Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
10. prosince 2023 17:32
Čas čtení 0:47
Anna Vondráková

Modelka z Playboye promluvila o autismu. „Jako dítě jsem hodně vybočovala,“ říká

ZAHRANIČÍ PLAYBOY PSYCHOLOGIE
Uložit Uložené

Herečka a modelka Holly Madison, která dříve fotila i pro Playboy, prozradila, jaké to je žít s autismem.

Holly Madison v podcastu Talking to Death uvedla, že už před diagnózou tušila, že by mohla mít poruchu autistického spektra. „Máma mi řekla, že jí to bylo vždycky podezřelé,“ cituje server Complex. Dodala, že jí řekla, že „jako dítě hodně vybočovala“ a že „vždy měla nějaké problémy se sociálními záležitostmi, nerozeznávala sociální narážky, nevnímala věci stejně jako ostatní lidé“.

Modelka poté pokračovala tím, že tomu nevěnovala velkou pozornost. Když byla na střední škole, tak se s rodiči přestěhovala z Aljašky do Oregonu a myslela si, že její chování bylo způsobeno tím. „Pomyslela jsem si, že to byla prostě velká společenská změna.“ Autismus jí byl diagnostikován tento rok.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Holly Madison (@hollymadison)

Madison také poskytla náhled na to, jak se vypořádává se sociálními situacemi a zároveň se svou diagnózou. „Nikdy předtím jsem nenavazovala oční kontakt,“ řekla. „Cítím, že mě lidé během mého života opravdu neměli rádi. Mysleli si, že jsem namyšlená, že si myslím, že jsem lepší než všichni ostatní,“ řekla. Díky léčbě se však její situace zlepšila.

Doporučeno
Proč na svém těle hledáš chyby? Body neutrality je odpovědí na to, jak ho začít milovat Proč na svém těle hledáš chyby? Body neutrality je odpovědí na to, jak ho začít milovat 19. února 2024 14:00

Zároveň také uvedla, že má diagnostikovaný vysoce funkční autismus. „Není to tak extrémní jako u jiných lidí. Takže nejsem mluvčím pro všechny –⁠ říkají tomu spektrum z nějakého důvodu.“

Domů
Sdílet
Diskuse