Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. prosince 2023 18:00
Čas čtení 1:49
Adéla Švehlíková

Nejhorší módní trendy, za kterými chceme udělat v roce 2024 tlustou čáru

Nejhorší módní trendy, za kterými chceme udělat v roce 2024 tlustou čáru
Zdroj: MSCHF/Crocs
MÓDA
Uložit Uložené

Od gigantických holinek po kalhotky ve formě svrchního oděvu. To vše nabídl a zpopularizoval rok 2023, kterým snad tyto trendy končí.

Konec roku se blíží rychlostí blesku, k čemuž patří i jeho řádná rekapitulace. Tentokrát se zaměříme na módní trendy, kterým letos propadla široká veřejnost, avšak my bychom za nimi nejraději udělali tlustou čáru.

Miu Miu Podzim/Zima 2023
Miu Miu Podzim/Zima 2023 Zdroj: Getty Images/Miu Miu


Letos nás zaujalo několik trendů, které během předcházejících měsíců dominovaly na příčkách oblíbenosti, o čemž svědčí i jejich popularita na sociálních sítích. Nebudeme tě však už napínat, čti dál a seznam se s trendy, které bychom v roce 2024 nejraději už neviděli. 

MSCHF boots

Hned v únoru nás ze všech stran atakovaly nepřehlédnutelné Big Red Boots z rukou newyorského kolektivu s názvem MSCHF. O několik měsíců později se k těmto obrovským holinám přidala jejich žlutá alternativa Big Red Boot Yellow, jejíž ambasadorkou se stala proslulá Paris Hilton. Navzdory jejich oblíbenosti v rámci streetwearové kultury se snad všichni shodneme na tom, že se nejedná o dvakrát praktický a esteticky uspokojující kousek. Jak se tedy říká, thank you, next

MSCHF,topánky,obuv
Zdroj: MSCHF
MSCHF,Crocs, Paris Hilton, móda, obuv
Zdroj: MSCHF/Crocs


Spodní prádlo jako součást svrchního looku

Enormní boom zaznamenalo také nošení kalhotek v podobě svrchního oděvu. Jednou z prvních průkopnic tohoto trendu byla modelka Kendall Jenner, která vyrazila do ulic pouze v punčochách, které odhalovaly její spodní prádlo. Miuccia Prada však posunula tento trend ještě o krok dále a z kalhotek vytvořila stěžejní bod přehlídky Miu Miu podzim/zima 2023.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Kendall (@kendalljenner)

Adidas Samba

Pro mnoho lidí by se jednalo o kontroverzní sdělení, my však musíme vyložit karty na stůl. Model Adidas Samba se v uplynulém roce těšil obrovské oblibě, je však na čase jít dál. Silueta tohoto modelu bohužel nelichotí každému chodidlu a stojíme si za tím, že existují mnohem lepší sneakers ve stejné finanční rovině. 

samba
samba Zdroj: adidas

Bunda koženého vzhledu 

Bundy koženého vzhledu řetězců rychlé módy jsou jedním z největších flopů, které tento rok nabídl. Řeč je zejména o distressed neboli „poničených” kouscích, které mají evokovat edgy styl. Nejenže tyto bundy vypadají lacině, ale i svou cenou se pohybují v nesmyslných mezích. Kožená bunda je bezesporu must have každého šatníku, přičemž ty nejstylovější seženeš z druhé ruky. 

Leather jacket
Leather jacket Zdroj: H&M/propagační materiál

Wraparound sluneční brýle 

Techno vzhled mísící futuristické prvky se letos rovněž objevil na prvních příčkách žebříčku oblíbenosti. K této estetice se vztahují i wraparound sluneční brýle, které do mainstreamu pronikly sice už v roce 2022, v hojném počtu však byly viděny i letos. Většina lidí pozná zejména stříbrný model brýlí od Balenciagy, který napodobovala spousta fast fashion řetězců. Díky tomu ztratil tento piece na své unikátnosti a představuje za nás pass. 

Sluneční brýle Balenciaga
Sluneční brýle Balenciaga Zdroj: Propagační materiál/Eyewear club

Rovné obočí 

Mělo by fungovat jako okamžitý lifting obočí. Alespoň to takto gen Z propagovala na svých sociálních platformách. Spousta příspěvků beauty influencerek i běžných uživatelů tak byla zasvěcena oříznutí kousku obočí a následnému dokreslení do rovné linie. Obočí se však tímto způsobem může poškodit a navždy ztratit svůj původní vzrůst. 

Domů
Sdílet
Diskuse