Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Tento článek je sponzorovaný obsah společnosti WellMall.
2. ledna 2024 v 15:00
Čas čtení 2:22
Sponzorovaný obsah

4 otázky, které by sis měl*a položit při výběru sprchového koutu

4 otázky, které by sis měl*a položit při výběru sprchového koutu
Zdroj: WellMall
ZAJÍMAVOSTI DOMÁCNOST
Uložit Uložené

Při renovaci nebo výstavbě koupelny je výběr sprchového koutu jedním z rozhodujících kroků. Nejenže ovlivní estetiku celé místnosti, ale také bude mít dopad na pohodlí a praktičnost tvého každodenního života.

A na co si dát při výběru sprchového koutu pozor? Odborníci na koupelnové vybavení z firmy WellMall radí, jaké čtyři otázky by sis měl*a při výběru sprchového koutu položit.

Otázka 1: Jak velký je prostor pro sprchový kout?

Předtím, než začneš vybírat konkrétní design nebo rozměry sprchového koutu, si pečlivě změř, kolik prostoru máš k dispozici. Zaměř se nejen na samotnou koupelnu, ale i na konkrétní místo, kde bude sprchový kout umístěn. To ti pomůže určit optimální velikost a tvar koutu. Navíc si tím ušetříš případnou výměnu zboží, a tak se ze svého nového sprchového koutu můžeš radovat o to dříve.

Tip: V malých koupelnách je obecně nejdoporučovanější čtvrtkruhový sprchový kout, který efektivně využije prostor.

Na e-shopu WellMall najdeš například sprchový kout POINT, který se vyznačuje nejen kvalitou použitých materiálů, ale také příznivou cenou.

sprcháč
Zdroj: WellMall

Otázka 2: Jaký typ materiálu preferuješ?

Výběr materiálu sprchového koutu má vliv na jeho odolnost, vzhled a údržbu. Zatímco dříve byl standardem bílý rám a plastová výplň, dnes už se sází spíše na kvalitní chromové hliníkové rámy a skleněnou výplň. Ostatně jako všude, každý materiál má své výhody i nevýhody. Sklo se používá bezpečnostní, poskytuje luxusní vzhled a je snadno udržovatelné, zatímco plast je lehký a ve většině případů i levnější.

Zvaž, jaký materiál nejlépe vyhovuje tvým preferencím, životnímu stylu a především také tvému osobnímu vkusu.

Otázka 3: Jaký typ otevírání dveří by byl ideální?

Dveře sprchového koutu mají významný vliv na pohodlí a prostor v koupelně. Posuď, jaké otevírání bude do tvé koupelny nejvhodnější. Jaké typy dveří najdeš na stránkách WellMall?

  • Posuvné otevírání – Používá se nejčastěji v menších koupelnách, kde není místo na otevírání sprchových dveří do prostoru. Výrazně šetří místem, jelikož se sklo dveří zasouvá rovnoběžně vedle druhého. Vyžaduje kvalitní pojezdy a kolečka.
  • Zalamovací otevírání – Funguje prakticky jako leporelo: dveře se složí ke stěně sprchového koutu. Stejně jako dveře posuvné šetří místem.
  • Otevírací jednokřídlé – Dveře se otevírají jako ty klasické a můžeš si vybrat, zda se budou otevírat dovnitř, či ven. Obecně je tento typ vhodnější do větších koupelen, kde se nemusíš strachovat, že by dveře zavadily o nějaký předmět a rozbily se.
  • Otevírací dvoukřídlé – Obě křídla dveří jsou otevírací, oproti jednokřídlým nemají až tak velké nároky na prostor.
  • Shrnovací otevírání – Dveře jsou tvořené plastovými lamelami, které lze podle potřeby vyjmout nebo přidat, díky čemuž umožňují snadnou úpravu na požadovaný rozměr. I zde jsou minimální nároky na prostor.

Poslední možností je tzv. bezdveřový sprchový kout neboli walk-in – je tvořen pouze pevnou stěnou nebo kombinací více pevných stěn. Vstup je snadný a bezbariérový.

Sprchová walk-in zástěna ERSA.
Sprchová walk-in zástěna ERSA. Zdroj: WellMall

Otázka 4: Jaké funkce a vybavení do koutu přidat?

K čemu by byl sprchový kout, ve kterém by chyběly doplňky? Jedním z nich je jednoznačně sprchový set složený ze sprchové baterie, hadice a hlavice, někdy může být i jako komplet s horní sprchou a tropickým deštěm. Nebo pro ještě větší relaxaci můžeš zvolit masážní panel. Možností je opravdu nespočet.


Velmi oblíbeným setem v internetovém obchodě WellMall je sprchový set EAST s termostatickou baterií, která udržuje po nastavení stupně vodu ve stále stejné teplotě.

Doporučeno
Smart žárovka představuje moderní doplněk pro každý domov Smart žárovka představuje moderní doplněk pro každý domov 16. září 2024 v 11:30

Jako další můžeš přidat odkládací poličky na šampony a jiné nezbytnosti, sedátka do sprchy nebo třeba protiskluzové podložky. I zde mysli na důkladné promyšlení rozměrů.

Výběr sprchového koutu je důležitým krokem při vytváření ideální koupelny. Zodpověz si tyto klíčové otázky ohledně prostoru, materiálu, typu dveří a doplňků a najdeš ideální variantu. Při tomto rozhodování je klíčové kombinovat praktičnost s estetikou a vytvořit tak prostor, který bude plně odpovídat tvým preferencím a životnímu stylu. Na e-shopu WellMall ti rádi s výběrem poradí, takže pokud by ti nebylo cokoli jasné, můžeš se na ně obrátit.

Domů
Sdílet
Diskuse