Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub REFRESHER+ už od 25 Kč během prvních tří měsíců 😱
Čteš článek:
Nejlepší piva na světě podle turistů. Plzeň nevyhrála, není ani v první trojce!

3. Weissbier

Pšeničné pivo.
Pšeničné pivo. Zdroj: TasteAtlas/na voľné použitie

Klasické bavorské pšeničné pivo je svrchně kvašené a vyznačuje se pěnivým a zakaleným vzhledem, což je důsledek velkého podílu pšenice a malého množství ječného sladu použitého při výrobě.

Německý weissbier se musí vyrábět nejméně z 50 procent z pšeničného sladu, ale většina výrobců používá více než minimální množství. Tato piva jsou kvašena kmeny kvasinek, které dodávají typické hřebíčkové, banánové, kouřové a občas i žvýkačkové aroma.

Čti na další straněČti na předchozí straně
Článek končí na další straně
Strana 3 z 4
Domů
Sdílet
Diskuse