Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Čteš poslední stranu článku:
Nejlepší seriály roku 2023 podle redakce Refresheru: Tyhle pecky musíš dohnat

Tereza Šnajdrová

  • Zaklínač – 3. řada (Netflix)

Třetí sérii Witchera sice skoro každý kritizuje, ale mně se líbila! Jsem nenáročný divák, takže si vystačím s akcí, nějakým tím příběhem lásky a kouzly. Za mě bylo tohle rozloučení Henryho Cavilla fajn a těším se na pokračování. I když bez něj už to asi nebude ono…

  • Královna Šarlota: Příběh Bridgertonových (Netflix)

Tenhle rok mě hodně potěšil seriál Queen Charlotte, prequel Bridgertonu. V šesti epizodách ukazuje příběh královny Charlotte, její seznámení s Jiřím i to, jak jejich láska skončila. Jako správná emo dušička jsem se u toho zasmála, rozplývala se nad neutuchající láskou a na konci jsem ronila slzy jako blázen.

Zaklínač.
Zaklínač. Zdroj: Netflix

Barbora Volfová

  • Modrooký samuraj (Netflix)

Nálepku nejlepšího seriálu tohoto roku za mě získává Modrooký samuraj. Výborná animace, odvážné scény jako z Kill Bill, zajímavé vykreslení postav a boží hudba.

  • Silo (Apple TV+)

Nevíme, proč tu jsme. Nevíme, kdo silo postavil. Nevíme, proč je svět mimo silo takový, jaký je... Na doporučení jsem si pustila Silo, postapokalyptický sci-fi seriál jsem zhltla za jeden den. Rebecce Ferguson hlavní role neskutečně sedla a já už se nemůžu dočkat druhé série. Mám totiž spoustu otázek...

  • The Walking Dead: Daryl Dixon (AMC)

Jako milovnice seriálu Walking Dead jsem si nemohla nechat ujít spin-off, který mapuje cesty mé nejoblíbenější postavy Daryla Dixona. Děj je zasazen do postapo Francie.

Silo.
Silo. Zdroj: Apple TV+

 Anna Koucká

  • The Last of Us (HBO)

Ze seriálů, které vyšly letos, bych rozhodně vyzdvihla The Last of Us.

  • Boj o moc – 4. řada (HBO)

Nemůžu taky zapomenout na zakončení seriálu Succession.

  • Beckham (Netflix)

Ačkoliv nejsem úplně fanynka fotbalu, moc mě bavila i tato dokusérie od Netflixu.

Boj o moc.
Boj o moc. Zdroj: HBO

Adéla Ježková

  • Milé dítě (Netflix)

V letošním roce mě asi nejvíc bavil seriál Netflixu Milé dítě, v německém originále Liebes Kind. Šestidílný seriál vychází z románu Romy Hausmann a zcela zasytil mé true crime choutky – a to přesto, že se jedná o čistou fikci. Přestože dvě z hlavních rolí hrají děti, odvedly skvělou práci a jejich výkon je velmi uvěřitelný. Je to hrůzný příběh zneužívání, únosu a domácího násilí. Všechno ale končí dobře, a tak po dokoukání naštěstí nezůstáváte s ještě větší frustrací z okolního světa.

Milé dítě.
Milé dítě. Zdroj: Netflix

Radim Šlechta

Musím přiznat, že se na seriály moc nekoukám. Potřebuju totiž buď bingenout celou sérii, nebo mě musí chytnout. Sledovat je ale několik dní nebo týdnů nezvládnu, protože se na nic nevydržím soustředit déle než akvarijní rybička. I tak mě letos několik věcí chytlo.

  • Medvěd – 2. řada (Disney+)

Medvěd je asi nejlepší seriál, který jsem kdy viděl. Nejen protože miluju gastro a jeho prostředí. Ten seriál je prostě geniální. Skvělá kamera, neuvěřitelně přirozené a dobře napsané dialogy, nikdy mu nespadne řetěz a na publikum dokáže přenést tlak a stres profi kuchyně. Obě série jsem dal asi za týden a nelituju ani minuty.

  • The Last of Us (HBO)

Tenhle seznam by se neobešel bez The Last of Us se skvělým Pedrem Pascalem i Bellou Ramsey. Oba skvěle hrají, série je napínavá a emočně intenzivní a prostředí a výprava vizuálně strhující. Jen se ti pak bude trochu hůř chodit na houby.

  • Pád domu Usherů (Netflix)

Last but not least. Pád domu Usherů. Líbily se mi všechny předchozí seriály od Flanagana od Domu na kopci po Půlnoční klub. U Usherů ale dospěl a podařilo se mu adaptovat nejednu poeovskou klasiku o hamižnosti, bažení po moci a světě, který ovládají bohatí lidé. Pád domu Usherů má hodně much, ale je snadné mu je odpustit.

Medvěd.
Medvěd. Zdroj: Hulu
Čti na předchozí straně
Dočetl jsi celý článek
Strana 2 z 2
Domů
Sdílet
Diskuse