Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
22. prosince 2023 11:00
Čas čtení 1:55
Radim Šlechta

Co si pustit o víkendu: Jeden z nejlepších českých filmů roku je konečně online

Co si pustit o víkendu: Jeden z nejlepších českých filmů roku je konečně online
Zdroj: Bontonfilm
FILMY A SERIÁLY CO SI PUSTIT O VÍKENDU
Uložit Uložené

I o Vánocích ti přinášíme tipy na novinky z VOD platforem.

Vánoce jsou za dveřmi a spolu s nimi i hromada svátečních filmů od Pelíšků přes Popelku až k Mrazíkovi. To, že máš doma stromeček, ale neznamená, že se musíš na vánoční filmy koukat. Nás svátky ostatně taky nezastaví v tom, abychom ti jako každý pátek připravili tip na film ze současné nabídky streamovacích platforem. A tenhle týden je to jasná volba. 

Na Netflixu totiž najdeš novinku z letošních Varů, která mohla (a měla) reprezentovat Česko na Oscarech. Jestli ale české kinematografii příliš neholduješ, připravili jsme si pro tebe také jednu netradiční romantiku z Amazon Prime.

Pokud jsme se ti ale tento týden netrefili do vkusu, nemusíš se bát, že ti na koukání zbydou jen vánoční filmy. Tipy na filmy na VOD službách pro tebe chystáme pravidelně každý týden. Všechny pohromadě je najdeš v rubrice Co si pustit o víkendu


Úsvit

Úsvit je jedním z nejpovedenějších českých, respektive česko-slovenských filmů za uplynulý rok. Na festivalu v Karlových Varech sklidil slova chvály a Česká filmová a televizní akademie zvažovala, zda jej nepošle reprezentovat Česko na Oscary (nakonec tuto úlohu dostal snímek Bratři o bratrech Mašínových).

Doporučeno
Co si pustit o víkendu: Barbie je konečně online. Kde si ji pustíš? Co si pustit o víkendu: Barbie je konečně online. Kde si ji pustíš? 15. prosince 2023 11:00

Film Matěje Chlupáčka tě přenese do pomalu se rozvíjejícího městečka v předválečném Československu. Průmysl v něm roste, všechno vypadá jako zalité sluncem, když se v areálu továrny objeví tělo mrtvého dítěte. A co víc, ukáže se, že jde o intersex dítě. 

Úsvit
Zdroj: Bontonfilm

Helena Hauptová (Eliška Křenková) se tak začne pídit, kdo ho v areálu zanechal, a stopa ji dovede až za Sašou (Richard Langdon), který se také narodil s mužskými i ženskými pohlavními orgány a dítě odnosil. Na povrch v tu chvíli začínají vyplouvat hluboce zakořeněné problémy tehdejší společnosti, předsudky a diskriminace, které v mnohém odráží i soudobý svět.

Čti na další straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 1 z 2
Domů
Sdílet
Diskuse