bratislavě, networking a kopec nových kontaktů. A to zcela zdarma. Na konci inkubačního programu se můžeš ucházet i o investici. V roli investora momentálně vystupuje firma Asseco Central Europe. Ta je otevřena i spojení s dalšími investory.

„Účast v inkubátoru je pro vybrané týmy a subjekty bezplatná. Na konci inkubačního programu mají startupy možnost získat investici, která bude individuálně posuzována podle několika ukazatelů,“ dodává Veronika Hatalová, projektová manažerka inkubátoru UpSteer.

O investici se uchází každý účastník na konci programu, tedy v září 2024, kdy již má absolvovaná mentoringová setkání, vzdělávání a první jednání s potenciálními klienty. Tak co, jdeš do toho?

přihlas se do programu
Domů
Sdílet
Diskuse