Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. prosince 2023 v 19:36
Čas čtení 0:37
Anna Koucká

Kam schováváš vánoční dárky? Češi a Češky mají o hlavní skrýši jasno, umí být ale i originální

Kam schováváš vánoční dárky? Češi a Češky mají o hlavní skrýši jasno, umí být ale i originální
Zdroj: Unsplash/Eugene Zhyvchik/volně k užití
ZAJÍMAVOSTI IKEA VÁNOCE
Uložit Uložené

Kam nejčastěji schováváš vánoční dárky, aby je tví blízcí nenašli ještě před Štědrým dnem? Ikea udělala průzkum a zjistila, kam Češi a Češky nejčastěji schovávají dárky.

Schovávání dárků se týká všech, kteří s nákupem neotálí až do poslední chvíle. Mnohdy pak musí najít elaborovaná místa, kam dárky ukrýt. Podle průzkumu Ikey tento problém řeší zhruba 60 procent Čechů a Češek. 


Průzkum ukázal, že většina lidí dárky schovává doma. 51 procent lidí volí šatní skříň, 26 procent schovává dárky pod postel a 18 procent dárky ukrývá ve skříni na kabáty. 


Někteří ale dovedou být i pořádně vynalézaví. Zhruba pět procent schovává dárky do šuplíku se spodním prádlem, procento do spíže a procento jako úkryt pro vánoční dárky volí prádelnu.

Doporučeno
Pozor, je tady obří koule! Ikea prodává masovou kuličku o velikosti krocana Pozor, je tady obří koule! Ikea prodává masovou kuličku o velikosti krocana 7. prosince 2023 v 12:48

Muži i ženy schovávají dárky jinam

Najdou se ale i tací, kteří dárky nemají vůbec u sebe doma. Z výzkumu Ikey vyplynulo, že šest procent si dárky nechává u příbuzných a stejný počet v práci. 


Dárky ale také schovávají jinak muži a jinak ženy. Podle časopisu inStory muži mnohem častěji nechávají dárky v garáži a ženy mají zase tendenci dárky nechávat u sousedů či známých. 

Anketa:
Schováváš vánoční dárky?
Ano, chci, aby to bylo překvapení.
Ne, je mi to jedno.
Ano, chci, aby to bylo překvapení.
94 %
Ne, je mi to jedno.
6 %
Domů
Sdílet
Diskuse