Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub REFRESHER+ už od 25 Kč během prvních tří měsíců 😱
Čteš poslední stranu článku:
Otestovali jsme recepty na bramborové saláty s hráškem i uzeninou: Který je nejlepší?


1. místo: 19 bodů

V naprosto férovém hlasování vyhrála moje verze salátu. Ano, je to trapné, ale co s tím nadělám. Abych se ale nechlubil, pokusím se vypíchnout, co lidé mému salátu vyčítali. „Chutná jako od maminky, ale stejně jako u jejího salátu nejsou jeho chutě tak pestré,“ okomentoval můj výtvor Kryštof. Anastázie, která v Refresheru pracuje jako talent sourcer, ho zařadila na poslední místo.

Na druhou stranu si další část lidí jednoduchost chválila a oceňovala především přítomnost syrové cibule, jiným naopak chyběla kyselá okurka. Pokud stejně jako já patříš mezi hatery okurek a fanoušky cibulí, prozradím ti, jak si salát doma připravit.

bramborový salát
Zdroj: Radim Šlechta/REFRESHER


Budeš potřebovat:

  • jedno kilo brambor,
  • dvě mrkve,
  • jednu petržel,
  • dvě menší cibule nakrájené najemno,
  • tři vajíčka natvrdo,
  • hrubozrnnou hořčici,
  • šest lžic majonézy,
  • ocet,
  • sůl,
  • pepř.

Brambory uvaříš ve slupce doměkka (cca 25 minut), najemno nakrájenou kořenovou zeleninu do poloměkka (cca 10 minut, když ji nakrájíš před vařením). Vedle v míse si zatím připravíš dresink z majonézy, hořčice, soli, pepře a octu. S ním je potřeba si vyhrát.

Na začátek dej dvě lžíce octa a dvě lžíce hořčice a ochutnej. Pokud je málo kyselý, přidej ocet, pokud máš pocit, že mu něco chybí, ale nevíš co, doženeš to hořčicí. Postupně přidávej i sůl a pepř, než dosáhneš pro sebe ideální chuti. Dresink pak postupně vmíchej do zeleniny, nakrájených brambor a vajec. Nech odležet aspoň hodinu, ochutnej a případně dochuť octem, hořčicí, solí nebo pepřem. Nejlepší je salát nechat odležet přes noc, aby se všechny chutě dobře spojily.

A to je k našemu salátovému klání všechno. Nezapomeň nám dát vědět do komentářů, jak si bramborový salát připravuješ ty.

Čti na předchozí straně
Dočetl jsi celý článek
Strana 3 z 3
Domů
Sdílet
Diskuse