1. Lambik
Tradiční belgický pivní styl, který má své kořeny v Bruselu a v oblasti Pajottenland. Tento styl musí být vyroben z minimálně 30 procent pšenice a mladina je vždy spontánně kvašena místními a přirozeně se vyskytujícími divokými kvasinkami.
Díky různým místním mikroorganismům mají tato piva vždy jedinečný a často nepředvídatelný charakter. Vzhledem k divoké povaze lambiku se někdy mnohé várky míchají, což je styl známý jako gueuze nebo geuze, aby vznikla chutnější verze.
2. Tripel
Belgický tripel je velmi pitelný pivní styl s vysokým obsahem kysličníku uhličitého a komplexní chutí. Tradičně má vysoký obsah alkoholu, který se pohybuje v rozmezí sedmi až deseti procent, často se řadí mezi velmi silná piva.
Tato žlutozlatá piva mají obvykle výrazný kořeněný, ovocný a jemně sladký sladový charakter. Jejich kvasnicový charakter se liší, ale často zahrnuje banánové nebo hřebíčkové aroma. První tripely byly vyráběny jako klášterní piva, přičemž za prototyp je všeobecně považován Westmalle Tripel.