Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Tento článek je sponzorovaný obsah společnosti WellMall.
2. ledna 2024 15:00
Čas čtení 2:22
Sponzorovaný obsah

4 otázky, které by sis měl*a položit při výběru sprchového koutu

4 otázky, které by sis měl*a položit při výběru sprchového koutu
Zdroj: WellMall
ZAJÍMAVOSTI DOMÁCNOST
Uložit Uložené

Při renovaci nebo výstavbě koupelny je výběr sprchového koutu jedním z rozhodujících kroků. Nejenže ovlivní estetiku celé místnosti, ale také bude mít dopad na pohodlí a praktičnost tvého každodenního života.

A na co si dát při výběru sprchového koutu pozor? Odborníci na koupelnové vybavení z firmy WellMall radí, jaké čtyři otázky by sis měl*a při výběru sprchového koutu položit.

Otázka 1: Jak velký je prostor pro sprchový kout?

Předtím, než začneš vybírat konkrétní design nebo rozměry sprchového koutu, si pečlivě změř, kolik prostoru máš k dispozici. Zaměř se nejen na samotnou koupelnu, ale i na konkrétní místo, kde bude sprchový kout umístěn. To ti pomůže určit optimální velikost a tvar koutu. Navíc si tím ušetříš případnou výměnu zboží, a tak se ze svého nového sprchového koutu můžeš radovat o to dříve.

Tip: V malých koupelnách je obecně nejdoporučovanější čtvrtkruhový sprchový kout, který efektivně využije prostor.

Na e-shopu WellMall najdeš například sprchový kout POINT, který se vyznačuje nejen kvalitou použitých materiálů, ale také příznivou cenou.

sprcháč
Zdroj: WellMall

Otázka 2: Jaký typ materiálu preferuješ?

Výběr materiálu sprchového koutu má vliv na jeho odolnost, vzhled a údržbu. Zatímco dříve byl standardem bílý rám a plastová výplň, dnes už se sází spíše na kvalitní chromové hliníkové rámy a skleněnou výplň. Ostatně jako všude, každý materiál má své výhody i nevýhody. Sklo se používá bezpečnostní, poskytuje luxusní vzhled a je snadno udržovatelné, zatímco plast je lehký a ve většině případů i levnější.

Zvaž, jaký materiál nejlépe vyhovuje tvým preferencím, životnímu stylu a především také tvému osobnímu vkusu.

Otázka 3: Jaký typ otevírání dveří by byl ideální?

Dveře sprchového koutu mají významný vliv na pohodlí a prostor v koupelně. Posuď, jaké otevírání bude do tvé koupelny nejvhodnější. Jaké typy dveří najdeš na stránkách WellMall?

  • Posuvné otevírání – Používá se nejčastěji v menších koupelnách, kde není místo na otevírání sprchových dveří do prostoru. Výrazně šetří místem, jelikož se sklo dveří zasouvá rovnoběžně vedle druhého. Vyžaduje kvalitní pojezdy a kolečka.
  • Zalamovací otevírání – Funguje prakticky jako leporelo: dveře se složí ke stěně sprchového koutu. Stejně jako dveře posuvné šetří místem.
  • Otevírací jednokřídlé – Dveře se otevírají jako ty klasické a můžeš si vybrat, zda se budou otevírat dovnitř, či ven. Obecně je tento typ vhodnější do větších koupelen, kde se nemusíš strachovat, že by dveře zavadily o nějaký předmět a rozbily se.
  • Otevírací dvoukřídlé – Obě křídla dveří jsou otevírací, oproti jednokřídlým nemají až tak velké nároky na prostor.
  • Shrnovací otevírání – Dveře jsou tvořené plastovými lamelami, které lze podle potřeby vyjmout nebo přidat, díky čemuž umožňují snadnou úpravu na požadovaný rozměr. I zde jsou minimální nároky na prostor.

Poslední možností je tzv. bezdveřový sprchový kout neboli walk-in – je tvořen pouze pevnou stěnou nebo kombinací více pevných stěn. Vstup je snadný a bezbariérový.

Sprchová walk-in zástěna ERSA.
Sprchová walk-in zástěna ERSA. Zdroj: WellMall

Otázka 4: Jaké funkce a vybavení do koutu přidat?

K čemu by byl sprchový kout, ve kterém by chyběly doplňky? Jedním z nich je jednoznačně sprchový set složený ze sprchové baterie, hadice a hlavice, někdy může být i jako komplet s horní sprchou a tropickým deštěm. Nebo pro ještě větší relaxaci můžeš zvolit masážní panel. Možností je opravdu nespočet.


Velmi oblíbeným setem v internetovém obchodě WellMall je sprchový set EAST s termostatickou baterií, která udržuje po nastavení stupně vodu ve stále stejné teplotě.

Doporučeno
Čisticí technologie: Jak AENO nově formuje náš přístup k úklidu Čisticí technologie: Jak AENO nově formuje náš přístup k úklidu 21. listopadu 2023 11:00

Jako další můžeš přidat odkládací poličky na šampony a jiné nezbytnosti, sedátka do sprchy nebo třeba protiskluzové podložky. I zde mysli na důkladné promyšlení rozměrů.

Výběr sprchového koutu je důležitým krokem při vytváření ideální koupelny. Zodpověz si tyto klíčové otázky ohledně prostoru, materiálu, typu dveří a doplňků a najdeš ideální variantu. Při tomto rozhodování je klíčové kombinovat praktičnost s estetikou a vytvořit tak prostor, který bude plně odpovídat tvým preferencím a životnímu stylu. Na e-shopu WellMall ti rádi s výběrem poradí, takže pokud by ti nebylo cokoli jasné, můžeš se na ně obrátit.

Domů
Sdílet
Diskuse