Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Čteš poslední stranu článku:
Nejlepší piva na světě podle turistů. Plzeň nevyhrála, není ani v první trojce!

4. Plzeňské

pivo, plzeň
Zdroj: Plzeňský Prazdroj Slovensko

A jsme doma! Pivní styl, který vznikl v Plzni, městě v západních Čechách. Poprvé byl uvařen v roce 1842, což z něj činí jeden z nejmladších pivních stylů, který se objevil v moderním pivovarnictví. Styl vznikl, když se plzeňští občané, kteří začali být nespokojeni s kvalitou piva, rozhodli postavit Bürger Brauerei (Občanský pivovar), z něhož později vznikl Plzeňský Prazdroj.

Nakonec přivedli bavorského sládka Josefa Grolla, který šel vytvořit první plzeňskou várku. Ačkoli původní myšlenkou bylo vytvořit ležák bavorského typu, použití českých surovin ovlivnilo vznik nového stylu. Původní pilsner, který byl jednou z prvních verzí čirého piva světlé barvy, byl vyroben ze světlého sladového ječmene z Moravy a žateckého chmele.

5. Imperial stout

Imperial Stout.
Imperial Stout. Zdroj: TasteAtlas/na voľné použitie

Silné a neprůhledné tmavé pivo, které se poprvé vařilo v Londýně, ale je spojováno především s Ruskem, pobaltskými zeměmi a v poslední době i se Spojenými státy. Moderní imperial stouty mají obvykle barvu od tmavě červené až po tmavě hnědou.

Jsou plné, bohaté, komplexní a intenzivní s typickou chutí praženého sladu, tmavého a sušeného ovoce, čokolády a kávy. Většina odrůd bude mít vysoký obsah alkoholu, obvykle mezi osmi a 12 procenty, a většinou budou mít vysoký obsah chmele a hořké chmelové chuti.

Čti na předchozí straně
Dočetl jsi celý článek
Strana 4 z 4
Domů
Sdílet
Diskuse